آموزش پارک دامین در دایرکت ادمین و سی پنل
شما پس از خرید هر نوع هاستی که مدنظر دارید میتوانید در کنار دامنه اصلی خود، دامنههایی با پسوندهای دیگر نیز داشته باشید. این امکان با برخورداری از قابلیت پارک دامین قابل استفاده است. درواقع، شما باید با استفاده از قابلیتهای پنل کاربری خود در سایت ارائهدهندهی زیرساخت، سایر دامنههای موردنطر خود را معرفی کنید. در این مقاله ما ضمن آموزش پارک دامین در دایرکت ادمین میخواهیم آموزش پارک دامنه در سی پنل را نیز به صورت مرحله به مرحله پیش ببریم.
پارک دامین چیست؟
پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و آموزش پارک دامنه در دایرکت ادمین (Direct admin) و سی پنل (cpanel) را پیش بگیریم، نیاز است که با مفاهیم پایهای این آموزش آشنا شوید تا بتوانید درک درستتری نست به آنچه عنوان میکنیم داشته باشید.
تصور کنید ميخواهید سایت شما با آدرسهای مختلفی در فضای وب دردسترس باشد. بهطوریکه اگر کاربر به طور مثال سایت شما را با آدرس www.example.com و یا www.example.ir سرچ کرد، در نهایت به سایت شما برسد. در این زمان، باید از پارک دامین هاست سی پنل و دایرکت ادمین استفاده کنید. به طورکلی، با استفاده از پارک دامین شما میتوانید یک سایت واحد با چند آدرس مختلف داشته باشید.
دامنه های پارک شده هم برای مدیران جدید و هم برای مدیران باتجربه سایتها مفید هستند. دامنه پارک شده نام دامنهای است که ثبت شده است، اما به یک سرویس آنلاین مانند سایت یا میزبانی ایمیل متصل نیست. به عبارت دیگر، یک نام دامنه خریداری شده است که در حال حاضر مورد استفاده قرار نمی گیرد. در عوض، برای استفاده در آینده “پارک شده” است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سرور ابری ساعتی این صفحه را دنبال کنید.
انواع مختلف پارک دامین
برای آشنایی با نحوه پارک دامنه در دایرکت ادمین و سی پنل نیاز است که با انواع مختلف پارک دامین آشنایی پیدا کنید. اساسا پارک دامین به دو دلیل اصلی ایجاد میشود:
- ایجاد یک وب سایت اصلی یا صفحات ریدایرکت شدهی آن سایت
- خرید دامنهها برای ایجاد سایت در زمانی دیگر که اصطلاحا عنوان میکنند که دامنه پارک شده است.
در حالت دوم، اگر دامنهی موردنظر را جستجو کنید، با خطایی مشابه تصویر زیر روبهرو میشوید:
انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خدمات دواپس را از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.
در حال اول، نام پارک دامین، نام مستعار دامنهی اصلی شماست. به عبراتی دیگر اگر دامنهی مورد نظر سرچ شود، در نهایت کاربر به صفحهی شمامنتق میشود. (صفحهای که پارک دامین روی آن ریدایرکت شده است.)
به عنوان مثال، اگر cars.com وب سایت اصلی شما باشد، میتوانید cars.net را خریداری کرده و آن را به عنوان یک دامنه پارک شده اختصاص دهید. اگر بازدیدکنندهای به cars.net برود، همان سایتی را میبیند که انگار در قسمت آدرس مروگر خود cars.com را تایپ کرده است.
صحبت بیشتر د رمورد کارایی و دلیل اهمیت پارک دامین در این مقاله نمیگنجد، اما اگر میخواهید رد مورد این دامنه و مزایای استفاده از آن بیشتر بدانید، فرصت مطالعهی مقالهی پارک دامین چیست را از دست ندهید.
آموزش پارک دامنه در سی پنل cpanel
در اولین قدم ما قصد داریم تا آموزش پارک دامین در سی پنل cpanel را برای شما شرح دهیم. برای آشنایی با نحوه پارک دامین در cpanel نیازی نیست کار چندانی انجام دهید و تنها مراحلی را که در ادامه عنوان میکنیم را دنبال کنید.
مرحله اول: ثبت دامنه برای نحوه پارک دامنه در cpanel
فرآیند ایمن سازی دامنه صرف نظر از اینکه از کدام میزبان یا ثبت کننده استفاده میکنید تقریباً یکسان عمل میکند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که نام دامنه و TLD موجود را انتخاب کرده و هزینه ثبت نام را بپردازید. پس از آماده شدن دامنه، میتوانید به سی پنل خود رفته و به دنبال بخش Domains بگردید. در آنجا، گزینههایی برای تنظیم دامنههای افزودنی، زیر دامنهها، تغییر مسیرها و نامهای مستعار پیدا خواهید کرد.
برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه خرید vps مراجعه کنید، قیمتها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.
مرحله دوم آموزش پارک دامین در cpanel : ایجاد نام مستعار جدید
بعد از اینکه دامنه خود را ثبت کردید، وارد مرحله ایجاد پارک دامین میشوید. برای انجام این کار گزینهی Aliases را انتخاب کنید:
در صفحه بعد، با وارد کردن آدرس اینترنتی دامنهای که قبلاً ثبت کردهاید، Aliases جدیدی ایجاد کنید:
همانطور که در تصویر بالا میبینید، Aliases کار نمیکند مگر اینکه سرورهای DNS آن را به سمت میزبان وب مورد استفاده خود هدایت کنید. اگر آن دامنه را با استفاده از همان میزبان وب ثبت کردهاید، باید شروع کنید. از سوی دیگر، اگر از یک ثبت کننده دامنه شخص ثالث استفاده میکنید، همین حالا سوابق DNS را برای نام مستعار خود بروزرسانی کنید.
در این مرحله، Aliases شما باید در فهرستی در برگه جدید ظاهر شود:
اگر از URL بازدید کنید، صفحهای که مشاهده میکنید را “صفحه پارک شده” مینامند. این صفحه به شما میگوید که دامنهای که مشاهده میکنید توسط شخصی خریداری شده است، اما هنوز وب سایتی ندارد.
مرحله سوم آموزش پارک دامنه در سی پنل ؛ هدایت دامنه پارک شده به دامنههای دیگر
در همین ابتدا لازم است بدانید که انجام این مرحله اختیاری است
برخی از افراد در دامنههای پارک شدهی خود، صفحاتی با عنوان coming soon راهاندازی میکنند تا کاربران بدانند که در آینده قرار است چه محتوایی روی این دامنه به نمایش درآید. شما میتوانید دامنه را همانطور رها کنید، صفحه coming soon راهاندازی کنید و یا اینکه دامنه را به یک وب سایت هدایت کنید.
اگر میخواهید دامنه را به وب سایت خود متصل کنید، به تب Aliases بروید و گزینهی Manage Redirection را انتخاب کنید. در صفحهی بعد، URL مورد نظر خود را وارد کنید تا Aliases کاربران را به سمت آن هدایت کند:
اگر همه چیز را به درستی تنظیم کنید، چیزی شبیه به تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد:
به خاطر داشته باشید که هر زمان که بخواهید میتوانید Aliases را حذف کرده و تغییر مسیرهای خود را بروز کنید. هیچ قانونی برای کارهایی که میتوانید با دامنه پارک شده انجام دهید وجود ندارد؛ بنابراین هر طور که میخواهید از آن استفاده کنید.
آموزش پارک دامین در دایرکت ادمین ؛ ساخت اشارهگر در پنل directadmin
حال در این قسمت قصد داریم شما را با نحوه پارک دامنه در دایرکت ادمین آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.
در دایرکت ادمین آپشنی به اسم parked domain هنوز اضافه نشده اما در قسمت دامنههای اشارهگر میتوان تقریبا همان کاری را که دامنه پارک شده انجام میدهد، انجام داد. نشانگرهای دامنه به شما امکان میدهند دامنه های دیگر را به وب سایت اصلی خود ارسال کنید. اطمینان حاصل کنید که سوابق این دامنهها را به همان سرورهای وب سایت اصلی خود تغییر دهید. (این کار از طریق ثبت کننده دامنه شما انجام میشود)
وارد DirectAdmin شده و روی Account Manager>Domain Pointers کلیک کنید.
در صفحه زیر میتوانید بر روی Create Domain Pointer کلیک کرده تا یک نشانگر جدید ایجاد کنید. علاوهبرآن، میتوانید نشانگر دامنه موجود را ویرایش کنید.
سخن پایانی
دامنههای پارک شده میتوانند در بسیاری از سناریوها و موقعیتها مفید عمل کنند. به عنوان مثال، شما میتوانید چندین دامنه مشابه ثبت کرده و همه آنها را به سمت یک وب سایت هدایت کنید. همچنین میتوانید آنها را برای استفاده بعدی ذخیره کنید. علاوهبر تمام اینها، اگر میخواهید یک دامنه را با چندین TLD ثبت کنید، یک رویکرد عالی است.
اگر هاست وب شما از cPanel استفاده میکند، میتوانید به راحتی با رفتن به قسمت Domains > Aliases نام مستعار اضافه کنید. پس از آن، میتوانید هر دامنهای که دارید را به عنوان نام مستعار به حساب خود اضافه کنید. این یک راه سریع و ساده برای راهاندازی دامنههای پارک شده برای هر هدفی است که ممکن است نیاز داشته باشید.