آموزش مدیریت DNS در دایرکت ادمین
مدیریت DNS در دایرکت ادمین یکی از مهمترین کارهایی است که عموما کاربران برای انجام آن با چالشهای متعددی روبهرو هستند. به همین منظور ما لازم دانستیم به طورمفصل در این مورد صحبت کنیم.
در همین ابتدا عنوان کنیم که اگر قصد خرید هاست ابری ارزان دارید به سایت ابرآراز مراجعه کرده و از خدمات و سرویسهای ویژهی ما بهرهمند شوید.
DNS چیست؟
پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در مورد نحوه مدیریت DNS در دایرکت ادمین DirectAdmin صحبت کنیم، لازم میدانیم شما را با پایههای اصلی و کلیدی این آموزش آشنا کنیم با ما همراه باشید. در اولین مرحله به این سوال پاسخ میدهیم که DNS چیست و چه کاربردی دارد.
DNS که در زبان فارسی با نام سیستم نام دامنه نیز شناخته میشود، سیستمی است که نام دامنه (domain.com) را به آدرس IP (1.2.3.4) تبدیل میکند. روش کار این سیستم بسیار ساده تر از آن چیزی است که تصور میشود.
به طور کلی، 3 جزء اصلی برای سیستم DNS وجود دارد:
- parent domain (13 مورد از آنها در جهان وجود دارد)
- ثبت کننده نام دامنه شما (جایی که دامنه خریداری میکنید)
- سرور نام خودتان (جایی که مقادیر DNS یک دامنه را کنترل میکنید)
انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خرید vps فارکس از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.
روال کاری DNS
- یک کاربر از سرورهای نام ISP خود سؤال میکند.
- سرورهای نام ISP او سرورهای DNS والد com را پرسوجو کرده و سرورهای نام آن را برمیگردانند؛ مانند ns1.domain.com و ns2.domain.com.
- سپس سرورهای نام ISP او domain.com یا ns2.domain.com (که انتخاب آنها تصادفی است) مقدار www.domain.com را جستجو میکنند.
- ns1 یا ns2 آدرس IP رکورد “www” A برای com را به سرورهای نام ISP برمیگرداند. سرور نام ISP این مقدار را معمولاً برای حدود 4 ساعت (مقدار TTL) در حافظه پنهان نگه میدارد. بنابراین در این زمان نیازی به درخواستهای بیشتر نیست. IP به مشتری بازگردانده میشود تا از آن برای دسترسی به سایت در سرور استفاده کند
به هیچ وجه این فرصت طلایی را از دست ندهید! با کلیک کردن بر روی خريد سرور ابري، اطلاعات بیشتری دریافت کنید تا بیشتر از ما مطمئن شوید!
مدیریت DNS در دایرکت ادمین ؛ تنظیم DNS برای وب سرور DirectAdmin
شاید به اندازه کافی از خدمات نامطمئن که اغلب با میزبانی مشترک ارائه می شود، استفاده کرده باشید. یا شاید هزینه های ماهانه پهنای باند شما خیلی زیاد باشد. به هر دلیلی که قصد دارید به وب سرور لینوکس خود بروید، باید بدانید که چگونه DNS را برای ایجاد سرور(های) نام و منطقه DNS خود تنظیم کنید. برای راه اندازی DNS خود، همچنین باید از یک ثبت کننده دامنه استفاده کنید که به شما امکان می دهد “ثبت های چسب” ایجاد کنید. آنها چیزی هستند که IP و نام دامنه را به هم پیوند می دهند. در بیشتر موارد، تا زمانی که ارائه دهنده شما فروشنده نیست، شما باید آماده باشید.
سرویس DNS عنصر حیاتی برای اینترنت است و مسئول انتشار رکوردهای DNS برای برقراری ارتباط بین خدمات دامنه و سرورها برای انجام کار است. ما هاست های DNS رایگان زیادی در بازار داریم که در آن شما فقط تنظیمات DNS را مدیریت می کنید اما کنترل پنل DirectAdmin. شما ویژگی های بسیاری از جمله مدیریت DNS را دریافت می کنید که از طریق آن می توانید به راحتی رکوردهای DNS را از یک رابط مدیریت کنید.
برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه سرور اختصاصی بورس مراجعه کنید، قیمتها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.
- در اولین قدم باید به کنترل پنل DirectAdmin وارد شوید.
- به ادرس روبهرو مراجعه نمایید: Account Manager → DNS Management
- برای اضافه کردن رکورد جدید DNS، باید نوع رکورد (A، CNAME، TXT، MX، و…) را انتخاب کنید. سپس نام و مقدار TTL را وارد کنید.
- با انجام تمام این مراحل، شما رکورد جدید DNS را در DirectAdmin اضافه کردهاید.
مدیریت DNS در دایرکت ادمین ؛ تغییر رکورد DNS موجود در دایرکت ادمین
- در اولین قدم باید به کنترل پنل DirectAdmin وارد شوید.
- سپس وارد آدرس روبهرو شوید: Account Manager → DNS Management
- برای تغییر رکورد موجود بر روی این علامت “🖊️“ کلیک کنید.
- سپس تغییرات موردنظر را انجام داده و گزینهی Save را انتخاب کنید.
- با انجام این مراحل، شما با موفقیت رکورد DNS موجود در DirectAdmin را تغییر دادهاید.
مدیریت DNS در دایرکت ادمین ؛ حذف رکورد DNS در دایرکت ادمین
- در اولین قدم باید به کنترل پنل DirectAdmin وارد شوید.
- در مرحلهی بعد به آدرس روبهرو مراجعه کنید: Account Manager → DNS Management
- DNS Record موردنظر را انتخاب کرده و برروی کلید Delete کلیک کنید.
- در مرحلهی بعد برای اطمینان، دایرکت ادمین از شما میخواهید مجددا بر روی Delete کلیک کنید.
- با انجام این مراحل، شما به طور کامل رکورد DNS را از DirectAdmin حذف کردهاید.
دایرکت ادمین و سیپنل در مقابل یکدیگر؛ کدام را انتخاب کنیم؟
هاست یک سایت، سهم بزرگی در موفقیت یا شکست تجارت شما دارد. در همین راستا انتخاب درست کنترل پنل نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در این میان، سی پنل و دایرکت ادمین از شناخته شدهترین و محبوبترین انواع کنترل پنل هستند که گزینههای مدیریتی متعددی را برای دسترسی به تمام قسمتهای حساب میزبانی شما ارائه میدهند.
امیدواریم که تابه اینجا با نحوه مدیریت DNS در دایرکت ادمین آشنا شده باشید. در ادامه میخواهیم در مورد برخی از ویژگیهای مهم این دو کنترل پنل صحبت کرده و انتخاب میان این دو را برای شما آسان کنیم.
به هیچ وجه این فرصت طلایی را از دست ندهید! با کلیک کردن بر روی سرور مجازی ویندوز ایران، اطلاعات بیشتری دریافت کنید تا بیشتر از ما مطمئن شوید!
دایرکت ادمین چیست؟
دایرکت ادمین یکی از معروفترین نرمافزارهای وبهاستینگ است که با رابط کاربری آسانی دارد. این رابط کاربری به شما امکان میدهد به راحتی حسابهای ایمیل و وبسایتها را راهاندازی و مدیریت کنید. این نرمافزار دارای بسیاری از ویژگیهای خاصی است که میتواند بر روی سیستمعاملهای لینوکس یا ویندوز اجرا شود.
این تنها گوشهی کوچکی از توضیحی بود که میتوان در مورد دایرکت ادمین ارائه کرد. پیشنهاد میکنیم حتما نگاهی به مقالهی دایرکت ادمین چیست داشته باشید.
سی پنل چیست ؟ (Cpanel)
در این قسمت از مدیریت DNS در دایرکت ادمین ، نیاز است که با مفهوم cPanel آشنایی پیدا کنید. cPanel یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) آنلاین و مبتنی بر سیستم عامل لینوکس است که به عنوان یک کنترل پنل جهت سادهسازی مدیریت وب سایت و سرور ، مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، cPanel به شما در مدیریت و ثبت دامنه ها، سازماندهی فایلهای وب، ایجاد حسابهای ایمیل، انتشار و پابلیش وب سایت ها و دیگر موارد اینچنینی کمک میکند.
cPanel دارای دو رابط متفاوت است؛
- رابط کاربری با نام cPanel.
- رابط مدیریت سرور با نام Web Host Manager یا WHM
ترکیب این دو رابط با یکدیگر به کاربران اجازه میدهد تا وب سایت خود را به بهترین شکل مدیریت کنند. علاوه بر آن، ابزارهایی در اختیار ارائهدهندگان هاستینگ و میزبانی قرار میدهد.
آشنایی کامل با سی پنل به شما کمک میکند بهترین انتخاب را در زمینهی انتخاب کنترل پنل داشته باشید. در همین راستا پیشنهاد میکنیم حتما مقالهی سی پنل cpanel چیست را مطالعه نمایید.
مهمترین تفاوت میان دایرکت ادمین و سی پنل
دایرکت ادمین و سی پنل در کنار تفاوتهای بنیادینی که باهم دارند ممکن است بسیار مشابه به نظر برسند. هردوی این کنترل پنلها یک چارچوب پیکربندی سرور و UI ارائه میدهند؛ اما DirectAdmin مقدار زیادی از کار را در پوسته ریشه باقی می گذارد. از طرف دیگر، سی پنل تقریباً تمام تنظیمات و عملکردها را در UI ارائه میدهد. این امر استفاده از آن را بسیار آسانتر میکند و تقریباً برای تمام سطوح کاربر مناسبتر است.
البته برای پاسخ به این سوال که از میان دایرکت ادمین و سی پنل کدام یک میتواند گزینهی مناسبتری برای مدیریت وب سایت شما باشد، باید بررسی کرد که شما جچه چیزی در نظر دارید. اگر شما هم از آن دست کاربرانی هستید که نمیدانید کدام یک از این دو میتواند پنل مدیریتی مناسبتری باشد، پیشنهاد میکنیم با کارشناسان ما با شماره تماس 86084594-021 در ارتباط باشید.