پروتکل DNSSEC چیست ؟ با نحوهی کار DNSSEC آشنا شوید
موضوع مقاله | DNSSEC چیست؟ |
هدف از مقاله | آشنایی با پروتکل DNSSEC و مزایای آن |
محصولات مرتبط | سرورهای مجازی ابرآراز مجهز به سرویس DNS و ارائه آیپی اختصاصی |
DNS چیست؟ | سیستمی برای تبدیل آدرسهای IP عددی به حروف بامعنی |
DNSSEC چیست؟ | افزونهای برای افزایش امنیت DNS و جلوگیری از حملات DNS spoofing |
رابطه SSL و DNSSEC | هر دو برای افزایش امنیت از طریق رمزنگاری و امضاهای دیجیتال استفاده میشوند |
مزایای DNSSEC | جلوگیری از تغییر مسیر کاربران به سایتهای جعلی و افزایش اعتماد کاربران |
نکته مهم | DNSSEC محتوای سایت را تایید نمیکند بلکه صحت آدرسهای DNS را تضمین میکند |
پشتیبانی | تیم پشتیبانی ابرآراز آماده پاسخگویی به سوالات |
در دنیای امروزی، امنیت اطلاعات یکی از اساسیترین نیازهای افراد مخصوصا در زمینهی میزبانی وب سایت است. مطمئنا در فصای وب، هیچکس نمیتواند ادعا کند که امنیت 100 درصدی را تامین کرده است. اما میتوان با راهکارهایی میزان این امنیت را به حداکثر رساند. یکی از مهمترین این راهکارها، ست کردن DNSSEC برای وب سایت شماست. برای درک بهتر کار و نوع فعالیت DNSSEC ابتدا باید بتوانید به روشنی به سوال DNSSEC چیست پاسخ دهید. بنابراین مقدمهی این مقاله را با دقت دنبال نمایید.
dns چیست ؟
پیش از اینکه در مورد موضوع اصلی این مقاله یعنی DNSSEC چیست صحبت کنیم، اجازه دهید تا اطلاعاتی هرچند جزئی در مورد DNS یا نیم سرور در اختیار شما قرار دهیم. به زبان ساده، تمامی سرور ها از یک آدرس IP اختصاصی برخوردارند که کاربران برای ورود به سایت از آن استفاده میکنند.
از آنجایی که IP Address در حالت عادی که به صورت عددی بوده و ممکن است به سختی به خاطر سپره شود، تلاش شده تا این اعداد به حروف بامعنی تبدیل گردند؛ این وظیفه برعهدهی DNS است. شما باید نیم سرور ها یا DNS را به صورت کاملا صحیح بر روی دامنه ی خود تنظیم نمایید تا در نهایت سایتتتان بدون هیچ مشکلی بارگذاری گردد.
صحبت بیشتر در مورد DNS و نحوهی کار آن در این مقاله نمیگنجد، اما ما تلاش کردیم برای تسلط بیشتر شما بر این مبحث، در مقالهی دیگری تحت عنوان dns چیست به سوالات شما در این زمینه به طور کامل پاسخ دهیم. پیشنهاد میکنیم پیش از ادامهی این مقاله، به وبلاگ ابرآراز مراجعه کرده و اطلاعات خود را در مورد dns تکمیل نمایید.
پروتکل DNSSEC چیست ؟
حال که با معنی DNS آشنا شدید بیایید با هم به موضوع اصلی مقالهی خود برگشته و به طور کامل شما را با پرسش اصلیتان یعنی پروتکل DNSSEC چیست آشنا کنیم.
DNSSEC که مخفف عبارت Domain Name System Security Extensions است یکی از جمله مهمترین افزودنیها برای سرویس DNS به شمار میآید. وظیفهی اصلی DNSSEC حفظ نام دامنه یا دامین از حملات مختلفی با عنوان DNS spoofing است. DNSSEC با تشخیص سرور های فیک DNS، امنیت سایت را به شکل چشمگیری ارتقا میدهد.
رابطهی گواهینامه ssl و پروتکل DNSSEC چیست ؟
مقالهی پیشین ما در مورد گواهینامه ssl را مطالعه کردهاید؟ همانطور که ما در این مقاله توضیح دادیم با استفاده از گواهی SSL اطلاعات دریافی از سرور مبدا تنها با یک کلید اختصاصی در مرورگر بازدیدکننده رمزگشایی میشوند. این موضوع در مورد DNSSEC نیز صادق است. به عبارتی شما با استفاده از این سرویس میتوانید حملات متعددی مانند Man in the middle attact را نابود نمایید.
نگاهی عمیقتر به پروتکل DNSSEC
مطمئنا تاکنون با معنای دقیق DNSSEC چیست آشنا شدهاید. حال برای درک بهتر و شناخت دقیقتر این پروتکل نیاز میدانیم که مروری مختصر در مورد رمزنگاری و امضای دیجیتال داشته باشیم.
رمزنگاری یا Cyptography
از رمزنگاری یا Cyptography برای رمزنگاری دادهها استفاده مینمایند تا بتوانند امنیت دادهها را تایید کنند. به یاد داشته باشید که رمز نگاری تنها برای تامین امنیت دادهها و پنهان کردن جزئیات پیامها مورد استفاده قرار نمیگیرد. بلکه در بسیاری از موارد، احراز هویت رکورد ها از طریق DNSSEC انجام میشود.
امضای دیجیتال در DNSSEC چیست ؟
در امضای دیجیتال، دادهها به یک تابع هش ارسال شده و خروجی حاصل از این تابع همراه با دادهی اصلی امضا و سپس برای دریافت کننده ارسال میگردد. جالب است بدانید که این امضا (sign) به وسیلهی private key انجام یگیرد. دریافتکننده تنها در صوریت قالدر به خواندن دادهی اصلی است که public key را در اختیار داشته باشد. در این قسمت، اگر هش خروجی و دریافتی با هم یکسشان باشند، عملیات احراز هویت موفق خواهد بود.
رابطهی رمزنگاری و امضای دیجیتال با DNSSEC چیست ؟
متوجه ارتباط میان رمزنگاری و امضای دیجیتال با DNSSEC شدید؟ DNSSEC با بهکارگیری امضای دیجیتال رکورد های dns یک دامنه ، امکان مییابد که به راحتی از حملهی DNS spoofing جلوگیری کند. علاوه بر آن، امکان احراز هویت این رکورد ها را نیز فراهم مینماید. به زبانی سادهتر، DNSSEC با استفاده از این دو ابزار تلاش میکند تا دی ان اس های معتبر را اعتبارسنجی نماید.
مزایای استفاده از DNSSEC چیست ؟
DNSSEC از تغییر مسیر و انتقال کربران به وب سایت های جعلی و فیینگ جلوگیری میکند و از این طریق اعتماد کاربر به صفحه موردنظر را افزایش میدهد. در نتیجهی این عمل است که فعالیتهای مخربی مانند cache poisoning یا pharming و man in the middle attacks متوقف میشوند.
DNSSEC برای اطمینان از اعتبار پاسخهای ارائه شده توسط DNS Server ، آدرس IP را با امضای رمزنگاری شده تکثیر مینماید. کاربران در صورتی اطمینان حاصل مییابند که به یک سایت ایمن منتقل شدهاند که DNSSEC به درستی برای نام دامنه آن سایت فعال شده باشد.
سخن پایانی
امدواری که توانسته باشیم به روشنی در مورد سوالات شما پیرامون DNSSEC چیست پاسخ داده باشیم. در پایان میخواهیم نکتهای را به شما یادآوری کنیم که ممکن است در مورد آن دچار اشتباه شوید.
به خاطر داشته باشید که DNSSEC درستی محتوای سایت را تایید نمینماید. این پروتکل تنها صحت آن را از طریق مکانیزم امضای دیجتالی تضمین میکند. به عبارتی دیگر، با استفاده از این پروتکل، هکرها قادر به تغییر آدرس آی پی های درج شده در DNS نام دامنه شما و یا سوء استفاده از سیستم کش DNS سرور ها نخواهند بود.
با توضیحاتی که ارائه دادید، به نظر میرسه استفاده از پروتکل DNSSEC برای امنیت وبسایتها خیلی مهمه. اما آیا این پروتکل میتونه همه حملات رو پیشگیری کنه؟
مقاله خیلی خوبیه برای درک اینکه DNSSEC چیست و چطور میتونه امنیت رو بالا ببره. میشه بیشتر درباره نحوه نصب و راهاندازی این پروتکل توضیح بدید؟
موضوع امنیت وبسایت خیلی مهمه و توضیحات تون درباره DNSSEC واقعاً مفید بود. اما برای یه وبسایت کوچک هم لازمه از این پروتکل استفاده بشه؟
ممنون از توضیحات کامل درباره “dnssec چیست”. این مطلب روشنتر کرد که چطور میتونیم جلوی حملات DNS spoofing رو بگیریم. برای مدیران شبکه چی توصیه میکنید؟
من به عنوان کسی که زیاد از سایتها استفاده میکنم، سؤالم اینه که فهمیدن پروتکل DNSSEC برای کاربران معمولی چه اهمیتی داره و چه کمکی میکنه؟
استفاده از DNSSEC به نظر ارزشمنده اما چالشهایی هم داره از نظر پیادهسازی. میشه بیشتر درباره مشکلات احتمالیش توضیح بدید و راهحلها؟
با توجه به اینکه dnssec امنیت رو بالا میبره، آیا نیاز به گواهینامه SSL هم داریم؟ یا اینکه همین پروتکل کافیه؟ منتظر جواب از طرف تیم کارشناسیتون هستم.