سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

PTR Record چیست ؟ با نحوه پیکربندی PTR Record آشنا شوید.

اگر کسب‌وکار تازه نفسی دارید و برای رشد خود تصمیم گرفته‌اید، یک سایت راه‌اندازی کنید، موارد زیادی پیش‌روی شماست که باید از آنها آگاه باشید. یکی از این موارد، استفاده از هاست ( host ) و دامنه ای است که بتواند شما را در مسیر درستی قرار دهد. پس از آن، شما نیاز دارید تا DNS های دامنه ی خود را بر روی دامنه ( domain ) ست نموده و منتظر شوید تا نشر شوند. در طول راه‌اندازی سایت، شما ممکن است رکوردهای (Record) متفاوتی را بنابر نیازهای خود تعریف کنید. یکی از جمله رکوردهایی که (Record) در این مسیر زیاد با آن مواجه می‌شوید، PTR Record است. در این مقاله قصد داریم شما را با معنا و مفهوم این رکورد آشنا کرده و به سوال مهم PTR Record چیست پاسخ دهیم.

در اولین قدم باید بدانید که PTR Record عملکردی کاملا متفاوت با رکورد A (A Record) دارد. رکورد A (A Record) وظیفه‌ی تبدیل دامنه به آی‌پی (IP) را برعهده داشته و PTR Record وظیفه دارد، آی‌پی (IP) را به دامنه ( domain ) تبدیل کند.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

متوجه تفاوت عملکرد این دو شدید؟ همانطور که متوجه شدید این دو Record کاملا عکس یکدیگر عمل می‌کنند. حال در ادامه قصد داریم به طور کامل به سوال PTR Record چیست پاسخ داده و تمام ابهامات شما در این زمینه را مرتفع کنیم. با ما همراه باشید.

پیش از بررسی PTR Record باید این به شما مژده دهیم که ما در یک مقاله‌ی دیگر به تفصیل در مورد نحوه‌ی چگونگی ساخت سایت برایش ما توضیح داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم فرصت مطالعه‌ی این مقاله را از دست ندهید.

کاربرد PTR Record چیست

اهمیت استفاده از هاست ( host ) و دامنه ( domain )

استفاده از هاست و دامنه ای مناسب برای داشتن سایتی کاربردی غیرقابل انکار است. از همین رو، در این مرحله تصمیم گرفتیم ضمن ارائه‌ی توضیح مختصری در مورد هاست، شما را با یک ارائه‌دهنده‌ی هاست آشنا کنیم.

هاست ابری در کنار قیمت مناسبی که دارد، از سرعت و امنیت بالایی نیز برخوردار است. از آنجایی که این هاست ( host ) به‌صورت همزمان بر روی چند سرور قرار می‌گیرد، می‌تواند پایداری سایت شما را تضمین نماید. به همین دلیل در صورت ایجاد اختلال در یک سرور مجازی ، اطلاعات شما در یک سرور دیگر ذخیره شده و از داون شدن سایت شما جلوگیری می‌شود.

هاست ابری آراز برای افرادی طراحی شده است که به تعداد بالایی از ترافیک روزانه در سایت خود دست یافته و تمایل دارند فعالیت خود را در سطحی حرفه‌ای‌تر ادامه دهند؛ همچنین برای افرادی که به دنبال یک جایگزین مناسب برای کاهش دغدغه‌های مدیریت سرور مجازی در هاست اشتراکی هستند، خرید میزبانی ابری می‌تواند یک گزینه ایده‌آل محسوب شود.

هاست ابری حتی برای کسانی که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند نیز می‌تواند یک انتخاب منطقی باشد؛ زیرا قیمت هاست ابری ابر آراز به دلیل استفاده از تکنولوژی ابری بسیار مناسب و مقرون به صرفه است و نگرانی شما را از هزینه‌های غیرمنطقی و سرسام‌آور برطرف می‌کند؛ با خرید هاست ابری پر سرعت ابر آراز از خدمات تیم پشتیبانی ما که از یک گروه حرفه‌ای متخصص تشکیل شده‌اند، در ۲۴ ساعت شبانه‌روز و به صورت رایگان، بهره مند خواهید شد.

اهمیت استفاده از هاست و دامنه

PTR Record چیست ؟

PTR Record چیست ؟ PTR Record که در زبان فارسی با نام رکورد اشاره‌گر نیز شناخته می‌شود، وظیفه دارد اطلاعات موردنیاز برای Reverse DNS (سیستم نام دامنه ) را جمع‌آوری نماید. مهم است بدانید که این اطلاعات برای Logging و Verification نام دامنه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این قسمت منظور از Logging، واقعه نگاری است و Verification به معنای تطبیق است.

شما با استفاده از آدرس IP می‌توانید دامنه / نام میزبان مربوطه را دریافت کنید. یک کاربرد بسیار جالب PTR Record برای سرور ایمیل است که می‌تواند به شکل قابل توجهی در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد. به‌طور کلی، در رکوردهای A یک دامنه به آدرس IP اشاره می‌کند، اما درمقابل، در رکوردهای PTR ( PTR Record )، یک آدرس IP به یک دامنه ( domain ) اشاره می‌کند.

در اینجا لازم می‌دانیم اشاره کنیم که در پاره‌ای از موارد، PTR Record با عنوان منطقه‌ی معکوس (reverse zone) نیز نام برده می‌شود.

PTR Record مخفف چیست؟

PTR Record ، رکوردی‌ست که برای اشاره به دامنه و تبدیل آیپی (IP) به دامنه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مفهوم، اصطلاحا با نام pointer record نیز شناخته می‌شود. در واقع واژه‌ی PTR از pointer الهام گرفته شده است.

در کل به PTR Record ، عکس DNS هم می‌گویند. این رکورد بررسی می‌کند که آیا دامنه مورد نظر به آی پی صحیح متصل می شود یا خیر. اگر شما از وب سرور یا از سرور ابری استفاده می‌کنید، باید یک رکورد PTR ایجاد کنید. چرا که این به سرور شما در خصوص مسائل امنیتی جهت اتصال به Mail Server کمک شایانی خواهد کرد. برای این کار شما باید از سرویس دهنده اینترنت خود و یا از سرویس دهنده دامنه خود بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد.

PTR Record مخفف چیست

علت اهمیت PTR Record چیست ؟

PTR Record نام میزبان یا دامنه ای که به آدرس IP متصل است را به شما نشان می‌دهد. PTR Record برای سرور های پست خروجی مانند ایمیل ضروری به شمار می‌روند. دلیل این امر این است که اکثریت دریافت‌کنندگان ایمیل، پیام‌های اسپم دریافت شده، توسط سرور های پست الکترونیکی را که بدون پیکربندی PTR Record معتبری باشند، رد می‌کنند. (عدم وجود PTR یا عدم مطابقت رکورد A برای نام میزبان). امروزه، این اتفاق، به یک امر واجب تبدیل شده و تمامی تجارت‌ها درتلاش‌اند تا اسپم و هرزنامه‌ها را از صندوق ورودی مشتریان خود دور نگه دارند. پیکربندی مناسب Reverse DNS راهکار خوبی است که از پاک شدن احتمالی پیام شما جلوگیری می‌کند.

همان طور که ذکر شد از این رکورد برای ایمیل سرور استفاده می شود. در واقع اطمینان از صحت اتصالات آیپی و هاست نیم و دامنه به واسطه این رکورد میسر می‌گردد.

مزیت‌های وجود PTR Record چیست ؟

استفاده از PTR Record برای مواقعی مفید است که شما IP اختصاصی داشته باشید. درواقع، PTR Record بررسی می‌کند که آیا دامنه شما به آدرس IP به صورت صحیح متصل شده است یا خیر. از کاربردهای این رکورد می‌توان به اهمیت آنان درهنگام استفاده از وب سرور یا از سرور ابری اشاره کرد. زیرا این رکورد به سرور شما در مورد مسائل امنیتی جهت اتصال به Mail Server کمک قابل توجهی می‌کند.

PTR Record یک نوع رکورد اختیاری است و هدف استفاده از آن در Mail Server این است که از اسپم شدن ایمیل‌های ارسالی شما جلوگیری شود. لازم به ذکر است که PTR Record معمولا از سمت شبکه، روی آیپی سرور تنظیم می‌شود.

مزیت‌های وجود PTR Record چیست

نحوه پیکربندی PTR Record چیست ؟

ایجاد PTR Record به اندازه‌ی شبکه‌ی IP شما بستگی دارد. در مثالی که در ادامه عنوان کرده‌ایم، ما از یک شبکه IPv4 /24 استفاده خواهیم کرد. در شبکه /24، شما 255 آدرس IP منحصر به فرد دارید. برای مثال، اگر شبکه‌ی ما 192.168.0.0/24 است، آی‌پی‌های (IP) موجود در این شبکه از 192.168.0.1 تا 192.168.0.255 هستند و PTR Record ما دارای فرمت زیر است: 0.168.192.in-addr.arpa

برای ایجاد یک PTR Record به کنترل پنل رفته، روی گزینه‌ی “Add new record” کلیک کنید. پس از آن، Master Reverse DNS zone را انتخاب کرده و نام منطقه معکوس شبکه IP خود را انتخاب کنید. در این مورد ما 0.168.192.in-addr.arpa را برگزیدیم.

اکنون در PTR Record 0.168.192.in-addr.arpa ما می‌توانیم رکوردهای PTR را برای هر IP از شبکه اضافه کنیم. با استفاده از گزینه‌ی “Add new record” می‌توانیم رکورد PTR جدید اضافه کنیم. در ادامه‌ی مقاله‌ی PTR Record چیست ، چند مثال برای دو آدرس IP اول برای شما آماده کرده‌ایم:

برای 192.168.0.1:

نوع: PTR

میزبان: 1

به: hostname1.example.com اشاره می‌کند.

برای 192.168.0.2:

نوع: PTR

میزبان: 2

به: hostname2.example.com اشاره می‌کند.

در اینجا آموزش تصویری نحوه افزودن گام به گام پرونده‌های PTR برای شما آماده شده است. پرونده‌های PTR در کنترل پنل، ظاهری شبیه به شکل زیر را دارند:

پس از ایجاد PTR Record ، مطمئن شوید که میزبان دارای سوابق A مربوطه هستند. در مثال ما، hostname1.example.com باید دارای یک رکورد به 192.168.0.1 و hostname2.example.com با 192.168.0.2 باشد.

برای تکمیل پیکربندی PTR Record ، باید نام سرور های PTR Record را در ارائه دهنده IP خود تغییر داده یا از او بخواهید که در اصلاح این مورد به شما کمک کند. در مثالی که با هم دنبال کردیم، باید پرونده‌های NS پیکربندی شده در ارائه دهنده IP به سرور های نام ذکر شده در داشبورد کنترل پنل شما وجود داشته باشد.

چگونه سوابق PTR شما ذخیره می‌شود؟

در ادامه‌ی مقاله‌ی PTR Record چیست می‌خواهیم با هم بررسی کنیم که چگونه سوابق PTR شما ذخیره می‌شوند؟ سوابق PTR تحت آدرس IP ذخیره می‌شوند اما در نهایت امر، معکوس می‌شوند. به عنوان مثال، پرونده PTR برای آدرس IP 185.136.97.96 باید در حالت معکوس مانند 96.97.136.185.in-addr.arpa اضافه شود.

نمونه بالا برای آدرس‌های IPv4 است. in-addr.arpa در انتها به صورت خودکار اضافه می‌شود و اجباری است. دلیل این امر این است که تمامی سوابق IPv4 PTR در دامنه سطح بالا .arpa ذخیره می‌شوند. سوابق IPv6 PTR نیز در مجموعه آدرس‌های IPv6 مربوطه ذخیره می‌شوند. اما به جای .arpa ، آنها از فضای نام .ip6.arpa استفاده می‌کنند.

چگونه PTR records شما ذخیره می‌شود

چگونه می‌توان سوابق PTR را بررسی کرد؟

با دستور Dig زیر می‌توانید یک آدرس معکوس برای آدرس IP مربوطه انجام دهید:

$ dig -x 1.2.3.4

در نهایت، خروجی‌های این روش نشان می‌دهد که این آدرس IP متعلق به کدام نام میزبان است.

انتشار یک PTR چقدر طول می کشد؟

زمان انتشار بیشتر به مقدار TTL برای رکورد داده شده بستگی دارد. اما باید در نظر داشته باشید که برای اینکه پرونده PTR شما به درستی حل شود، مدیریت محدوده آدرس IP شما باید به CloudDNS واگذار شود.

PTR Record در مقابل A Record

PTR Record و A Record  مانند دو روی یک سکه هستند. سوابق A مسئول وضوح DNS ها هستند. آنها نام دامنه را به آدرس IP مربوطه منتقل می‌کنند. اما پرونده‌های PTR دقیقاً برعکس عمل می‌کنند. آنها آدرس IP را به نام میزبان تغییر می‌دهند.

PTR Record در مقابل A Record

پشتیبانی از PTR Record

CloudDNS از PTR Record از شبکه‌های IPv4 و IPv6 پشتیبانی می‌کند.

برای اطمینان یافتن از وجود این رکورد بر روی دامنه خود، می توانید از ابزار های DNS در اینترنت مانند وب سایت MXtoolbox استفاده نمایید.

امیدواریم که این مقاله، پاسخگوی نیازهای شما باشد. اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، تیم پشتیبانی ابر آراز در خدمت شما عزیزان خواهد بود تا به سوالات احتمالی شما پاسخ بدهد. علاه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازه‌ترین اخبار حوزه‌ی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا