تفاوت ssl و tls چیست ؟ آشنایی با فرق tls و ssl
اگر به تازگی در دنیای اینترنت فعالیت خود را آغاز کردهاید و در زمینهی امنیت آن، اطلاع چندانی ندارید، آگاهی از تفاوت ssl و tls به عنوان دو نمونه از پروتکلهای امنیتی محبوب، اهمیت بسیار بالایی دارد. به طورکلی، SSL کمک میکند تا امنیت سایت شما به شکل تاثیرگذاری افزایش پیدا کند.
بعد از مدتی بررسی درمورد SSL و نحوهی کار آن، مطمئنا با پروتکل جدیدی با نام TLS روبهرو میشوید. سردرگمی که با آن مواجه میشوید، این است که تفاوت پروتکل ssl و tls چیست ؟ آیا این دو پروتکل عملکرد و کاربردی شبیه به هم دارند؟ اگر شما هم با این سوال مواجه شدهاید که فرق tls و ssl چیست و این دو پروتکل چه ارتباطی با یکدیگر دارند، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
ابرآراز، مفتخر است که همراه با ارائه سرور مجازی به شما کاربران گرامی، SSl را نیز در اختیارتان قرار میدهد. شما میتوانید برای دریافت ssl رایگان به وب سایت ابر اراز مراجه کنید و اقدام به خرید سرور مجازی ایران نمایید. علاوه بر آن، اگر به مشکلی برخوردید، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در سریعترین زمان ممکن، مشکلاتتان برطرف شود.
پروتکل SSL چیست؟
پیش از اینکه درمورد تفاوت ssl و tls صحبت کنیم، نیاز است تا شما را با مفهوم هرکدام از این پروتکلها به شکلی جداگانه آشنا کنیم. برای اینکار ابتدا به سراغ پروتکل SSL میرویم. SSL مخفف عبارت Secure Socket Layer است که به شکلی گسترده در سرورها مورد استفاده قرار میگیرد. لازم است بدانید که تمامی مرورگرها از این پروتکل پیشتیبانی میکنند. این پروتکل به کاربران امکان میدهد تا دادههای خود را به شکل خصوصی به سرور و سایت موردنظر خود انتقال دهند.
استفاده از این پروتکل به کاربران امکان میدهد تا اطمینان یابند شخص ثالثی نمیتواند به اطلاعات آنها دسترسی پیدا کند. زمانیکه شما به عنوان یک مدیر سایت، این پروتکل را برروی سرور خود نصب کنید، قفلی همراه با عبارت HTTPS برای کاربر به نمایش درمیآید. این قفل، امکان اتصال امن از یه وب سرور را به مرورگر کاربر فراهم میکند. (اگر میخواهید با مفهوم SSL و کاربردهای آن دقیقتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم که به وبلاگ ابرآراز سر زده و مقالهی پروتکل SSL چیست را مطالعه کنید.)
انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه سرورهای مجازی از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.
پروتکل TLS چیست؟
TLS یا Transport Layer Security دادههای ارسالی در وب و اینترنت را رمزگذاری میکند تا هکرها نتوانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. این موضوع زمانی اهمیت بالاتری پیدا میکند که صحبت از اطلاعات شخصی مانند رمزهای عبور، کارتهای بانکی و مکاتبات شخصی به میان بیاید. حال سوالی که پیش میآید این است که تفاوت tls و ssl چیست ؟
TLS نخستین بار در سال 1999 به عنوان یه پروتکل مستقل از برنامهها بر پایه SSL 3.0 معرفی شد.لازم به ذکر است که پروتکل TLS داده را بر روی سیستم نهایی ایمن نمیکند؛ بلکه به کاربر اطمینان میدهد که تحویل داده از طریق اینترنت هک نشده و یا اینکه در محتوا تغییری پیش نمیآید.
به هیچ وجه این فرصت طلایی را از دست ندهید! با کلیک کردن بر روی خرید سرورابری، اطلاعات بیشتری دریافت کنید تا بیشتر از ما مطمئن شوید!
تفاوت ssl و tls چیست ؟
نکتهای که در همین ابتدا برای درک بهتر تفاوت پروتکل tls و ssl لازم است عنوان کنیم این است که TLS نتیجهی تکامل و توسعهی ssl است. درواقع نسخه TLS 1.0 به عنوان نسخه SSL 3.1 توسعه پیدا کرد؛ ولی پیش از اینکه وارد بازار شود، تام آن تغییر کرد تا نشان دهد هیچ وابستگی به آن شرکت ندارد. این نکته، مهمترین و اصلیترین تفاوتی است که میان این دو پروتکل وجود دارد.
HTTPS یکی از کاربردهای TLS در پروتکل HTTP است که توسط تمامی سایتها، استفاده قرار میشود. بنابراین هر سایتی که از HTTPS و گواهینامه SSL استفاده میکند، به نوعی از پروتکل TLS نیز استفاده کرده است. اگر شما نیز میخواهید با تبدیل سایت خود از HTTP به HTTPS از اطلاعات خود محافطت کنید، پیشنهاد میکنیم از مطالب ارزشمند مقالهی نصب ssl و تبدیل از http به https استفاده کنید.
بررسی تفاوت ssl و tls از نظر رمزنگاری
تا به اینجا توضیح دادیم که هردوی این پروتکلها وظیفه دارند از ارتباطات میان برنامهی وب و وبسرورها محافظت نمایند. علاوهبرآن، بسیاری از پروتکلهای مبتنی بر TCP از TLS و SSL برای برقراری امنیت ارتباطی خود استفاده میکنند. اگر با پروتکل TCP آشنایی چندانی ندارید، پیشنهاد میکنیم نگاهی به مقالهی پروتکل tcp ip چیست داشته باشید.
عموما سایتها برای اینکه نشان دهند از پرونکا امنیتی استفاده میکنند، حرف s که اختصاری از عبارت Secure است به آخر آنها اضافه میشود؛ مانند
- HTTPS
- SMTPS
- SIPS
برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه سرور اختصاصی لینوکس مراجعه کنید، قیمتها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.
بررسی فرق ssl و tls ؛ رمزنگاری چیست؟
برای اینکه بتوانید تفاوت پروتکل tls و ssl را بهتر درک کنید، باید با مفاهیم اساسی در مورد رمزنگاری آشنا شوید. در هردوی این پروتکلها از روش رمزنگاری نامتقارن استفاده میشود؛ با اینحال عمده فرق پروتکل ssl و tls ، میزان پیچیدگی کدینگ آنهاست.
بهطورکلی، رمزنگاری به فرآیندی گفته میشود که در طی آن، یک پیام ساده کدگذاری و غیرقابل خواندن میشود. این موضوع سبب میشود بجز طرفین تاییدشده، کسی نتواند به این اطلاعات دسترسی پیدا کند. هدف اصلی از انجام این کار این است که کاربران اطمینان یابند که اطلاعاتشان به دست شخص دیگری نمیافتد.
درصورت عدم استفاده از پروتکلهای امنیتی، دادههای شما با امنیت منتقل نمیشوند. در نتیجه هرکسی میتواند دادهها را دیده و مورد استفاده قرار دهد. در نهایت، رمزنگاری برای اطلاعات دادهها ضروری است. زیرا از حمله هکرها و دیگر افراد جلوگیری میکند.
رمز نگاری متقارن
همانطور که در قسمتهای بالایی در مورد تفاوت ssl و tls گفتیم، هردوی این دو پروتکل از رمزنگاری نامتقارن استفاده میکنند. حال سوالی که پیش میآید این است که رمزنگاری متقارن چیست؟ این رمزنگاری، فرآیندی است که در آن، از کلید مشابهی برای رمزگذاری و رمزگشایی استفاده میشود. مثلا برای انتقال از نقطهی 1 به 2، چه اتفاقی میافتد؟ 1 از یک کلید برای رمزگذاری استفاده میکند و پس از آن نیز 2 دادهها را با همان کلید رمزگشایی میکند.
مشکلی که در مورد این نوع رمزنگاری وجود دارد، این است که هر دو طرف باید از یک کلید واحد برای انتقال استفاده کنند. اگر کلید شما به هر دلیل افشا شود، اطلاعات به راحتی در دسترس قرار میگیرند. این روش رمزنگاری معایبی دیگری نیز دارد؛ مانند:
- توزیع کلید با استفاده از یک کانال از پیش تاسیس شده
- وجود کلیدهای مختلف برای انواع ارتباطات
- مدیریت دشوار هرکدام از این کلیدها
البته این روش از مزایایی نیز بهرهمند است؛ از جمله:
- امنیت
- استفاده سریع و کم از منابع
- عملیات ساده
فرق پروتکل tls و ssl در روش رمزنگاری
رمزمگاری نامتقارن، همان مدلی است که در TLS و SSL برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرد. این روش برخلاف رمزنگاری متقارن، از جفت کلید Key Pairs اصلی استفاده میکند. این کلید شامل یک کلید عمومی Public Key و یه کلید خصوصی Private Key است.
در این فرآیند، دادههای رمزنگاری شده، تنها با استفاده از یکی از این کلیدها باز میشوند. درواقع، کلید عمومی میتواند با هرکسی به اشتراک گذاشته شود. اما کلید خصوص تنها توسط صاحب و گیرندهی اصلی دادهها شناخته میشود. مزایای این مدل روش رمزنگاری عبارتند از:
- توزیع آسان کلید
- اعتبار سنجی
- امنیت
در مقابل نیز مانند هرروش دیگری، رمزنگاری متقارن نیز از معایبی برخوردار است؛ ازجمله:
- کندتر از رمزنگاری متقارن
- نیاز به منابع بیشتر
فرق tls و ssl ؛ تاثیر TLS برروی عملکرد وب اپلیکیشن
به دلیل پروسه تنظیم اتصال TLS ، باید زمانی را به بارگذاری و محاسبات کامپیوتری اختصاص داد. علاوهبرآ»، مشتری و سرور باید پیش از انتقال هر دادهای، باهم ارتباط برقرار کنند. همین موضوع باعث میشود تا چند میلیونیم ثانیه برای بارگذاریها و مقداری حافظه برای سرور و مشتری صرف شود.
نگران نباشید! برای رفع این تاخیر، تکنولوژیهایی مانند Lag وجود دارند که به ما کمک میکنند. یکی از مهمترین آنها TLS False Start است که به کاربر و سرور اجازه میدهد، اطلاعاتی را پیش از تکمیل شدن پروسه TLS Handshake تبادل کنند. البته این تنها تکنولوژی نیست که به شما در این امر کمک میکند. تمامی این پیشرفتها به TLS کمک کرده تا به یک پروتکل پرسرعت، تبدیل شود. علاوهبرآن، تاثیر قابل توجهی بر روی زمان بارگذاری دادهها نداشته باشد.
سخن پایانی
امروزه روشهای مطمئنی برای انتقال داده و اطلاعات کاربران وجود دارد. پیشنهاد میکنیم اگر شما هم به امنیت دادههای اطلاعاتی خود و کاربرانتان اهمیت میدهید، پیش از اینکه خیلی دیر شود و پشیمان شوید، از یکی از این پروتکلها استفاده کنید.
ما در ابرآراز برای تامین امنیت شما عزیزان، پروتکل ssl را به صورت رایگان برروی تمامی سرویسهای خود ارائه میدهیم تا شما دیگر هیچ نگرانی بابت امنیت سرویسهای خود نداشته باشید.
امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم به درستی به تمامی سوالات شما مبنی بر اینکه تفاوت پروتکل ssl و tls چیست توضیح داده باشیم. اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریعترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاوه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازهترین اخبار حوزهی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. با ما در اینستاگرام ابرآراز همراه باشید.