سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز
آموزش شبکه و امنیت

منظور از حملات سایبری چیست ؟ آشنایی با انواع حملات سایبری

امنیت یکی از مهم‌ترین واژه‌های دنیای اینترنت و وب است. مطمئنا هیچکس دوست ندارد که شخص ثالثی بدون اطلاع به داده‌ها و اطلاعات شما دسترسی پیدا کند. همین موضوع باعث شده تا امنیت سایبری و جلوگیری از انواع حملات سایبری به مبحثی کلیدی تبدیل شوند. از آنجایی که انواع حمله های سایبری ممکن است برای هر شرکت کوچک و بزرگی رخ دهد، تامین امنیت یکی از ضروری‌ترین مسائلی است که باید بدان توجه داشته باشید.

کسب‌وکارهای بسیاری وجود دارند که بعد از شکست در برابر اینگونه حملات نمی‌توانند دوباره سرپا شوند و به طور کلی نابود می‌شوند. ما برای جلوگیری از رخداد چنین مسئله‌ای تلاش کردیم تا در این مقاله توضیح دهیم که حملات سایبری به چه معنا هستند و چه زمانی رخ می‌دهند و در ادامه نیز انواع آنها را به شما معرفی کنیم. شناخت انواع متداول حملات سایبری به شما کمک می‌کند تا بتوانید با آنها مقابله کرده و کسب‌وکار خود را از دسترسی افراد نامرتبط و سودجو خارج کنید.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز
در همین ابتدا لازم می‌دانیم عنوان کنیم که ابرآراز مفتخر است تا به منظور حفظ امنیت اطلاعات شما، همراه با تمامی سرویس‌های خود، انواع فایروال‌های سخت افزاری و نرم افزاری روز دنیا را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. اگر شما هم قصد خرید VPS خارجی و اروپا دارید که از امنیت بالایی نیز برخوردار باشد، پیشنهاد می‌کنیم به وب سایت ابرآراز سر بزنید.

منظور از حملات سایبری چیست؟

مطمئنا اشخاص با انواع دسترسی به اینترنت، تمایلی ندارند تا اطلاعات و داده‌هایشان در اختیار افراد سودجو قرار گیرد. اهمیت این موضوع برای کسب‌وکارها و شرکت‌ها از اهمیتی دوچندان برخوردار است. برای جلوگیری از این موضوع، اولین کار این است که از داده‌های خود مراقبت کنیم و نسبت به داده‌های خود حساسیت داشته باشیم. یک اشتباه کوچک می‌تواند برای کسب‌وکار شما هزینه‌ی زیادی دربر داشته باشد.

هکرها راه‌هایی زیادی دارند تا بتوانند به اطلاعات موردنظر خود دسترسی پیدا کرده و از آنها برای رسیدن به مقصد خود استفاده کنند. به روش‌هایی که این افراد برای دسترسی به داده‌ها پیش می‌گیرند، حملات سایبری یا حملات امنیتی گفته می‌شود. اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر به این سوال پاسخ دهیم که حملات سایبری چیست باید اینگونه توضیح دهیم که:

هر فعالیتی که در نتیجه آن منابع اطلاعاتی شخصی بدون خواست و آگاهی آن شخص، مختل یا نابود شود، حمله سایبری گفته می‌شود.

منظور از حملات سایبری چیست

معرفی انواع حملات سایبری

به طور کلی، حملات سایبری به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • انواع حملات غیر فعال سایبری
  • انواع حملات فعال سایبری

در ادامه هرکدام از این دسته‌بندی‌ها را به طور مفصل برای شما شرح می‌دهیم؛ با ما همراه باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سرور ابری ساعتی این صفحه را دنبال کنید.

آشنایی با انواع حملات سایبری ؛ حملات فعال سایبری (active)

به بیان ساده، یک تهدید یا حمله فعال، در تلاش است تا منابع و طرز کار آنها را تغییر داده یا در روند کاری آنها اختلال ایجاد کند. این موضوع، ممکن است به سازمان یا فردی که مورد سواستفاده قرار گرفته، آسیبی غیرقابل جبران وارد کند.

برخی از انواع حملات فعال سایبری که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • حمله DOS و DDOS
  • مسمومیت ARP (برای آشنایی با پروتکل ARP از مطالب مقاله‌ی پروتکل arp چیست استفاده کنید.)
  • حمله منع سرویس (Denial of service attack)
  • Ping Flood
  • Ping of death
  • Man in the middle

معرفی انواع حملات سایبری

حملات غیر فعال سایبری ( تهدیدات غیر فعال یا Passive)

در این نوع از حمله سایبری، هرک به دیتاهای موردنظر خود دسترسی پیدا می‌کند اماهیچ اثری از خود به جا نمی‌گذارد. یکی از رایج‌ترین انواع این حمله سایبری ، استراق سمع است.

علاوه‌بر تقسیم‌بندی که در مورد حملات سایبری ارائه دادیم، آنها را می‌توان از نظر موقعیتی که انجام شده‌اند نیز مورد بررسی قرار داد. این دسته‌بندی عبارت است از:

  • حملات سایبری داخلی
  • حملات سایبری خارجی

در توضیح این دسته‌بندی انواع حملات سایبری می‌توان عنوان کرد که حملات داخلی از داخل سازمان و حملات خارجی از محیط بیرونی سازمان انجام می‌شوند.

انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خدمات دواپس را از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.

آشنایی با انواع حملات سایبری

در ادامه برخی از مهم‌ترین انواع حمله های سایبری که ممکن است برای سازمان شما پیش آیند را معرفی می‌کنیم. اگر به امنیت سایت خود اهمیت می‌دهید، آشنایی با هرکدام از این حملات، یکی از ابتدایی‌ترین قدم‌هایی است که باید برای امنیت سایت خود بردارید.

معرفی انواع حملات سایبری ؛ حمله های فیشینگ (Phishing)

یکی از معمول‌ترین و رایج‌ترین انوع حملات سایبری ، حملات فیشینگ است که در درگاه پرداخت اتفاق می‌افتد. در این نوع حمله، کاربر به راحتی و بدون هیچ مقامتی، اطلاعات بانکی خود را در اختیار هکر قرار می‌دهند.

برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه خرید vps مراجعه کنید، قیمت‌ها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.

معرفی انواع حملات سایبری ؛ حمله های فیشینگ

حمله با بدافزارها (Malwares)

منظور از بدافزار نسخه آسیب رسانی از نرم افزارهای مختلف است که عموما توسط هکرها وارد شبکه شما می‌شود. معمولا کاربران متوجه حضور این نرم افزارها در سیستم خود نمی‌شوند. همین موضوع به هکر اجازه می‌دهد تا به مدت طولانی در دستگاه شما حضور داشته و از اطلاعات شما استفاده کنند.

حملات از طریق باج افزارها (Ransomware)

حمله از طریق باج افزارها بدین شکل است که هکرها با تهدید کاربران به پاک کردن یا انتشار داده‌های مهم خود، آنها را مجبور می‌کنند تا فعالیت موردنظرشان را انجام دهند.

اگر می‌خواهید بدانید باج افزار چیست و چگونه باید با باج افزارهای مختلف مقابله کنیم، پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله باج افزار چیست را در وبلاگ ابرآراز مطالعه کنید.

انواع حملات سایبری ؛ حملات session hijacking or cookie stealing

منظور از کوکی، آی دی است که سایت‌ها برای شناسایی و به خاطر سپردن مخاطان به کاربران اختصاص می‌دهند. در این نوع از حملات سایبری ، هکر با دسترسی به این کوکی‌ها، آنها را به سیستم خود منتقل می‌کند. به عبارتی دیگر، اطلاعاتی که شما تنها در اختیار یک یا ند سایت گذاشته‌اید، به دست هکرها می‌افتد.

به همین منظور بسیاری از افراد پس از خروج از سایت‌های مختلف تلاش می‌کنند تا کوکی‌های درخواست شده توسط سایت را پاک کنند. اگر نمی‌دانید چگونه این کار انجام می‌شود، پیشنهاد می‌کنیم از مطالب مقاله‌ی آموزش پاک کردن کوکی ها در مرورگر استفاده کنید.

کوکی سایت چیست

حملات جستجوی فراگیر (Brute Force)

استراتژی انجام این حملات، تعداد آزمون و خطای زیاد پسورد برای ورود به یک شبکه است. در این نوع از حملات، عموما از نرم‌افزارهایی استفاده می‌شود که در زمانی کوتاه بتوانند ترکیب‌های متفاوتی را برای رمز مورد بررسی قرار دهند. این موضوع، سرعت انجام حملات را افزایش می‌دهد.

برای آشنایی کامل با این نوع از حملات و مبارزه با ایجاد آن برای وبسایتتان، پیشنهاد مي‌کنیم حتما نگاهی به مقاله حمله brute force چیست داشت باشید.

معرفی انواع حملات سایبری ؛ حمله DDOS

حملات Distributed denial of service که به اختصار DDOS نامیده می‌شوند، می‌تواند به راحتی یک شبکه را از دسترس خارج کند تا کسی نتواند به آن دسترسی داشته باشد. این کار می‌تواند با ارسال حجم بالایی از ترافیک و یا دیتاهای مختل کننده، انجام شود.

لازم به ذکر است که این دسته از حملات، آسیبی به داده‌های شما وارد نمی‌کند، اما اخطاری برای این است که سیستم شما دارای ضعف‌های امنیت است که افراد می‌توانند با نفوذ به آن از اطلاعات شما سواستفاده کنند.

اگر سایت شما با حمله DDOS روبه‌رو شده است، اما نمی‌دانید چگونه ابید با آن مقابله کنید، پیشنهاد می‌کنیم حتما از مطالب مقاله‌ی مقابله با حملات DDOS استفاده کنید.

معرفی انواع حملات سایبری ؛ حمله DDOS

حملات سایبری Man in the middle

در این نوع از حملات، هکر در میان مسیر ارتباطی فرستنده و گیرنده قرار گرفته و از اطلاعات دریافتی و ارسالی استفاده می‌کند. در اینصورت، هیچ یک از طرفین متوجه حضور هکر و شخص ثالث در این میان نمی‌شوند. در حملات Man in the middle می‌تواند به راحتی، فایل‌های ارسالی را در زان دانلود تغییر دهد، شما را به آدرس دیگری منتقل کند و یا کوچک‌ترنی فعلیت شما در فضای وب را مود بررسی قرار دهد.

سخن پایانی

شما به عنوان کسی که در دنیای وب فعالیت دارد، باید با انواع حملات سایبری و روش‌های جدید هک اشنایی داشته باشید. این آشنایی به شما کمک می‌کند تا بتوانید به شکل شایسته‌تری از اطلاعات و داده‌های خود، محافظت کنید. شما با آشنایی با این حملات و رعایت مواردی بعضی جزئی می‌توانید در جلوگیری از انواع حمله های سایبری موفق عمل کنید.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. به اشتراک‌گذاری این مقاله به ما کمک می‌کند تا به شکل صحیح‌تری در مسیر تولید محتوا عمل کنیم. پس اگر این مقاله حاوی مطالب مفیدی بود، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا از دسترسی هکرها به اطلاعاتشان جلوگیری کنید.

علاوه‌برتمام اینها اگر می‌خواهید از جدیدترین اخبار حوزه تکنولوژی و فناوری باخبر شوید، خوشحال می‌شویم ما در کانال تلگرامی ابرآراز دنبال کنید.

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا