گواهینامه ssl چیست ؟ انواع گواهی ssl کدامند؟
SSL چیه ؟ گواهینامه ssl چیست ؟ SSL Certificate یک گواهی دیجیتالی است که هویت یک وب سایت را تأیید کرده و یک اتصال رمزگذاری شده را فعال میکند. SSL که مخفف عبارت Secure Sockets Layer است، یک پروتکل امنیتی است که یک پیوند رمزگذاری شده میان سرور وب و مرورگر وب ایجاد میکند.
شرکتها و سازمانها برای اینکه بتوانند معاملات آنلاین را حفظ کرده و اطلاعات مشتریان را محرمانه و ایمن نگاه دارند، باید گواهینامه اس اس ال را به وب سایت شان اضافه نمایند.
ssl چیست و چه میکند ؟ اگر بخواهیم مفهوم SSL ( Secure Sockets Layer ) را به طور خلاصه و با بیانی ساده برایتان شرح دهیم، باید عنوان کنیم که SSL اتصالات اینترنت شما را ایمن نگاه داشته و از بررسی و تغییر اطلاعات منتقل شده میان دو سیستم توسط افراد سودجو جلوگیری میکند. زمانی که شما در کنار URL در نوار آدرس نماد قفل را مشاهده میکنید، بدین معناست که SSL از وب سایتی که از آن بازدید میکنید، محافظت میکند.
اگر میخواهید با مفهوم SSL و کاربردهای آن دقیقتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم که به وبلاگ ابرآراز سر زده و مقالهی پروتکل SSL چیست را مطالعه کنید.
گواهی دیجیتال چیست ؟
گواهینامه دیجیتال نوعی مدرک الکترونیکی است که برای تضمین هویت کامپیوترها و بقیه نهادهای شبکه استفاده میشود و عملکردی مشابه کارتهای شناسایی مانند پاسپورت دارد. بهعنوان مثال گواهی نامه رانندگی توسط یک نهاد معتبر صادر میشود و آن نهاد به آن تکه کاغذ اعتبار میبخشد.
Digital Certificate توسط نهادهای معتبری در شبکههای کامپیوتری صادر میشود که به آن (Certificate Authorities (CAs گفته میشود. در دنیای واقعی وقتی فردی درخواست گواهی نامه رانندگی میدهد، ابتدا فرد مسئول، هویت شخص درخواست دهنده را بررسی میکند و مطمئن میشود آن شخص همه شرایط مورد نیاز برای دریافت گواهی نامه رانندگی را دارد یا خیر؟ و در نهایت کارت مورد نظر را صادر میکند. در دنیای شبکههای کامپیوتری نیز چنین است و CA ها نقش نهاد معتبر را بازی میکنند. گواهینامه SSL نیز یکی از جمله مهم ترین گواهی های دیجیتال در دنیای شبکه و کامپیوتر است.
SSL گواهینامه دیجیتال چیست؟
معمولا زمانیکه شخصی میپرسد که SSL گواهی امنیتی چیست و چه کاربردی دارد؟ به او این گونه پاسخ میدهیم که آیا وقتی وارد یک سایت میشوید، به آدرس آن سایت (URL) توجه میکنید؟ این موضوع، زمانی اهمیتی دوچندان مییابد که شما میخواهید وارد درگاه پرداخت شوید و اطلاعات بانکی خود را وارد نمایید.
اگر به آدرس سایتها توجه کنید، با عبارت Https یا Http در ابتدای آن مواجه میشوید. بعضی سایتها یک s اضافی دارند؟ دلیل آن چیست؟ وجود این حرف بیدلیل نیست و نشاندهندهی عملیات بسیار مهمی است. این حرف که خلاصهی عبارت secure است،نشان میدهد که سایت شما از گواهینامه SSL استفاده میکند یا خیر!
سایتی که گواهینامه SSL دریافت کرده باشد، امن است و کاربران میتوانند با خیالی آسوده با آن سایت ارتباط داشته باشند و از لو رفتن اطلاعات خود نترسند.
گواهینامه ssl چه اطلاعاتی را در اختیار مخاطب قرار میدهد؟
- نام دامنهای که گواهی برای آن صادر شده است.
- برای کدام شخص، سازمان یا دستگاه صادر شده است.
- کدام سازمان گواهینامه آن را صادر کرده است.
- تاریخ صدور گواهینامه
- تاریخ انقضا گواهی
- کلید عمومی و…
یکی از مهمترین اطلاعات گواهی SSL، کلید عمومی وبسایت (Public Key) است که رمزگذاری را ممکن میسازد. دستگاه کاربر کلید عمومی را مشاهده میکند و از آن برای ایجاد کلیدهای رمزگذاری امن با وب سرور استفاده میکند. در همین حال وب سرور همچنین دارای یک کلید خصوصی (private key) است که به صورت مخفی نگهداری میشود. کلید خصوصی دادههای رمزگذاری شده با کلید عمومی را رمزگشایی میکند و اطلاعات بدون هیچ مشکلی به مقصد میرسد.
خرید گواهینامه SSL
خرید گواهینامه ssl ( خرید ssl certificate ) برای استفاده از ارتباط HTTPS مورد استفاده قرار میگیرد. برای این کار شما نیاز به خرید ssl برای سایت خود دارید، چرا که در صورت استفاده از گواهینامه غیرمعتبر، کاربران سایت شما هنگام لود سایت در حالت HTTPS با اخطار مرورگر روبرو خواهند شد.
دریافت گواهینامه ssl رایگان چگونه امکان پذیر است؟ ابرآراز، مفتخر است که همراه با ارائه سرور مجازی به شما کاربران گرامی، SSl را نیز در اختیارتان قرار میدهد. شما میتوانید برای دریافت ssl رایگان به وب سایت ابر اراز مراجه کنید و اقدام به خرید سرور مجازی ایران نمایید. علاوه بر آن، اگر به مشکلی برخوردید، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در سریعترین زمان ممکن، مشکلاتتان برطرف شود.
گواهینامه SSL چگونه کار میکند؟
گواهی ssl چیست ؟ SSL اطمینان حاصل میکند که هرگونه اطلاعات منتقل شده میان کاربران و وب سایت ها یا میان دو سیستم، برای خواندن توسط افراد دیگر، کاملا غیر قابل دسترسی باشد. پروتکل SSL از الگوریتمهای رمزگذاری شده برای درهم ریختن دادههای درحال انتقال استفاده مینماید. اطلاعاتی که SSL از آنها محافظت میکند عبارتند از اطلاعات حساس بالقوه مانند نام، آدرس، شماره کارت اعتباری یا سایر جزئیات مالی.
روند کار SSL به شرح زیر است:
- تلاش یک مرورگر یا سرور برای اتصال به یک وب سایت (یعنی یک وب سرور ) ایمن با SSL
- درخواست مرورگر یا سرور به سرور وب برای شناسایی
- ارسال نسخهای از گواهی SSL توسط سرور وب در پاسخ به مرورگر یا سرور
- بررسی اعتماد یا عدم اعتماد به گواهی SSL توسط مرورگر یا سرور
- در صورت تایید، نمایش یک برگهی امضا شده دیجیتالی به سرور وب توسط مرورگر یا سرور
- اشتراک دادههای رمزگذاری شده بین مرورگر یا سرور و وب سرور
ممکن است تصور کنید، این فرآیند که در برخی مواقع با عنوان “SSL handshake.” نیز خوانده میشود، عملیاتی طولانی است؛ اما تمام این فعالیتها در چند میلیثانیه اتفاق میافتند.
نمایش جزئیات ssl certificate
زمانی که یک وب سایت توسط گواهینامه امنیتی ssl ایمن می شود، HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) در کنار URL ظاهر میشود. درصورتیکه بدون گواهی SSL ، شما تنها حروف HTTP (بدون حرف S، که به معنی for Secure و یا امنیت است) را مشاهده خواهید کرد. علاوه بر آن، نماد قفل نیز در نوار آدرس URL نمایش داده خواهد شد. نماد قفل، نشان دهندهی اعتماد و اطمینان خاطر، برای کسانی است که از یک وب سایت دیدن میکنند.
برای مشاهدهی جزئیات گواهینامه امنیتی ssl ، میتوانید بر روی نماد قفل در نوار مرورگر کلیک کنید. جزئیاتی که عموما در گواهی SSL وجود دارند، عبارتند از:
- نام دامنهای که گواهی نامه برای آن صادر شده است.
- گواهی نامه برای کدام شخص، سازمان یا دستگاه صادر شده است.
- کدام مرجع صدور گواهی نامه ، آن را صادر کرده است.
- امضای دیجیتالی مرجع صدور گواهینامه
- زیر دامنههای مرتبط
- تاریخ صدور گواهینامه
- تاریخ انقضای گواهینامه
- کلید عمومی (کلید خصوصی نمایش داده نمیشود)
دلیل اهمیت ssl certificate چیست ؟
وب سایت ها برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران، تأیید مالکیت وب سایت ، جلوگیری از ایجاد نسخه جعلی سایت توسط مهاجمان و ایجاد اعتماد در کاربران، از گواهی SSL استفاده میکنند. حفظ امنیت اطلاعات سایت و کاربران و محرمانه نگاه داشتن دادهها از اهمیت ویژهای برخوردار است. سایتهایی که از کاربران اطلاعات شخصی مانند شماره کارت اعتباری یا دیگر اطلاعات محرمانه را در خواست میکنند، باید به این مسئله توجه دوچندان داشته باشند.
درواقع، گواهینامه امنیتی ssl به حفظ حریم خصوصی و محرمانه بودن تعاملات آنلاین کمک میکند. علاوه برآن، به کاربران اطمینان میدهد که وب سایتی که آن استفاده میکنند، معتبر و ایمن است و میتوان اطلاعات خصوصی را با آنها به اشتراک گذاشت.
اگر شما کسب و کاری دارید که باید به اطلاعات کاربران دسترسی داشته باشید، خود را ملزم کنید که آدرس وب خود را با استفاده از SSL به HTTPS تبدیل نمایید. HTTPS نسخهی امنتر HTTP و بدین معنا است که شما وب سایت خود را با استفاده از گواهی SSL رمزنگاری کردهاید. اغلب مرورگرها، سایتهای HTTP (بدون گواهی SSL ) را ایمن نمیدانند. این موضوع یک زنگ خطر برای کاربران است که به طوری که در همان ابتدا از وب سایت شما خارج میشوند.
پس اگر تابه حال از این گواهی استفاده نمیکردید و استفاده از آن را بیمورد میدانستید، به دریافت و خرید آن اقدام کنید. اما پیش از آن نیاز است که با انواع آن بیشتر آشنا شوید تا در هنگام انتخاب SSL خرید گواهی امنیتی دچار مشکل نشوید.
انواع گواهینامه امنیتی ssl چیست ؟
گواهی SSL انواع مختلفی با سطوح اعتبار سنجی متفاوت دارند که اشنایی بیشتر با آنها برای صاحبان کسبوکار، امری ضروری است. در ادامهی مقاله با ما همراه باشید تا انواع ssl و تفاوت هریک از گواهیها را برایتان شرح دهیم.
گواهینامههای اعتبار سنجی گسترده ( EV SSL یا Extended Validation)
گواهینامههای معتبر سازمانی ( OV SSL یا Organization Validated)
گواهینامههای معتبر دامنه ( DV SSL یا Domain Validated )
گواهینامههای Wildcard SSL
گواهینامههای SSL چند دامنه (MDC یا Multi-Domain SSL Certificate)
گواهینامههای ارتباطات یکپارچه (UCC یا Unified Communications Certificate)
گواهینامه ev ssl چیست ؟
در پاسخ به سوال گواهینامه ev ssl چیست ؟ باید عنوان کنیم که این مورد، باارزشترین و گرانترین نوع گواهینامه SSL است. این گواهی عموما برای وب سایت هایی که نیاز دارند به اطلاعات کاربران دسترسی داشته باشند، تا بتواند در سایت فعالیت داشته و یا پرداخت انلاین انجام دهند، مورد استفاده قرار میگیرد.
گواهینامههای اعتبار سنجی گسترده، اطلاعات صاحبان سایت را در نوار جستجو برای کاربران به نمایش گذاشته و به کاربران اجازه میدهد با کلیک بروی نماد قفل به این دادهها دسترسی داشته باشند. با استفاده از این گواهی نامه ، کاربران میتوانند بهراحتی دریابند که سایت شما از امنیت کافی برخوردار است و بدون هیچگونه تردیدی، اطلاعاتشان را در اختیار شما قرار دهند.
برای راهاندازی گواهینامهی EV SSL، صاحب وب سایت باید یک فرآیند استاندارد تایید هویت را طی کند تا تایید شود که از نظر قانونی دارای حقوق انحصاری دامنه است.
گواهینامههای معتبر سازمانی (OV SSL)
این نسخه از گواهینامه امنیتی ssl ، از سطح اطمینان مشابهی با گواهی EV SSL برخوردار است؛ زیرا برای دریافت این گواهینامه، صاحب وب سایت باید یک فرایند اعتبار سنجی مفصلی را تکمیل کند. این نوع گواهی نیز، اطلاعات مالک وب سایت را در نوار آدرس و در کنار URL به کاربران نشان میدهد تا از سایتهای مخرب متمایز شود.
گواهینامههای OV SSL نیز از قیمت بالایی برخوردار هستند و هدف اصلی آنها رمزگذاری اطلاعات حساس کاربر در هنگام معاملات است. وب سایت های تجاری یا عمومی باید یک گواهی OV SSL نصب کنند، تا اطمینان حاصل شود که اطلاعات مشتری، محرمانه باقی خواهد ماند.
گواهینامههای معتبر دامنه (DV SSL)
فرایند اعتبار سنجی ، برای دریافت این گواهینامه امنیتی ssl بسیار حداقلی است و در نتیجه، گواهینامههای DV SSL حداقل امنیت ممکن را در اختیار شما و کاربرانتان قرار میدهند.
این نوع گواهینامه امنیتی ssl ، یکی از کمهزینهترین و سریعترین گواهینامههای موجود است. برای دریافت آن نیز، تنها نیاز است صاحب وب سایت ، با پاسخ به ایمیل یا تماس تلفنی مالکیت دامنهی خود را اثبات نماید.
گواهینامههای Wildcard SSL
گواهینامههای Wildcard SSL به شما امکان میدهد که یک دامنه اصلی و زیر دامنههای نامحدود آن را در یک گواهینامه، ایمن کنید. اگر قصد دارید، چندین دامنه فرعی را ایمن کنید، خرید گواهینامه Wildcard SSL مناسبترین گزینهی پیشروی شما خواهد بود.
گواهی SSL چند دامنه (MDC)
از گواهی چند دامنه (MDC) میتوان برای ایمن سازی بسیاری از دامنهها استفاده کرد. این مورد، شامل ترکیبی از دامنهها و زیر دامنههای کاملا منحصربهفرد با دامنههای سطح بالا (TLDهای مختلف) است.
برای مثال:
- www.example.com
- example.org
- mail.this-domain.net
- example.anything.com.au
- checkout.example.com
- safe.example.org
گواهی ارتباطات یکپارچه (UCC)
گواهینامههای ارتباطات یکپارچه (UCC) نیز جزو گواهینامه امنیتی ssl چند دامنه محسوب میشوند. UCC در ابتدا برای ایمن سازی سرور های Microsoft Exchange و Live Communications طراحی شده بود. اما درحال حاضر، هر کسی میتواند از این گواهینامهها برای ایمن نگه داشتن چندین نام دامنه در یک گواهی استفاده نماید. درنهایت، گواهینامههای UCC از نظر سازمانی تأیید شده و نماد قفل را در مرورگر نمایش میدهند.
حال که با هریک از انواع ssl آشنا شدید، نوبت آن است که نحوهی دریافت گواهینامههای ssl را نیز فرا بگیرید. پیشنهاد میکنیم ادامهی مقاله را نیز با ما همراه باشید که این موضوع را با یکدیگر بررسی کنیم.
نحوه دریافت گواهی ssl
گواهی SSL را میتوان مستقیماً از مرجع صدور گواهینامه (CA) دریافت کرد. به دلیل نقش مهمی که SSL ( اس اس ال ) در نحوهی انجام معاملات آنلاین دارد، زیاد دور ذهن نیست که سالانه میلیونها گواهی SSL صادر میشود. شما گواهی SSL را میتوانید مستقیماً از مرجع صدور گواهینامه (CA) دریافت کنید.
هزینه دریافت گواهی ssl ، بسته به سطح امنیت مورد نیاز شما، میتواند متغیر باشد. پس از تصمیم گیری در مورد نوع گواهی مورد نیاز خود، میتوانید به دنبال صدور گواهینامه باشید که SSL را در سطح مورد نیاز شما ارائه میدهد.
چگونه گواهینامه ssl بگیریم ؟
برای دریافت SSL باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- با راه اندازی سرور ، اطمینان از بروزرسانی پرونده WHOIS و مطابقت با آنچه که به مرجع صدور گواهینامه ارسال میکنید (شامل نام و آدرس شرکت و…) کار خود را آغاز کنید.
- درخواست امضای گواهی (CSR) در سرور ؛ این اقدامی است که شرکت میزبانی وب شما باید انجام دهد.
- برای تأیید جزئیات دامنه و شرکت خود، این امضا را به مرجع صدور گواهی نامه ارسال کنید.
- پس از اتمام فرآیند، گواهی دریافت شده از مرجع صدور گواهی نامه را نصب کنید.
- پس از دریافت گواهینامه، باید آن را روی هاست ، سرور مجازی یا سرور اختصاصی خود پیکربندی کنید.
سرعت دریافت گواهینامه، وابسته به نوع گواهینامهای است که قصد دارید دریافت کنید. یک گواهی SSL با اعتبار ثبت دامنه ساده میتواند ظرف چند دقیقه پس از سفارش صادر شود؛ در حالیکه اعتبارسنجی گسترده میتواند تا یک هفته کامل به طول انجامد.
چگونه تشخیص دهیم که یک سایت دارای گواهی SSL است یا خیر؟
سادهترین راه برای تشخیص اینکه آیا یک سایت دارای گواهینامه اس اس ال است یا خیر، مشاهده نوار آدرس در مرورگر شما است؛ برای اینکار توجه کنید که آیا در URL به جای HTTP از HTTPS استفاده شده است یا خیر.
علاوه بر آن، سایتهای امن نماد قفلی را برای کاربران به نمایش درمیاورند که میتوانید بهراحتی و برای مشاهدهی جزئیات، بر روی آن کلیک کنید. همچنین مرورگرها زمانیکه یک اتصال ایمن نباشد، علائم هشدار دهندهای را برای کاربران به نمایش میگذارد.
دریافت اس اس ال رایگان از ابرآراز
یکی از جمله مهمترین امتیازاتی که ابرآراز در اختیار کاربران خود قرار میدهد، اس اس ال رایگان رایگان است که مشتریان را از خرید اس اس ال بی نیاز میکند. لازم است بدانید که گواهی اس اس ال رایگان ابرآراز کاملا معتبر بوده و بدون نمایش خطا در مرورگر، سایت شما را به بیشترین سطح امنیت میرساند. اگر قصد خرید اس اس ال رایگان دارید، به وب سایت ما سر بزنید و اگر در این زمینه با سوالی مواجه شدید، با متخصصان ما تماس بگیرید.