سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز
آموزش شبکه و امنیت

فایروال NGFW چیست ؟

در دنیای امروزی، امنیت کاربران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل، کاربران به دنبال روش‌هایی هستند که بتوانند به شکل مناسبی از اطلاعات و داده‌های شخصی خود استفاده کنند. یکی از این روش‌ها، استفاده از انواع فایروال است. از جمله فایروال هایی که می‌تواند به شکل مناسبی امنیت شما را تامین کند، NGFW است. در این مقاله ما ضمن توضیح در مورد اینکه فایروال چیست، به تمامی سوالت شما مبنی براینکه فایروال NGFW چیست و چه قابلیت‌هایی دارد نیز پاسخ می‌دهیم؛ با ما همراه باشید.

ابرآراز مفتخر است که همراه با سرویس های متنوع و مختلف خود فایروال رایگانی را نیز ارائه دهد. در همین راستا برای شما بسیار به صرفه‌تر خواهد بود که تنها هزینه‌ی هاستینگ خود را بپردازید و دیگر نگرانی بایت امنیت داده‌‌ها و اطلاعات خود نخواهید داشت. پس اگر قصد تهیه میزبانی وب ابری پرسرعت را دارید،‌ به وب سایت ما مراجعه نمایید.

فایروال چیست ؟

پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در این مورد صحبت کنیم که فایروال NGFW چیست لازم است شما را با مفهوم فایروال و مزایایی که استفاده از آن به همراه دارد، آشنا کنیم تا بتوانید به شکل کامل‌تری، مفهوم این مقاله را درک کنید.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

فایروال (firewall) چیست ؟ فایروال سیستمی برای ایجاد امنیت در شبکه‌های کامپیوتری است که درخواست‌ها و پاسخ‌ها و به طورکلی ترافیک ورودی و خروجی سیستم را چک می‌کند. همچنین وظیفه بررسی، مدیریت، فیلتر و در صورت لزوم مسدودسازی آنها را نیز برعهده دارد. لازم به ذکر است که تمامی اینکارها براساس قوانین و دستورالعمل‌هایی است که ادمین یا کاربر ریشه وضع می‌کند.

تمامی اتفاقات بالا بدین منظور انجام می‌شوند تا ارسال و دریافت اطلاعات ناخواسته به حداقل برسد و از برقراری ارتباط غیرضروری با شبکه نیز جلوگیری شود. تمامی این اقدامات سبب می‌شود تا درنهایت تمامی ارتباطاتی که از نظر سیستم خطرناک هستند، مسدود شوند.

این تنها گوشه‌ای از مزینی که استفاده از فایروال برای سیستم و اطلاعات شما به همراه دارد. اگر می‌خواهید به طور کامل با این روش محافظتی آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله‌ی فایروال چیست را در وبلاگ ابرآراز مطالعه کنید.

فایروال NGFW چیست ؟

فایروال NGFW که با عنوان فایروال نسل بعدی نیز شناخته می‌شود، یک ابزار امنیتی است که وظیفه دارد:

  1. ترافیک شبکه را پردازش کند.
  2. قوانینی را برای مسدود کردن ورودی‌های خطرناک اعمال نماید.

یکی از دلایلی که سبب شده تا فایروال NGFW با عنوان فایروال نسل بعدی نیز شناخته شوند، این است که آنها تمام کارهای یک فایروال را انجام می‌دهند؛ اما با قدرت بیشتر و همراه با ویژگی‌های اضافی.

برای اینکه بتوانید درست‌تر درک کنید که فایروال NGFW چیست ، دو پروتکل امنیتی مختلف برای فرودگاه را در نظر بگیرید. پروتکل امنیتی اول وظیفه دارد تا بررسی کند:

  • نام مسافری در لیست پروار ممنوع‌ها نباشد.
  • هویت مسافران با بلیط آنها مطابقت داشته باشد.
  • بر هواپیماهایی با مقصد درست سوار می‌شوند.

حال تصور کنید پروتکل دوم، علاوه بر انجام تمامی وظایف پروتکل اول، بررسی وسایل مسافران برای عدم وجود وسایل خطرناک و غیرمجاز نیز را برعهده دارد.

اولین پروتکل، فرودگاه و هواپیماها را در برابر خطرات آشکار و عیان ایمن می‌کند. در مقابل اما، پروتکل دوم به دنبال تهدیداتی است که کمتر به چشم می‌آیند اما همچنان می‌توانند آسیب‌رسان باشند.

یک فایروال معمولی، مانند نخستین پروتکل امنیتی فرودگاه است؛ این پروتکل، داده‌ها (مسافران) را از جنبه‌های زیر مورد بررسی قرار می‌دهد:

  • قانونی و امن بودن اتصال شبکه مقصد داده‌ها
  • امنیت مبدا داده‌های دریافتی
  • مسدود سازی و یا انتقال داده‌ها از شبکه‌ای به شبکه‌ای دیگر

در مقابل نیز فایروال NGFW عملکردی شبیه به پروتکل امنیتی فرودگاه دوم دارد:

  • انجام تمام فعالیت‌های فایروال‌های معمولی.
  • داده‌ها را در سطح بالاتری بازرسی می‌کند.
  • تهدیداتی را که ممکن است در ترافیک معمولی پنهان شده باشند، شناسایی و مسدود می‌کند.

انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه سرور مجازی با کارت گرافیک از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.

قابلیت‌های فایروال NGFW چیست ؟

همانطور که در قسمت‌های بالایی نیز اشاره کردیم، NGFW‌ ها تمامی وظایفی را که یک فایروال معمولی برعده دارد را می‌تواند انجام دهد. پس شما باید بدانید که یک فایروال معمولی چه کارهایی انجام می‌دهد.

  • فیلتر کردن بسته‌ها:

منظور از فیلتر کردن بسته‌ها این است که فایروال هر بسته از داده‌ها را بررسی کرده و آنهایی را که خطرناک و یا مشکوک تشخیص دهد، مسدود می‌کند.

  • بازرسی حالت:

در این قسمت، فایروال بررسی می‌کند که آیا بسته‌های ارسالی و دریافتی از شبکه ایمنی استفاده می‌کنند یا خیر.

  • آگاهی از VPN:

یک فایروال می‌تواند به ارحتی ترافیکی که با استفاده از VPN رمزنگاری شده است را شناسایی کرده و اجازه عبور آنها را مسدود کند.

به هیچ وجه این فرصت طلایی را از دست ندهید! با کلیک کردن بر روی خرید سرور ابری لینوکس، اطلاعات بیشتری دریافت کنید تا بیشتر از ما مطمئن شوید!

قابلیت‌های اضافی NGFW‌

مواردی که عنوان کردیم، وظایفی بود که هر فایروال معمولی می‌تواند انجام دهد. فایروال NGFW علاوه‌بر فیلترکردن تمامی بسته‌ها، از بازرسی عمیق بسته (DPI) نیز استفاده می‌کند. همچنین موارد زیر نیز توسط این فایرول نسل بعدی انجام می‌شود:

  • آگاهی و کنترل برنامه
  • پیشگیری از نفوذ
  • هوش تهدید
  • مسیرهایی برای ارتقا به منظور افزودن فیدهای اطلاعاتی آینده
  • تکنیک‌هایی برای مقابله با تهدیدات امنیتی در حال تحول
  • مسدودسازی بسته‌های مخرب

یکی از دلایلی که سبب می‌شود تا NGFW‌ قابلیت‌های بیشتری در مقایسه با فایروال‌های معمولی داشته باشد، این است که این فایروال نسل بعدی ، ترافیک را در چند لایه مدل OSI پردازش می‌کند نه فقط در لایه‌های 3 (لایه شبکه) و 4 (لایه انتقال).

آشنایی با مدل OSI به شما کمک می‌کند تا درک درست‌تری نسبت به توضیحات ما پیرامون اینکه فایروال NGFW چیست داشته و ارتباطات شبکه را نیز به درستی درک کنید. بدین منظور پیشنهاد می‌کنیم حتما نگاهی به مقاله‌ی مدل OSI چیست داشته باشید.

امتیازات فایروال NGFW چیست ؟

در قسمت قبلی توضیح دادیم که مسئله‌ای که NGFW firewall را از دیگر فایروال‌ها متمایز می‌کد، امتیازات و ویژگی‌های اضافه‌ای است که در مقایسه با سایر روش‌ها امنیتی مشابه دارد. در ادامه مي‌خواهیم هریک از امتیازاتی را که NGFW firewall در اختیار شما قرار می‌دهد را مورد بررسی قرار دهیم.

برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه سرور اختصاصی خارج مراجعه کنید، قیمت‌ها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.

آگاهی و کنترل برنامه چیست؟

NGFW بسته‌های محتوایی را به شکل عمیق‌تری مورد بررسی قرار می‌دهند. آنها علاوه‌بر بررسی بسته‌ها در لایه 3 و 4 ، به تجزیه و تحلیل ترافیک در لایه 7، لایه برنامه و..و نیز می‌پردازد. این تسلط بیشتر می‌تواند به شما اطمینان دهد که امکان اینکه شخص ثالثی به اطلاعات شما دتسرسی پیدا کند، کاهش می‌یابد.

به هیچ وجه این فرصت طلایی را از دست ندهید! با کلیک کردن بر روی سرور مجازی ایران ترافیک نامحدود، اطلاعات بیشتری دریافت کنید تا بیشتر از ما مطمئن شوید!

منظور از پیشگیری از نفوذ در فایروال NGFW چیست ؟

پیشگیری از نفوذ، ترافیک ورودی را تجزیه‌و‌تحلیل کرده، تهدیدات شناخته شده و تهدیدات بالقوه را شناسایی و آنها را مسدود می‌کند. چنین ویژگی اغلب سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS) نامیده می‌شود. NGFW‌ها شامل IPS‌ها به عنوان بخشی از قابلیت‌های DPI خود هستند.

IPS‌ها می‌توانند از چندین روش برای شناسایی تهدیدات استفاده کنند، از جمله:

  • شناسایی امضا: اسکن اطلاعات درون بسته‌های ورودی و مقایسه آن با تهدیدات شناخته شده
  • تشخیص ناهنجاری آماری: اسکن ترافیک برای تشخیص تغییرات غیرعادی در رفتار، در مقایسه با یک خط پایه
  • تشخیص تجزیه و تحلیل پروتکل حالت: شبیه به تشخیص ناهنجاری آماری، اما بر پروتکل‌های شبکه در حال استفاده و مقایسه آنها با استفاده از پروتکل معمولی متمرکز است.

هوش تهدید چیست؟

اطلاعات تهدید اطلاعاتی درباره حملات احتمالی است. از آنجایی که تکنیک‌های حمله و گونه‌های بدافزار به طور مداوم در حال تغییر هستند، اطلاعات به روز تهدید برای مسدود کردن این حملات بسیار مهم است. NGFW‌ها می‌توانند فیدهای اطلاعاتی تهدید را از منابع خارجی دریافت کرده و بر روی آنها عمل کنند.

منظور از بازرسی DPI در فایروال NGFW چیست ؟

در قسمت قبلی توضیح دادیم که NGFW firewall از بازرسی عمیق بسته که DPI نام دارد، استفاده می‌کند. تمامی داده‌هایی که در شبکه یا اینترنت منتقل می‌شوند، به قطعات کوچکی تقسیم می‌ؤوند که آنها را بسته می‌نامند. این بسته‌ها توسط فایروال‌ها مورد بررسی قرار گرفته و وابسته به محتوایی که دارند، ممکن است مسدود شده و یا منتقل شوند.

فایروال‌ها با بررسی آدرس IP گیرنده و فرستنده، پورت‌ها و پروتکل‌های مرتبط با هر بسته، آنها را فیلتر می‌کند. به عبارتی دیگر، فایروال بررسی می‌کند که هر بسته از کجا می‌آید، به کجا می‌رود و چگونه به مقصد می‌رسد.

این بررسی‌ها توسط تمامی فایروال‌ها صورت می‌گیرد، اما NGFW‌ها با انجام بازرسی عمیق بسته (DPI)، عملکرد بهتری در فیلتر کردن سته‌ها از خود نشان می‌دهد. NGFW‌ نه تنها آدرس‌فرستنده و گیرنده بلکه تمام جزئیات بسته‌ها را نیز مودر بررسی قرار می‌هد. همین امر، سبب می‌شود تا NGFW‌ بتواند عملکرد بهتری برای مقابله با بدافزارها از خود نشان دهد.

آیا فایروال‌های نسل بعدی مبتنی بر سخت افزار هستند یا مبتنی بر نرم افزار؟

برخی از NGFW‌ها ابزار سخت افزاری هستند که برای دفاع از یک شبکه خصوصی داخلی طراحی شده‌اند. همچنین NGFW‌ می‌تواند به عنوان نرم‌افزار نیز کاربرد داشته باشد، اما برای در نظر گرفتن نسل بعدی نیازی به نرم افزاری ندارد.

در نهایت، NGFW می‌تواند به عنوان یک سرویس ابری مستقر شود. به این فایروال ابری یا فایروال به عنوان سرویس (FWaaS) می‌گویند. FWaaS یک جزء مهم از مدل‌های شبکه‌ای لبه سرویس دسترسی ایمن (SASE) است.

فایروال سوفوس چیست؟

یکی از دیگر انواع فایروالها که می‌تواند امنیت کسب‌وکار شما را تامین نماید، فایروال سوفوس است. این فایروال یکی از شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین فایروال‌های موجود در بازار است. امروزه شرکت‌ها ناگریزند که از روش‌های امنیتی متفاوتی برای ارتقای کسب‌وکار خود استفاده کنند.

امروزه فایروال های متفاوتی برای ارتقای امنیت سیستم‌ها وجود دارند، اما بهترین و پرکاربردترین آنها فایروالی است که بتواند هوشمندتر عمل کرده و نسبت به خطرات جدید و متفاوت نیز عملکرد مناسبی داشته باشد. یکی از شرکت‌های مطرح در این زمینه شرکت سوفوس است که در سراسر جهان، با نام امنیت سایبری و دفاع هوشمند از شبکه شناخته می‌شود.

فایروال سوفوس Sophos در حوزه‌های امنیتی متفاوتی مانند امنیت در سرور، موبایل، رمزگذاری، ارتباطات بی سیم، ایمیل، وب و نقاط انتهای شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین مزیت های فایروال سوفوس پیشتیبانی این دسته از فایروال ها از رایانش ابری است. در حال حاضر، نسخه‌های فراوانی از فایروال سوفوس در بازار وجود دارند که یکی از تازه‌ترین‌های آنها سری XG سوفوس است. اگر می‌خواهید با این نوع فایروال بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله‌ی فایروال سوفوس چیست را مطالعه کنید.

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم به درستی به تمامی سوالات شما مبنی بر اینکه فایروال NGFW چیست و چه تفاوتی با فایروالهای معمولی دارد توضیح داده باشیم. اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاوه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازه‌ترین اخبار حوزه‌ی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. با ما در اینستاگرام ابرآراز همراه باشید.

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا