سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز
همه

آی پی داینامیک چیست ؟ هرآنچه باید مورد dynamic ip بدانید.

یکی از سوالاتی که کاربران در زمان اتصال به اینترنت با آن مواجه می‌شوند این است که آی پی داینامیک چیست ؟ به طور کلی اینترنت و کامپیوترها با استفاده از ادرس‌های پروتکل اینترنت (IP) به یکدیگر متصل می‌شوند. در این جا ما با دو نوع آی پی مواجه هستیم؛ dynamic ip (آی پی داینامیک) و static ip (استاتیک آی پی). در این مقاله ما قصد داریم تا شما را با تمامی جوانب dynamic ip آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.

در همین ابتدا لازم می‌دانیم عنوان کنیم که اگر به دنبال سرویس ابری هستید که IP اختصاصی در اختیار شما قرار دهد، ابرآراز می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها باشد. برای سرور ابری ساعتی به وبسایت ما مراجعه کرده و تمام سوالات خود را با مشاوران و کارشناسان ما در میان بگذارید.

ip چیست ؟

موضوعی که به شما کمک می‌کند تا درک بهتری نسبت به این سوال داشته باشید که dynamic ip چیست این است که درک کنید اساسا IP چه معنا و مفهومی دارد.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

پس در پاسخ به این سوال که شماره ip چیست باید عنوان کنیم که آدرس IP یک آدرس منحصربه‌فرد است که یک دستگاه را در اینترنت یا یک شبکه محلی شناسایی می‌کند. در اصل، آدرس‌های IP شناسه‌ای هستند که امکان ارسال اطلاعات بین دستگاه‌های موجود در شبکه را فراهم می‌کنند. آنها حاوی اطلاعات مکانی بوده و دستگاه‌ها را برای برقراری ارتباط در دسترس قرار می‌دهند. اینترنت به راهی برای تمایز بین کامپیوترها، روترها و وب سایت‌های مختلف نیاز دارد. آدرس های IP راهی برای انجام این کار ارائه داده و بخش مهمی از نحوه کار اینترنت را تشکیل می‌دهند.

البته توصیفی که ارائه دادیم، تنها بخشی از توضیحی است که می‌توان در مورد معنا و مفهوم آی پی ارائه دهیم. اگر می‌خواهید هرچه بیشتر با این مفهوم پایه‌ی دنیای وب آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی ip چیست را در وبلاگ ابرآراز مطالعه کنید.

ip چیست

آی پی داینامیک چیست ؟

چیزی که باید در تعریف dynamic ip شرح دهیم این است که این نوع آی پی یک آدرس موقت برای دستگاه‌های متصل به شبکه است که به طور مداوم در طول زمان تغییر می‌کند. به عبارتی دیگر ای پی داینامیک که در زبان فارسی با نام آدرس پویا نیز شناخته می‌شود، از مجموعه ای از آدرس‌های IP دیگر استخراج شده و از چند روز تا چند ماه در هر نقطه تغییر می‌کنند.

این موضوع دقیقا مخالف چیزی است که در مورد استاتیک آی پی صدق می‌کند. آی پی های استاتیک، یک آدرس IP واحد و بدون تغییر را به یک شبکه خانگی اختصاص می‌دهند. اگر می‌خواهید با آی پی استاتیک سیستم اشنا شوید، با مراجعه به ولاگ ابراراز مقاله‌ی آی پی استاتیک چیست را مطالعه کنید.

دلیل استفاده از آی پی داینامیک چیست ؟

ای پی داینامیک رایج‌ترین نوع آدرس IP است که به صورت پیش‌فرض توسط ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی (ISP) در اختیار کابران قرار می‌گیرد. علاوه بر این، آدرس‌های dynamic ip برای کاربران روزمره اینترنت ایده‌آل هستند؛ زیرا مدیریت آن‌ها آسان است و نیازی به انجام تنظیمات اضافی یا پیکربندی شبکه توسط کاربران ندارد.

استاتیک آی پی (آدرس‌های IP بدون تغییر) به انجام تنظیمات و صرف هزینه اضافی نیاز دارند. در مقابل اما dynamic ip نیازی به هیچ هزینه اضافی ندارند و استفاده از آنها ساده و آسان است. از نگاهی دیگر این نوع از آدرس های ای پی به علت تغییر مداومی که دارند از امنیت بالاتری نیز برخوردارند.

انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خدمات دواپس را از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.

دلیل استفاده از آی پی داینامیک چیست

روش کار dynamic ip چگونه است؟

امیدواریم که تابه اینجا درک کرده باشید آی پی داینامیک چیست و چرا از اهمیت بالایی برخوردار است. حال در ادامه قصد داریم شما را با روش کار این نوع آدرس آی پی آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.

هنگامی که اینترنت برای اولین بار شکل گرفت، معماران اینترنت تصور نمی‌کردند که به تعداد نامحدودی از آدرس‌های IP نیاز باشد. در نتیجه، شماره IP کافی برای دور زدن وجود نداشت؛ حداقل تا زمان ظهور بعدی IPv6. برای حل این مشکل، بسیاری از ISP‌ها تعداد آدرس‌های IP ثابتی را که تخصیص می‌دادند را محدود می‌کردند. پس از آن با تخصیص موقت یک آدرس IP به یک کامپیوتر درخواست‌کننده پروتکل پیکربندی میزبان پویا (DHCP) از یک مجموعه IP، در مقدار باقی مانده آدرس‌های IP که دارند، صرفه جویی می‌کردند. این IP ها همان ای پی داینامیک بوده‌اند.

رایانه‌های DHCP درخواست‌کننده یک ای پی داینامیک (مشابه یک شماره تلفن موقت) برای مدت زمان آن جلسه اینترنت یا برای مدت زمان مشخص دیگری دریافت می‌کنند. هنگامی که کاربران از اینترنت جدا می‌شوند، dynamic ip آنها به مخزن آدرس IP باز می‌گردد تا بتوان آن را به کاربر دیگری اختصاص داد. حتی اگر کاربران فوراً دوباره وصل شوند، بعید است که آدرس IP یکسانی به آنها اختصاص داده شود.

هنگامی که کاربر با یک سرویس سیستم نام دامنه (DNS) ثبت نام می‌کند و با یک dynamic ip به اینترنت متصل می‌شود، رایانه کاربر با سرویس DNS تماس می‌گیرد و به او اطلاع می‌دهد که چه آدرس IP به آن اختصاص داده شده است. سپس این سرویس با سرور DNS کار می‌کند تا آدرس صحیح را به کامپیوتر DHCP درخواست کننده ارسال کند.

برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه خرید vps مراجعه کنید، قیمت‌ها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.

روش کار dynamic ip

مزایای آی پی داینامیک چیست ؟

dynamic ip مزایای بی‌شماری دارد که برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • آنها نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند، بنابراین برای استفاده خانگی گزینه‌ای ایده‌آل هستند. دلیل این امر این است که کاربران خانگی عموما دانش فنی زیادی ندارند.
  • انجام خودکار پیکربندی شبکه؛ بدین معنا که کاربران نگران پیکربندی آدرس IP خود نیستند.
  • گزینه‌ای مقرون به صرفه‌تر از نظر هزینه
  • امنیت بالاتر dynamic ip : هر بار که کاربر وارد سیستم می‌شود یک آدرس IP جدید به دستگاه اختصاص داده می‌شود.

آشنایی با معایب dynamic ip

این نوع از آی پی مانند هر چیز دیگری در کنار مزایایی که دارد با معایب و مشکلاتی نیز همراه است؛ برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • احتمال خرابی شبکه وجود دارد که می‌تواند باعث خرابی طولانی مدت شود: به عنوان مثال، اگر سرور DHCP از کار بیفتد.
  • ممکن است مشکلات امنیتی در مورد اتوماسیون DHCP وجود داشته باشد: برای مثال، اگر کنترل یک سرور DHCP از بین برود، کاربرانی که به آن متصل می‌شوند ممکن است رهگیری شوند و اطلاعات آنها به سرقت رود.
  • IPهای پویا برای کارهایی مانند صدا از طریق IP (VoIP)، شبکه خصوصی مجازی (VPN) یا بازی آنلاین بازی کمتر قابل اعتماد هستند، زیرا ممکن است سرویس قطع شود.
  • خدمات موقعیت جغرافیایی برای یافتن مکان دقیق یک دستگاه کار دشواری خواهد داشت.
  • کسب‌وکارهایی که با آدرس‌های IP داینامیک کار می‌کنند، معمولا ترجیح می‌دهند کارمندان در محیط کار حضور داشته باشند تا از دسترسی ایمن به سرورهای شبکه خود اطمینان حاصل کنند.

معایب آی پی داینامیک چیست

تفاوت IP استاتیک با آی پی داینامیک چیست ؟

هیج فرمول مشخصی برای اینکه از میان آی پی داینامیک و استاتیک کدام را انتخاب کنیم، وجود ندارد؛ همه چیز وابسته به نیازی است که شما دارید. در برخی موارد بهتر است برای کامپیوتر یا هردستگاهی از آدرس IP استاتیک استفاده کنیم. گاهی نیز یک آدرس IP داینامیک پاسخگوی بهتری برای نیاز ماست.

به‌طورکلی، تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا آدرس‌های IP استاتیک یا داینامیک برای شما بهتر است یا نه به ماهیت اتصال نیز بستگی دارد. یک آدرس IP ثابت بیشتر برای یک کسب‌وکار به کار می‌رود، در صورتیکه یک آدرس IP پویا برای یک شبکه خانگی می‌تواند مناسب باشد.

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم به درستی به سوال شما مبنی بر اینکه مفهوم و کاربرد dynamic ip چیست توضیح داده باشیم. اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاوه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازه‌ترین اخبار حوزه‌ی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. ما را در اینستاگرام ابرآراز دنبال کنید.

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا