سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز
آموزش سرور و هاست

هاست ابری چیست؟ مزایا و معایب، کاربردها و انواع Cloud Hosting را بشناسید و انتخاب کنید

هاست ابری چیست؟

هاست ابری چیست و چه کاربردی دارد؟ برای درک بهتر این موضوع فرض کنید که یک وب‌سایت فروشگاهی آنلاین بزرگ دارید که همیشه باید در دسترس باشد، چون مشتریان متعددی در ساعت‌های مختلف روز از این وب‌سایت بازدید و خرید می‌کنند. اگر وب‌سایت کُند شده یا از دسترس خارج شود، مالک این فروشگاه با ضرر و زیان سنگینی مواجه خواهد شد. برای اینکه همیشه سرویس مورد نظرتان در دسترس باشد و با کمترین هزینه سایت‌ها و برنامه‌هایتان را روی سرویس‌های حرفه‌ای میزبانی کنید، نیاز به Cloud Hosting خواهید داشت. با ابرآراز همراه شوید و درباره‌ آن شناخت بیشتری کسب کنید.

هاست ابری (Cloud Hosting) چیست؟

زمانی که برنامه‌ها یا وب‌سایت‌هایتان را روی سرورهای مستقر در فضای ابری قرار می‌دهید، در واقع شما از خدمات میزبانی ابری استفاده می‌کنید. در این روش برخلاف روش‌های سنتی، نیازی به خریداری سرورهای فیزیکی و نگهداری آن‌ها در مراکز داده ندارید. چون در میزبانی ابری، سرور و خدمات مورد نیاز برای میزبانی نرم افزارهای مختلف توسط ارائه‌دهنده خدمات ابری تأمین می‌شود. کاربران تنها باید هزینه استفاده از این خدمات را بپردازند و داده‌هایشان را روی شبکه‌ای از سرورها که شامل سرورهای فیزیکی و مجازی هستند و در مکان‌های جغرافیایی متنوع توزیع شده‌اند میزبانی کنند.

 

هاست ابری (Cloud Hosting) چیست؟

 

کاربردهای هاست ابری چیست؟

هاست ابری با وجود قابلیت‌هایی مانند انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیری‌اش در صنایع مختلف استفاده می‌شود. از جمله کاربردهای این سرویس‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • میزبانی وب‌سایت‌ها

هاست ابری این امکان را برای توسعه‌دهندگان و کسب و کارهای مختلف فراهم می‌کند که اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های خودشان را در یک محیط مقیاس‌پذیر و قابل اعتماد میزبانی کنند. این سرویس میزبانی به شرکت‌های مختلف کمک می‌کند تا وب‌سایت‌هایشان را در برابر ترافیک‌های بالا مقاوم کرده و به راحتی به درخواست‌های کاربران پاسخ دهند. به عنوان مثال یک فروشگاه آنلاین که در روز تعطیل با ترافیک زیادی روبه‌رو شده، می‌تواند روی‌ Cloud Hosting منابعش را به سرعت افزایش داده و همچنان بدون مشکل کار کند.

  • ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری

یکی دیگر از کاربردهای هاست ابری ذخیره‌سازی مداوم داده‌ها و انجام پشتیبان گیری از اطلاعات است. در نتیجه شرکت‌های مختلف می‌توانند حجم زیادی از داده‌هایشان را روی فضای ابری ذخیره کرده و در هر مکان و هر زمانی به راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال یک شرکت بزرگ می‌تواند اسناد مالی و پرونده‌های مهم خودش را روی سرویس‌های ابری ذخیره کرده و آن‌ها را در بستر ایمن نگه دارد، بدون اینکه نگرانی درباره از دست رفتن داده‌ها یا خرابی آن‌ها داشته باشد.

  • توسعه نرم‌افزار و تست

هاست ابری این امکان را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند که محیط‌های توسعه و تست را به آسانی راه‌اندازی کرده و از منابع روی این سرویس‌ها به صورت مقیاس‌پذیر استفاده کنند. به عنوان مثال یک تیم توسعه نرم‌افزار با استفاده از سرورهای ابری می‌تواند ویژگی‌های جدید یک اپلیکیشن موبایل را تست کند. در صورتی که برای انجام این تست نیاز به پردازش بیشتر باشد، به سرعت منابع اضافی در اختیار برنامه قرار می‌گیرد، تا فرایند پردازش به خوبی انجام شده و فرایند تست به پایان برسد.

  • تحلیل داده‌ها و هوش تجاری

هاست ابری امکان پردازش داده‌های بزرگ را برای کاربران و شرکت‌های مختلف فراهم می‌کند. به همین دلیل است که از این بستر برای تحلیل داده‌ها و هوش تجاری نیز استفاده می‌شود. شرکت‌ها می‌توانند داده‌های مد نظرشان را روی این بستر به راحتی پردازش کرده و نتایج آن آن‌ها را در زمان واقعی مشاهده کنند. به عنوان مثال یک شرکت خرده‌فروشی را تصور کنید که قصد دارد روی داده مشتریانش برای تحلیل الگوهای خرید آن‌ها پردازش‌های لازم را انجام دهد. سرویس ابری، امکان تحلیل پیشرفته داده‌ها و ارائه گزارش‌های را به آسانی برای این شرکت فراهم می‌کند.

 

کاربردهای هاست ابری چیست؟

 

مزایا و ویژگی های هاست ابری

سرویس میزبانی ابری یک روش منعطف برای سازمان‌ها محسوب می‌شود. کسب و کارهای مختلف برای دسترسی به منابع مورد نیازشان بدون نیاز به سرمایه‌گذاری‌های سنگین اولیه می‌توانند از این خدمات استفاده کنند. از جمله مزایایی که استفاده از هاست ابری برای شرکت‌های مختلف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مقیاس‌پذیری بالا

ارائه‌دهندگان خدمات ابری می‌توانند منابع بیشتر یا کمتری را به هر کسب و کار یا شخص اختصاص دهند. در نتیجه کسب و کارها و کاربران می‌توانند منابع مورد نیازشان را با تقاضاهایشان هماهنگ کنند. با وجود این شرایط، نیازی به خرید و نگهداری سرورهای جدید نخواهید داشت. چون تنها زمانی که منابع بیشتری نیاز دارید، این منابع در اختیار قرار می‌گیرند.

  • در دسترس بودن

مراکز داده ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی ابری در نقاط مختلف جهان قرار دارند. این موضوع باعث کاهش زمان تأخیر پاسخ‌دهی به درخواست کاربران و افزایش دسترس‌پذیری می‌شود. همچنین برای سرورهای ابری فناوری‌های مانند متعادل‌کننده‌های بار و شبکه‌های تحویل محتوا در نظر گرفته شده است، تا کاربران در مناطق جغرافیایی مختلف به راحتی بتوانند به برنامه و خدماتی که روی این سرویس‌ها میزبانی می‌شود دسترسی داشته باشند.

  • بهینه‌سازی هزینه‌ها

در سیستم‌های سنتی سرمایه‌گذاری هنگفتی برای خرید سخت‌افزارهای مختلف برای راه‌اندازی سرور در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر این هزینه، مبلغی نیز برای تعمیرات و نگهداری داری از سرویس‌ها لازم است؛ اما در میزبانی ابری، نیازی به پرداخت این هزینه ندارید. چون تمام زیرساخت توسط ارائه دهنده‌ هاست ابری مدیریت می‌شود و شما تنها به اندازه منابعی که استفاده می‌کنید، هزینه استفاده از سرویس رو می‌پردازید.

  • امنیت بالا

ارائه دهنده خدمات ابری سطح بالایی از امنیت را برای سرویس‌هایشان در نظر می‌گیرند. سیستم‌های این شرکت‌ها به طور مداوم به روز می‌شود و همیشه از جدیدترین پروتکل‌های امنیتی برای تأمین ایمنی این سرویس‌ها و دسترسی به داده‌ها استفاده می‌کنند. همچنین، ارائه‌دهندگان هاست ابری، گزینه‌های مختلفی را برای بازیابی اطلاعات و پشتیبان گیری از داده‌ها نیز ارائه می‌دهند. در نتیجه، کسانی که از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند در مواقع نیاز می‌توانند به داده‌های مد نظرشان دسترسی داشته باشند.

معایب و چالش های هاست ابری

با وجود مزایای متعددی که سرویس‌های میزبانی ابری دارند، اما استفاده از این خدمات ممکن است با چالش خاصی همراه باشد. از جمله این معایب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • وابستگی به اینترنت

برای استفاده از سرویس‌های ابری حتماً باید به اینترنت دسترسی داشته باشید. چون در صورت قطع شده اینترنت، ممکن است نتوانید به داده‌های ذخیره شده در ابر دسترسی پیدا کنید. این موضوع استفاده از سرویس‌های ابری در محیط‌هایی که اینترنت ناپایدار است را با چالش مواجه می‌کند.

