سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

aapanel چیست ؟ آموزش نصب aaPanel روی لینوکس به صورت تصویری

aapanel چیست و چه کاربری دارد؟ به زبانی بسیار ساده، aaPanel ، یک کنترل پنل ساده اما قدرتمند است که می‌تواند وب سرور را از طریق رابط کاربری گرافیکی مبتنی بر وب (Graphical User Interface) مدیریت کند. در ادامه به طور مفصل‌تر توضیح می‌دهیم که منظور از aapanel چیست و برای چه اهدافی از آن استفاده می‌شود؛ با ما در ادامه همراه باشید.

در همین ابتدا لازم می‌دانیم عنوان کنیم که اگر به دنبال خرید سرور مجازی VPS هستید، ابرآراز می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌های شما باشد. ما همراه با سرویس‌های خود منابع را به صورت اختصاصی در اختیار شما قرار می‌دهیم و با پشتیبانی 24 ساعته و رایگان توسط متخصصان فنی و دواپس به شما کمک می‌کنیم در سریع‌ترین زمان ممکن، مشکلات سایت خود را برطرف کنید.

Cpanel چیست ؟

پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در این مورد صحبت کنیم که معنی aaPanel چیست و چگونه می‌توان آن را برروی لینوکس نصب کرد، نیاز است که در مورد مفاهیم پایه‌ای و اساسی آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم. همانطور که می‌دانید از aaPanel به عنوان یک جایگزین Open Source برای سی پنل یاد می‌شود. به همین دلیل در اولین گام شما باید بدانید که سی پنل چیست و چه کاربردی دارد.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

به جرات می‌توان گفت که cPanel یکی از محبوب‌ترین کنترل پنل ها در میان کاربران بوده و بسیاری از شرکت‌های میزبانی وب ،‌ cPanel را به عنوان بخشی از پکیج‌های میزبانی خود، در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سرور ابری ساعتی این صفحه را دنبال کنید.

cPanel دارای دو رابط متفاوت است؛

  1. رابط کاربری با نام cPanel.
  2. رابط مدیریت سرور با نام Web Host Manager یا WHM. اگر می‌خواهید بدانید منظور از WHM چیست به وبلاگ ابرآراز مراجعه کنید.

ترکیب این دو رابط با یکدیگر به کاربران اجازه می‌دهد تا وب سایت خود را به بهترین شکل مدیریت کنند. علاوه بر آن، ابزارهایی در اختیار ارائه‌دهندگان هاستینگ و میزبانی قرار می‌دهد. از مهم‌ترین مزایای سی‌پنل می‌توان یادگیری آسان، سهولت در استفاده، صرفه‌جویی در وقت و هزینه، نصب‌کننده خودکار نرم افزار ، در دسترس بودن مطالب آموزشی، پشتیبانی آنلاین و… را نام برد. سرعت لود سریع کار با این کنترل‌پنل را برای شما اسان خواهد کرد.

به ‌طورکلی، سی پنل از مزایای بی‌شماری برخوردار است؛ اما ازآنجایی که صحبت بیشتر در مورد این کنترل پنل محبوب در این مقاله نمی‌گنجد، پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به وبلاگ ابرآراز، مقاله‌ی برنامه سی پنل چیست را مطالعه کنید.

aapanel چیست ؟

BaoTa شرکتی است که در زمینه توسعه نرم افزار برای کاربران عادی و کسانی که در حوزه فنی اطلاعات چندانی ندارند، فعالیت دارد. اعضای اصلی این شرکت دریافتند که کار با سرور برای بسیاری از کاربران دشوار است و ممکن است با مشکلات متعددی مواجه شوند.

در  دنیای وب امروزی که هرروز به تعداد کاربران سرورهای ابری اضافه می‌شود، روزبه‌روز به تعداد کسانی که با این مشکلات مواجه‌اند نیز اضافه می‌شود. به همین دلیل، این شرکت تلاش کردند با ایجاد برنامه‌ای این مشکلات را کاهش دهند. یکی از موثرترین راهکارها کنترل پنل aapanel بوده است.

aapanel کنترل پنلی ساده و درعین حال قدرتمند است که می‌تواند وب سرور را به راحتی و از طریق رابط گرافیکی مبتنی بر وب (Graphical User Interface) مدیریت کند. این کنترل پنل به کاربران برای صرفه‌جویی در زمان پیاده سازی کمک می‌کند. همین موضوع سبب می‌شود تا کاربران تنها برروی پروژه خود تمرکز کرده و زمان خود را برای توسعه اهداف خود صرف کنند.

انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خدمات دواپس را از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.

مهم‌ترین ویژگی‌های aapanel چیست ؟

همانطور که گفتیم aaPanel کنترل پنل مدیریت سروری است که از سیستم‌عامل لینوکس پشتیبانی می‌کند. این کنترل پنل به راحتی سرور را از طریق ترمینال وب مدیریت کرده و موجب بهینه‌سازی عملیات‌ها می‌شود. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های aaPanel عبارتند از:

  •  ایجاد و مدیریت وب‌سایت‌ها، FTP  و دیتابیس‌ها
  • مدیریت فایل تصویری
  • مدیریت نرم‌افزار بصری
  • مدیریتvisual CPU
  • مدیریت حافظه
  • مدیریت نمودار نظارت بر جریان
  • مدیریت وظایف زمان‌بندی شده
  • ارائه خدمات باز‌ و بسته‌شدن SSH
  • تغییرات پورت SSH
  • انتشار پورت فایروال
  • مشاهده گزارش عملیات CPU، حافظه، IO دیسک
  • نظارت بر داده‌های IO شبکه

پیش‌نیازهای نصب aapanel

امیدواریم که تابه اینجا دریافته باشید که aapanel چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. در ادامه قصد داریم تا به شما آموزش دهیم که چگونه باید این کنترل پنل منبع باز را برروی لینوکس نصب کرد.

شما برای اینکه بتوانید این کنترل پنل را نصب کنید باید از یک سری حداقل‌هایی برخوردار باشید؛ ازجمله:

  • Memory: حداقل M512؛ اما ما M768 را پیشنهاد می‌کنیم.
  • فضای آزاد در disk: بیش از M 100
  • سیستم عامل: Debian، Ubuntu، Deepin، CentOS
  • سرور خام باشد و هیچ محیط سروری مانند Apache یا Nginx نصب نشده باشد.

آموزش نصب aaPanel روی لینوکس

در حال حاضر، aaPanel از Debian، Ubuntu و CentOS پشتیبانی می‌کند. اگر هنوز سروری ندارید و یا از کیفیت سرورهای خود رضایت ندارید، می‌توانید از سرورهای ابری araz استفاد کنید. آنها سرورهای مطمئنی را همراه با پشتیبانی 24 ساعته و رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند.

حال برای هریک از توزیع‌های لینوکس از یکی از دستورات زیر استفاده کنید:

برای سیستم‌عامل Debian 

wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install-ubuntu_6.0_en.sh && bash install.sh

برای سیستم‌عامل Ubuntu 

wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install-ubuntu_6.0_en.sh && sudo bash install.sh

و در آخر برای سیستم‌عامل CentOS 

yum install -y wget && wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install_6.0_en.sh && bash install.sh

اسکریپت زی را اجرا کنید

sudo bash install.sh

پس از آن باید شناسه ایمیل و نام میزبان خود را وارد کنید.

مراحل نصب ممکن است کمی به طول انجامد. در نهایت پس از اتمام عملیات نصب، URL ورود، نام کاربری و رمز عبور به شما داده می‌شود. به کد 8 رقمی در URL توجه کنید؛ بدون این کد 8 رقمی، پنل ورود باز نمی‌شود.

با انجام تمامی این مراحل، نصب aaPanel کامل خواهد شد.

مراحل اولیه ورود به aapanel چیست ؟

برای اولین بار که وارد سیستم می‌شوید، از شما درخواست می‌شود LAMP یا LNMP را نصب کنید. LAMP شامل Apache، MySQL، PHP، Pure-Ftpd و phpMyAdmin است. LNMP نیز Nginx، MySQL، PHP، Pure-Ftpd و phpMyAdmin را نصب می‌کند.

مدت زیادی طول می‌کشد تا نصب آن تمام شود.

تا زمانی که نصب LAMP کامل شود، می‌توانید یک مشکل امنیتی را نیز برطرف کنید. پورت پیش‌فرض برای aaPanel 8888 است؛ توصیه می‌شود که پورت پیش‌فرض را برای اهداف امنیتی تغییر دهید.

برای تغییر پورت سرور به تنظیمات بروید و پورتی را وارد کنید که از قبل استفاده نشده است. از پورت‌های 80، 443، 22 و 21 استفاده نکنید؛ زیرا تقریباً تمامی سرویس‌های محبوب در همه سرورها از این پورت‌ها استفاده می‌کنند.

آموزش نصب aapanel ؛ اضافه کردن یک وب سایت جدید

برای ایجاد یک وبسایت جدید روی Website link از نوار کناری کلیک کرده و برروی «افزودن سایت» کلیک کنید. سپس نام دامنه سایت خود را وارد و توضیح مختصری از سایت ، دایرکتوری که سایت باید در آن ذخیره شود را انتخاب کنید.برای ایجاد یک حساب  یک حساب FTP ب یاد داشته باشی که این حساب برای مدیریت فایل‌های وب سایت با استفاده از Filezilla مفید است.

اگر می‌خواهید یک سایت وردپرسی ایجاد کنید، ایجاد یک پایگاه داده را انتخاب کنید. یک نسخه PHP و دسته سایت را انتخاب و روی “ارسال” کلیک کنید.

اکنون می‌توانید نام دامنه خود را به آدرس IP سرور نشان دهید. aaPanel تمام درخواست‌های انجام شده از آن دامنه را به این وب سایت هدایت می‌کند.

اگر هنگام ایجاد سایت فراموش کرده‌اید که یک حساب FTP ایجاد کنید، می‌توانید همین الان یک حساب کاربری ایجاد کنید. برای اینکار، از لیست سایت‌ها، روی افزودن کاربر FTP کلیک کنید.

یک بخش جداگانه برای مدیریت حساب‌های FTP وجود دارد. اطمینان حاصل کنید که هیچ حساب FTP غیر ضروری را ترک نکنید. رمز عبور سخت تنظیم کرده و رمزهای عبور حساب را مرتباً تغییر دهید.

این پنل همچنین به ما اجازه می‌دهد که پورت FTP را تغییر دهیم. ما توصیه می‌کنیم پورت FTP و ssh پیش فرض را تغییر دهید.

مدیریت پایگاه داده سایت‌ها با aaPanel آسان است. برای اینکار به منو >> پایگاه داده بروید.

پس از آن رمز عبور ریشه MySQL را تغییر دهید.

اگر LAMP یا LNMP با موفقیت نصب شد، می‌توانید پایگاه داده‌ها را با phpMyAdmin نیز مدیریت کنید. روی phpMyAdmin کلیک کنید تا قسمت  phpMyAdmin باز شود.

 

آموزش نصب aapanel ؛ مانیتور سیستم

نظارت بر سرور مهم است، بنابراین نظارت سیستم در پنل داخلی است. CPU، حافظه، ذخیره سازی در زمان واقعی را فراهم می‌کند.

امنیت سرور

برای بهبود امنیت سیستم مهم است که تمام پورت‌های استفاده نشده را مسدود کنید. پورت سرور را از برگه امنیتی باز یا مسدود کنید، پورت SSH را به راحتی تغییر دهید، ICMP را مسدود و گزارش‌های سرور را پاک کنید.

همچنین از قسمت امنیت (security) می‌توانید گزارش هرگونه فعالیت‌های مشکوک اجرای پنل را بررسی و نظارت کنید.

علاوه بر تمامی ویژگی‌های مفیدی که عنوان کردیم، aaPanel دارای یک مرورگر فایل، پشتیبانی مدیریت cron jobs و یک فروشگاه AP است. می‌توانید PHP را از فروشگاه APP نصب یا ارتقا دهید، سرور Apache/Nginx را نصب کنید یا بسته سرعت وب‌سایت را برای بهبود زمان بارگذاری وب‌سایت‌ها نصب کنید.

نتیجه‌گیری

کار با aaPanel به‌عنوان یک کنترل پنل برای سرورهای وب است، بسیار آسان است. انجام وظایف مدیریت سرور، با رابط کاربری گرافیکی بسیار ساده‌ای که aaPanel دارد، واقعاً کاربر را از غرق‌شدن در هزارتوی کدها و لینک‌ها خلاص می‌کند. تنها چیزی که در مورد aaPanel دوست‌داشتنی نیست زمان نصب LAMP است که زیادی طول می‌کشد!

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم درباره اینکه aapanel چیست و چه کاربردی دارد به طور کامل پاسخ داده باشیم. اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاوه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازه‌ترین اخبار حوزه‌ی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. ما را در اینستاگرام ابرآراز دنبال کنید.

 

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا