انواع پسوند دامنه چیست؟ آشنایی با چرخهی عمر انواع دامنه
کاربران در زمان راهاندازی سایت خود، عموما با این سوال مواجه میشوند که از میان انواع دامنه ، کدام یک برای سایت شما و کسبوکاری که پیش گرفتهاید، مناسبتر است. در این مقاله، ما ضمن بررسی انواع دامنه (domain) و تفاوتهایی که با یکدیگر دارند، به شما کمک میکنیم تا بهترین انتخاب ممکن برای سایتتان را داشته باشید؛ با ما همراه باشید.
دامنه چیست؟
پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در این خصوص صحبت کنیم که انواع دامنه کدامند، لازم میدانیم تا شما را با برخی از مهمترین مفاهیم برای درک این موضوع آشنا کنیم. بیایید در آغاز، ابتدا توضیح مختصری در مورد مفهوم دامنه با هم بررسی کنیم.
نام دامنه کلیدیترین قسمت آدرس آنلاین است که بازدیدکنندگان با استفاده از آن به شما دسترسی پیدا میکنند. به عنوان مثال، نام دامنه ابرآراز، Arazcloud.com است. نکتهی قابل توجه این است که نام دامنه برای هر سایتی منحصربهفرد است؛ یعنی زمانیکه نام دامنهای برای یک سایت استفاده میشود، هیچ کس نمیتواند از همان دامنه یا Domian استفاده نماید. به بیانی سادهتر، دامنه آدرسی است که با وارد کردن آن در مرورگر، میتوانیم به یک سایت مشخص وارد شویم.
برای مثال، تصور کنید میخواهید یک کسبوکار اینترنتی راهاندازی کنید، در اولین مرحله شما باید سایت خود را روی یک سرور مناسب همراه با یک آدرس ساده و سرراست که مشتری به راحتی آن را به خاطر بسپارد راهاندازی کنید. در دنیای مجازی دامنه یا دامین نقش یک آدرس سر راست را دارد.
توضیح بیشتر در مورد دامنه در این مقاله نمیگنجد، اما اهمیت بالای این موضوع ما را برآن داشت تا در مقالهای دیگر به تفصیل در مورد دامنه، بخشهای مختلف آن و در نهایت مواردی که در زمان انتخاب نام دامین خود باید بدان توجه داشته باشید را صحبت کنیم. پیشنهاد میکنیم فرصت مطالعهی مقالهی دامنه چیست را از دست ندهید و از مطالب ارزشمند و مفید آن استفاده کنید.
عمر استفاده از انواع دامنه سایت ها
موضوعی که باید به خاطر داشته باشید این است که تمامی دامنهها، طول عمر مشخصی دارند که آشنایی با این طول یا چرخه عمر به شما کمک میکند تا انتخاب درستتری داشته باشید. ما در این مقاله شما را با این چرخهی عمر به طور کامل آشنا خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
-
دورهی آزاد یا Available
برخی از انواع دامنه های مدنظر شما ممکن است توسط افراد دیگری خریداری و استفاده شده باشد. در این صورت، شما نمیتوانید دیگر از دامنهای با این نام استفاده کنید. اگر شما بتوانید نام دامنهای را که توسط شخص دیگری مورد استفاده قرار نگرفته است را خریداری کنید به این دوره، دورهی آزاد گفته میشود. علت نامگذاری این دوره، این است که دامنهی انتخابی شما آزاد بوده و شخص دیگری به استفاده از آن اقدام نکرده است.
-
دوره فعال دامنه یا Active
پس از اینکه به ثبت دامنه موردنظر خود اقدام کردید، دامین برای شما فعال میشود. نکتهای که لازم است به خاطر داشته باشید این است که باید مرتبا به تمدید دامنه سایت اقدام نمایید و امکان استفادهی آن توسط شخص دیگری را از بین ببرید.
-
مرحله منقضی دامین یا Expired
اگر در دورهای که دامنه سایت برای شما فعال است، برای تمدید مجدد آن اقدامی نکنید، وارد مرحلهی انقضا یا اکسپایر خواهید شد. در این حالت، دامنهی شما غیرفعال شده و از دسترس خارج خواهد شد. پس از آن، دامنهی شما در حالت قفل قرار میگیرد تا زمانیکه شما نسبت به فعالسازی مجدد آن اقدام کنید.
-
مرحله بازخرید دامنه یا Redemption period
اگر شما تا 45 روز پس از تولید انقضای دامنه ، به تمدید آن اقدام نکنید، Domain شما به مدت 35 روز قفل و از دسترس خارج خواهد شد. در این دوره که بازخرید نام دارد، تنها صاحب آن دامنه میتواند نسبت به تمدید آن اقدام نماید و این کار توسط شخص دیگری قابل انجام نیست.
نکتهی دیگری که در دورهی بازخرید لازم است بدان توجه کنید این است که هزینهی تمدید دامنه تقریبا 10 برابربیشتر از حالت عادی است و شما باید هزینهای بسیار گزاف را برای این کار صرف کنید. این هزینه به عنوان جریمهای برای عدم تمدید به موقع از شما سلب خواهد شد.
-
دورهی حذف دامنه یا Pending deletion
حال تصور کنید که دورهی بازخرید دامنه گذشته است و شما به عنوان صاحب یک دامنه، هنوز نسبت به تمدید آن اقدام نکردهاید. در این موقعیت، دامنه سایت شما وارد دورهی حذف میشود. لازم به ذکر است که دورهی حذف 5 روز است و و پس از آن هر فردی که تمایل داشته باشد، میتواند دامنهی شما را به نام خود ثبت نماید.
در این صورت تمامی اعتبار دامنه شما به آن فرد تعلق میگیرد و تمام زحماتی که شما برای سئو و افزایش رتبهی خود انجام دادهاید، از بین میرود.
انواع پسوند دامنه سایت
حال که با چرخه عمر دامنه به درستی آشنا شدید، وقت آن است که با انواع پسوند دامنه سایت آشنا شده و با توضیحی در مورد هر یک، با نوع کار هرکدام نیز آشنا شویم.
پسوند دامنه COM.
پسوند COM. را میتوان یکی از رایجترین و محبوبترین پسوند دامنه در میان انواع دامنه دانست. COM. مخفف عبارت commercial و به معنای تجاری است و به همین دلیل توسط کسانی که کسبوکار تجاری دارند، مناسب است. محبوبیت بالای این پسوند دامنه سبب شده تا بسیاری از شرکتهای فعال در جهان، از این پسوند برای ساخت دامین خود استفاده کنند.
پسوند int.
این پسوند مخفف کلمه international به معنی بین المللی است و از آن بیشتر برای ساخت دامین و ساب دامین های بین المللی استفاده میشود.
پسوند net.
پسوند net. مخفف عبارت network و به معنای شبکه است. به همین دلیل عموما شرکتهایی که در زمینه ارائه خدمات اینترنتی مثل هاست، فروش دامنه و… فعالیت میکنند، از این پسوند استفاده میکنند.
پسوند دامنه gov.
پسوند gov. مخفف کلمه government به معنی دولت است؛ در نتیجه از این پسوند برای ساخت دامنه وبسایتهای دولتی استفاده میگردد.
پسوند Info.
این پسوند مخفف کلمه Information و به معنای اطلاعات است. عموما سایتهایی که در زمینه اطلاعرسانی درباره حوزههای مختلف فعالیت دارند از این پسوند برای دامنه خود استفاده میکنند.
پسوند دامنه org.
پسوند org. یکی از پسوندهای رایج است که مخفف کلمه Organization به معنای سازمان است. معمولا از این پسوند برای دامنه سازمانهای خصوصی که فعالیت تجاری ندارند، استفاده میشود. معروفترین سایتی که میتوان مثال زد Sanjesh.org است که فعالی کاملا غیرتجاری و آموزشی دارد.
پسوند name
پسوند name را می توان اولین پسوندی دانست که برای اشخاص حقیقی معرفی شده است. کسانی که قصد دارند وب سایتی به نام خود راه اندازی نمایند، می توانند از name برای ساخت دامنه خود استفاده کنند.
پسوند دامنه edu.
این پسوند دامنه مخفف education و به معنای کسب دانش است؛ به همین دلیل برای ساخت سایتهایی که محتوای آموزشی دارند، به کار برده میشود.
پسوند biz
biz مخفف business و به معنی تجارت است؛ در نتیجه از این پسوند دامنه برای ساخت دامنه سایتهای تجاری استفاده میشود.
پسوند travel.
travel. به معنای سفر است و به همین دلیل این پسوند برای شرکتهایی که در زمینه خدمات مسافرتی فعالیت دارند، مناسبترین گزینهی موجود است.
پسوند دامنه tv.
پسوند tv. مخفف کلمهی televesion است و به همین دلیل سایتهای تلویزیونی عموما از این پسوند دامنه استفاده میکنند.
پسوند ac.
ac. یکی از انواع پسوند دامنه است که برای سایتهایی که ماهیت علمی و تحصیلاتی دارند پرکاربرد است. ac. مخفف کلمهی آکادمی است و عموما توسط سازمانهای آموزشی مورد استفاده قرار میگیرد.