  • محدودیت کنترل سرویس

با استفاده از سرویس میزبانی ابری، شما فضایی را در سرویس‌های شخص دیگری اجاره می‌کنید؛ یعنی نسبت به راه‌حل‌های داخلی ارائه شده روی زیرساخت‌های اصلی کنترل کمتری خواهید داشت. در نتیجه، کسب و کارهایی که نیازهای انطباقی و قوانین خاصی دارند، ممکن است چالش زیادی برای استفاده از این خدمات داشته باشند.

  • خطرات امنیتی بالقوه

با وجود اینکه میزبانی ابری امنیت بالایی دارد؛ اما ذخیره داده‌ها در سرورهای شخص ثالث، همچنان خطرات دست‌کاری داده‌ها و نقض داده‌ها را به همراه دارد. همچنین چون سرویس‌های ابری عمومی به صورت مشترک استفاده می‌شوند؛ اگر اقدامات مناسب برای تفکیک داده‌ها وجود نداشته باشد، ممکن است داده‌هایتان به صورت غیرمستقیم در معرض دید سایر کاربران قرار بگیرند.

  • محدودیت تغییر در عملکرد

ناپایداری عملکرد سرورهای ابری، یکی دیگر از چالش‌های استفاده از این خدمات محسوب می‌شود. در زمانی که ترافیک زیاد است، به دلیل اشتراک منابع با سایر کاربران ممکن است شاهد کاهش سرعت سرویس‌هایتان باشید. این موضوع برای برنامه‌هایی که نیاز به پردازش مداوم و کارایی بالایی دارند، یک مشکل جدی محسوب می‌شود.

  • هزینه‌های پنهان

اگر چه یک سرویس میزبانی ابری منطقی و مقرون‌به‌صرفه است؛ اما هزینه‌های پنهانی این سرویس‌ها را نیز باید مد نظر داشته باشید. هزینه انتقال داده، ذخیره‌سازی داده و هزینه‌های مربوط به ویژگی‌های اضافی درخواستی مشتریان، می‌تواند منجر به افزایش هزینه استفاده از این سرویس‌ها شود.

در زیر جدول مقایسه‌ کلی مزایا و معایب میزبانی ابری را ارائه کرده‌ایم.

مزایا معایب
مقیاس‌پذیری بالا وابستگی به اینترنت
در دسترس بودن بالا کنترل محدود بر زیرساخت‌ها
هزینه به‌صرفه خطرات امنیتی
امنیت قوی کاهش عملکرد در مواقع شلوغ
راه‌اندازی سریع قفل فروشنده

 

مزایا و معایب هاست ابری چیست؟

 

انواع ‌هاست ابری چیست؟

سرویس‌های ابری دارای نمونه‌های مختلفی هستند و هر کدام از آن‌ها ساختار خاص خودشان را برای تخصیص منابع دارند. انواع‌ هاست ابری عبارت‌اند از:

ابر عمومی

در این مدل از سرویس‌های ابری، وظیفه تأمین سخت‌افزار، منابع محاسباتی، نگهداری و در دسترس بودن داده‌ها، بر عهده ارائه‌ دهنده شخص ثالث است. در نتیجه مشتریان نیازی به خرید سرور ندارد و به راحتی می‌توانند منابع مورد نیازشان برای استفاده را تهیه کنند.

همچنین بخوانید: ابر عمومی چیست؟

 

 

ابر خصوصی

محیط ابر خصوصی توسط سازمان‌ها یا کاربران سفارشی‌سازی می‌شود. این محیط‌ها تنها برای استفاده اشخاص خاصی راه‌اندازی می‌شوند و تمام منابع محاسباتی از جمله ذخیره‌سازی، پردازنده (CPU) و حافظه ابر، در اختیار سفارش‌دهنده قرار دارد. مدیریت و نگهداری این نوع ابرها که به نام ابر داخلی یا ابر شرکتی نیز شناخته می‌شوند، بر عهده دارنده سرویس ابری خواهد بود.

همچنین بخوانید: ابر خصوصی چیست؟

 

 

ابر هیبریدی

ابر هیبریدی ترکیبی از دو مدل ابر عمومی و خصوصی است. با کمک این سرویس‌ها می‌توانید برنامه‌ها و داده‌ها را در محیط‌های مختلف اجرا و ذخیره کنید، بدون اینکه نگران کاهش کارایی سرور باشید. در این مدل از سرویس‌های ابری، زیرساخت‌های موجود مشتری با منابع شخص ثالث به‌طور یکپارچه هماهنگ می‌شوند.

همچنین بخوانید: ابر هیبریدی چیست؟

 

 

ابر مدیریت شده

در این مدل، کاربران با یک ارائه‌دهنده ابر عمومی شخص ثالث همکاری می‌کنند و تمام اقدامات عملیاتی به عهده این شرکت قرار دارد. به عنوان مثال، ارائه‌دهنده شخص ثالث مسئولیت‌ نظارت، تشخیص حادثه، امنیت، پشتیبان گیری، بهینه‌سازی هزینه‌ها و واکنش به رویدادها را بر عهده می‌گیرد. این رویکرد به کاربران این امکان را می‌دهد که از تخصص و تجربه شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ابری بهره‌مند شده و ریسک‌های موجود را کاهش دهند.

 

انواع ‌هاست ابری چیست؟

 

تفاوت‌ هاست ابری و هاست معمولی چیست؟

در هاست ابری، منابع از طریق سرورهای راه دور و فناوری ابری تأمین می‌شود. این سرویس امکان مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری بیشتری دارند. در نتیجه، کاربران می‌توانند در صورت نیاز میزان منابع درخواستی خودشان را کاهش داده یا افزایش دهند. در صورتی که در هاست معمولی مانند VPS یا سرور اختصاصی، کاربران منابع فیزیکی یک سرور خاص را در اختیار دارند یا از منابع اشتراکی در یک سرور خاص استفاده می‌کنند. در نتیجه میزان منابع در دسترس محدودتر است و کاربران نمی‌توانند در زمان‌های افزایش بار کاری، میزان منابع سرور را افزایش دهند.

همچنین، با خرید هاست ابری نیازی به تأمین هزینه‌های اولیه برای خرید سرور فیزیکی را نخواهید داشت و تنها باید هزینه استفاده از سرویس را بپردازید. به طور کلی، Cloud Hosting از نظر هزینه، پایداری و عملکرد، انعطاف‌پذیری بیشتر نسبت به هاست معمولی دارد.

در جدول زیر تفاوت‌های این دو سرویس را به صورت کلی ارائه کرده‌ایم.

ویژگی هاست ابری (Cloud Hosting) هاست معمولی (Shared Hosting)
ساختار میزبانی از منابع چندین سرور به‌طور همزمان استفاده می‌کند. تمام منابع از یک سرور فیزیکی تأمین می‌شود.
پایداری بسیار پایدار است و در صورت خرابی یک سرور، سرورهای دیگر جایگزین آن می‌شوند. پایداری کمی دارد و خرابی سرور اصلی، باعث قطعی سرویس می‌شود.
عملکرد سرعت و عملکرد بالایی به دلیل توزیع بار روی سرورهای متعدد دارد. دارای عملکرد محدود به منابع سرور فیزیکی است.
امنیت امنیت بالایی دارد و داده‌ها در چندین سرور ذخیره می‌شوند. امنیت کمتری دارد و نفوذ به یک سرور می‌تواند کل داده‌ها را تهدید کند.

 

 

خرید هاست ابری ابرآراز

کسب و کارهایی که به دنبال پایداری و امنیت در میزبانی وب‌سایت یا اپلیکیشن‌های خودشان هستند، نیاز به خرید یک سرویس ابری حرفه ای دارند. ابرآراز با استفاده از زیرساخت‌های ابری پیشرفته، امکان مقیاس‌پذیری سریع و مدیریت منابع را به بهترین نحو برایتان فراهم می‌کند. با خرید هاست ابری ابرآراز می‌توانید از فناوری‌های مدرن این شرکت بهره‌مند شده و دسترسی همیشگی به برنامه‌هایتان توسط کاربران را تضمین کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این راهکار ابرآراز، با تیم پشتیبانی ما در ارتباط باشید.

خرید هاست ابری

 

سوالات متداول

  • آیا هاست ابری امن است؟

بله، هاست ابری از تدابیر امنیتی مانند رمزگذاری و پشتیبان گیری استفاده می‌کند. البته تأمین امنیت این بستر تا حد قابل توجهی به همکاری بین ارائه‌دهنده و کاربر بستگی دارد.

  • آیا می‌توانیم منابع ‌هاست ابری را تغییر دهیم؟

بله، در Cloud Hosting می‌توانید با توجه به نیازی که دارید میزان منابع مورد نیازتان را تغییر دهید.

  • آیا برای استفاده از این سرویس، آموزش‌ هاست ابری لازم است؟

با توجه به اینکه تمام امکانات فضای ابری توسط شرکت ارائه دهنده ابر مدیریت می‌شود، با آموزش‌های اولیه ساده هم می‌توانید از این فضا استفاده کنید و نیاز به آموزش تخصصی نخواهید داشت.

منبع
hostgatorcloud.googleaws.amazontechtargetdigitaloceanibm
سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا