سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز
آموزش برنامه نویسی و توسعه وب

Sitemap چیست ؟ آموزش ساخت سایت مپ

Sitemap چیست ؟ انواع مختلف Sitemap کدامند؟ روش ساخت سایت مپ چیست ؟ همه‌ی ما عادت کرده‌ایم که وقتی سوال در گوگل مطرح می‌کنیم در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ را بیابیم. عموما افراد برای دستیابی به سوالات خود، از لینک‌های اول استفاده می‌کنند. دلیل این امر این است که تصور می‌کنند این لینک‌ها اطلاعات درست‌تر و کامل‌تری را ارائه می‌دهند. آیا تابه حال این سوال برایتان پیش آمده است که گوگل چگونه از میان میلیون‌ها سایت و لینکی که وجود دارد، می‌تواند مناسب‌ترین پاسخ را پیدا کرده و به شما نشان دهد؟

پاسخ به این سوال زمانی اهمیتی می‌یابد که شما وب سایتی دارید و می‌خواهید بدانید از میان تعداد بی‌شماری صفحه و سایت موجود، چگونه باید به نمایش دربیایید. در نهایت این جستجو شما به جهان جذاب و بی‌کران سئو وارد می‌شوید. سایتی که در نتایج جستجو برای کاربران به نمایش درمی‌آید، باید ویژگی‌های معین و از پیش تعیین شده‌ای داشته باشد.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

به طور کلی، شما زمانیکه می‌خواهید سایتی را برای کاربران نمایش دهید، ابتدا باید گوگل آن را تایید کند. در نهایت اگر مقررات گوگل را به درستی رعایت کرده باشید در نتایج جستجو برای کاربران به نمایش درمی‌آیید. حال هرچه این قوانین به شکل درست‌تری انجام شوند، شما رتبه‌ی بهتری کسب می‌کنید.

اهمیت سرور مجازی برای افزایش ترافیک

همانطور که می‌دانید سرعت بالای یک سایت، برای بازدیدکنندگان از اهمیت بالایی برخوردار است. کاربران امروزی دنیای وب، تنها چند ثانیه‌ی کوتاه به شما فرصت می‌دهند تا به سوال آنان پاسخ دهید، درغیر اینصورت، به سایت رقبایتان رفته و از آنها خرید می‌کنند. یکی از جمله مواردی که سرعت بالای سایت شما را تامین می‌نماید، استفاده از یک سرور مجازی ابری است.

با راه اندازی سرور مجازی ابری ابرآراز قادر خواهید بود تا در روزهایی که ترافیک وب سایت شما افزایش می‌یابد، تنها با یک کلیک از بهترین منابع نرم‌افزاری و سخت‌افزاری موردنیاز استفاده کنید و در زمان‌هایی که با کاهش ترافیک روبرو هستید، با کاهش منابع، هزینه‌های اضافی خود را کاهش دهید.

ما در ابر آراز، سرور مجازی ابری را که در بهترین دیتاسنترهای داخلی قرار گرفته و به خطوط فیبر نوری متصل شده است را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهیم. پیشنهاد می‌کنیم سری به وب سایت ما بزنید و اگر سوالی در خصوص سرورهای ابری و خدمات ما داشتید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

گوگل چگونه تک تک صفحات وب سایت را بررسی می‌کند؟

خب، دوباره به سوال تکمیلی ابتدای مقاله بازمی‌گردیم؛ گوگل چگونه تک تک صفحات وب سایت را بررسی می‌کند؟ برای اینکار، گوگل از خزنده‌ها (Crawler) استفاده می‌کند. این خزنده‌ها وظیفه دارند تا در صفحات مختلف سایت‌ها بچرخند و آنها را از جنبه‌های متفاوتی بررسی کنند. به این اتفاق index شدن نیز می‌گویند.

چیزی که می‌تواند روند index شدن صفحات شما را سرعت ببخشد، استفاده از سایت مپ است. بسیاری از متخصصان سئو ارائه سایت مپ به گوگل را امری ضروری و حیاتی می‌دانند؛ زیرا می‌تواند به خزنده‌ها کمک کند با سرعت و دقت بهتری میان صفحات سایت شما بگردند.

البته این تنها مزیت و اهمیت نقشه سایت یا Sitemap نیست. در ادامه‌ی مقاله با ما همراه باشید تا با سایت مپ، فواید و راه‌های ساخت آن به طور کامل آشنا شوید.

انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خدمات دواپس را از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.

Sitemap چیست ؟

تعریف سایت مپ ، بسیار روشن و ساده است. برای درک آسان‌تر آن، Sitemap را درست مانند گوگل مپ در نظر بگیرید. در سایت مپ ، شما به جای کوچه، خیابان و میدان‌ها، شما با آدرس صفحات و ساختار وبسایت سروکار دارید. علاوه برآن، Google map افراد را هدایت می‌کند؛ ولی سایت مپ ، خزنده‌های گوگل را راهنمایی می‌کند.

بنابراین، مهم‌ترین وظیفه‌ای که سایت مپ برعهده دارد، هدایت خزنده‌ها درون صفحات وب سایت شماست. به‌گونه‌ای که تمامی صفحات به درستی و به طور کامل Index شوند.

اگر بخواهیم به طور تخصصی‌تر به این سوال پاسخ دهیم که سایت مپ چیست باید عنوان کنیم که Sitemap عبرات است از:

لیستی از آدرس‌های (URLs) یک وب‌سایت.

علاوه بر موردی که عنوان کردیم، سایت مپ ساختار سایت شما را نیز نمایش می‌دهد. منظور از ساختار سایت این است که صفحات سایت چگونه سازماندهی شده‌اند و دسته‌بندی آنها چگونه انجام گرفته است.

انواع sitemap (سایت مپ)

امیدواریم که تابه اینجا با پاسخ سوال خود یعنی Sitemap چیست آشنا شده باشید. حال سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که چند نوع نقشه سایت یا sitemap داریم؟ در مجموع، دو نوع کلی Sitemap وجود دارد؛ Visual Sitemap & XML Sitemap.

منظور از Visual Sitemap چیست؟

Visual Sitemap که در زبان فارسی نقشه سایت اختصاصی نیز نامیده می‌شود، عموما پیش از ساختن سایت ایجاد می‌شود. این نوع Sitemap ، دسته‌بندی اطلاعات و صفحات و ارتباط میان آنها را مشخص می‌کند. مثلا تصور کنید که می‌خواهید یک سایت فروشگاهی داشته باشید. در قدم اول، شما باید تعیین کنید که چند دسته محصول دارید و هر دسته چند زیردسته خواهد داشت.

بنابراین، شما از همان قدم‌های ابتدایی باید تعیین کنید که:

  • سایت شما چند صفحه دارد؟
  • هر صفحه به چه موضوعی اختصاص دارد؟
  • هر صفحه از چه اهمیتی برخوردار است؟

به‌طورکلی، Visual Sitemap به سایت شما نظم و ترتیب می‌دهد و کمک می‌کند تا گوگل به راحتی با سازوکار سایت شما آشنا شود.

برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه خرید vps مراجعه کنید، قیمت‌ها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.

آشنایی با XML Sitemap

این نوع از Sitemap زمانی ایجاد می‌شود که شما سایت و صفحات مختلف آن را ساخته‌اید و می‌خواهید گوگل ارتباط میان صفحات را تشخصی دهد. XML Sitemap به عنوان راهنمای خزنده‌های گوگل مورد استفاده قرار می‌گیرد و به همین دلیل، از اهمیت بالایی در سئو برخوردار است.

این نقشه سایت با پسوند XML (شیوه‌ای برای نمایش دادن و ذخیره اطلاعات در وب سایت) ساخته می‌شود.

دلیل اهمیت sitemap چیست ؟

نوع اول نقشه سایت یعنی Visual Sitemap در زمان طراحی سایت و ux بسیار کاربردی بوده و علاوه برآن، روند سئو و تولید محتوا را راحت‌تر و سریع‌تر می‌کند. اگر بخواهیم این دو نوع نقشه سایت را با هم مقایسه کنیم باید عنوان کنیم که سایت مپ نوع دوم (XML sitemap) از اهمیت بیشتری برخوردار است.

دلیل این امر این است که شما با استفاده از XML sitemap با گوگل و خزنده‌های آن ارتاط برقرار کرده و به آنها می‌گویید چه صفحاتی را مورد بررسی قرار دهند و از چه صفحاتی گذر کنند. به طورکلی، با استفاده از XML sitemap شما اطلاعات مهمی را در اختیار گوگل قرار می‌دهید؛ اطلاعاتی مانند:

  • صفحه موردنظر در چه قسمتی از سایت قرار دارد: (<loc>http://www.example.com/mypage</loc>)،
  • صفحه موردنظر در چه زمانی برورسانی شده و تغییر کرده: (<lastmod>2021-5-10</lastmod>)،
  • صفحه موردنظر در چه بازه زمانی تغییر کرده و بروز می‌شود: (<changefreq>monthly</changefreq>)،
  • صفحه موردنظر چه اهمیتی در سایت دارد: (<priority>1</priority>).

همانظور که می‌بینید ما برای هر آدرسی که در خطوط بالایی وجود دارد، از تگ استفاده کرده‌ایم. آشنایی با این تگ‌ها به شما کمک می‌کند تا به شکل موثرتری بتوانید درک کنید که Sitemap چیست .

آشنایی با تگ‌های سایت مپ

  • </urlset>: استفاده از این تگ الزامی است. تمامی اطلاعات یک صفحه در میان این تگ قرار می‌گیرد.
  • <url>: استفاده از این تگ الزامی است. این تگ به عنوان تگ مادر هر آدرس URLشناخته می‌شود.
  • <loc>: استفاده از این تگ الزامی است. آدرس صفحه موردنظر در میان این تگ قرار می‌گیرد. به یاد داشته باشید که این آدرس نمی‌تواند بیش از ۲۰۴۸ کاراکتر باشد.
  • <lastmod>: استفاده از این تگ اختیاری است. این تگ، تاریخ آخرین اصلاحات و تغییرات سایت را در فرمت روز-ماه-سال دربرمی‌گیرد.
  • <changefreq>: استفاده از این تگ اختیاری است. درمیان این تگ یکی از این ۷ حالت قرار می‌گیرد: همیشه، ساعتی، روزانه، هفتگی، ماهانه، سالانه و هرگز.
  • <priority>: استفاده از این تگ اختیاری است. این تگ، مقداری میان ۰.۰ و ۱.۰ است. البته مقدار ۱.۰ که نشان‌دهنده اهمیت بالای صفحه است، عموما برای Homepage هر سایت است.

آموزش ساخت سایت مپ (Sitemap)

حال که به طورکامل با پاسخ Sitemap چیست آشنا شدید و دریافتید که استفاده از نقشه سایت چه مزایایی به همراه دارد، زمان است که به این سوال پاسخ دهیم که چگونه سایت مپ (Sitemap) ساخته می‌شود؟

ما در قسمت‌های قبلی فهمیدیم که داشتن سایت مپ ضروری است. پس شما به عنوان یک مدیر سایت باید بدانید که ساخت Sitemap چگونه انجام می‌شود. این آموزش را با ساده‌ترین راه آغاز می‌کنیم.

ساخت xml sitemap با Yoast

اگر یک سایت وردپرسی دارید، به راحتی و با استفاده از افزونه Yoast می‌توانید به ساخت سایت مپ اقدام کنید. مزیت بزرگی که این افزونه دارد این است که هربار صفحه جدیدی ساخته شود، لینک آن به‌صورت خودکار به سایت مپ اضافه می‌شود. پس نیازی نیشت که شما به صورت دستی به اضافه کردن صفحه جدید اقدام کنید.

به یاد داشته باشید که به صورت پیش‌فرض، زمانی که افزونه Yoast را به وردپرس خود اضافه کنید، نقشه سایت به صورت خودکار با نام sitemap_index.xml در شاخه اصلی سایت ساخته شده و در دایرکتوری اصلی وب سایت در دسترس قرار می‌گیرد. پس از آن شما باید به فعالسازی آن اقدام کنید. برای اینکار و فعالسازی XML Sitemap مسیر زیر را دنبال کنید.

  • به پنل کاربری سایت خود وارد شوید.
  • برروی گزینه‌ی سئو کلیک کنید.
  • از زیرمجموعه‌های SEO، گزینه‌ی عمومی یا General را انتخاب کنید.

  •  پس از آن به تب Feature (امکانات) وارد شوید و گزینه‌ی XML sitemap را فعال کنید.

ساخت سایت مپ بدون افزونه‌ها

اگر سایت وردپرس ندارید، می‌توانید از وب سایت‌های واسطه‌ای مانند XML-Sitemaps استفاده کنید. برای تهیه نقشه سایت از این وب سایت، تنها کافیست آدرس سایتتان را در قسمت مربوطه وارد کنید.

معرفی‌‌کردن سایت مپ XML به گوگل

پس از اینکه نقشه سایت ساخته شد، چگونه باید آن را در دسترس گوگل قرار داد؟ برای این کار تنها کافیست تا ساییتان را به به سرچ کنسول (Google Search Console) متصل کرده باشید. پس از ورود به سرچ کنسول گوگل، از طریق گزینه‌ی Sitemaps ، ادرس سایت موردنظر خود را با فرمت مناسب (sitemaps.xml) اضافه کنید. در نهایت گزینه‌ی Submit را انتخاب کنید.

در نهایت پیغامی با عنوان زیر برای شما به نمایش درمی‌آید:

sitemap index processed successfully.

اگر با این پیغام روبه‌رو شدید، یعنی کار به طور کامل انجام شده است.

محدودیت‌های سایت مپ XML

در زمان ساخت و معرفی فایل سایت مپ باید دو محدودیت را به خاطر داشته باشید:

  1. تعداد URLs در سایت مپ ، نمی‌تواند بیش از ۵۰ هزار عدد باشد.
  2. دوم اینکه حجم فایل xml سایت مپ باید کمتر از ۵۰ مگابایت باشد.

اگر این محدودیت‌ها به درستی رعایت نشوند، باید سایت مپ را به چند قسمت تقسیم کنید. با اینحال ما پیشنهاد می‌کنیم حتما محدودیت‌ها را رعایت کنید تا نیازی نباشد سایت مپ به چند قسمت تقسیم شود.

سخن پایانی

امیدواریم که تابه اینجا به طور کامل با اینکه Sitemap چیست آشنا شده باشید. همانطور که توضیح دادیم، شما دو نوع سایت مپ دارید؛ Visual Sitemap & XML Sitemap. با اینکه XML Sitemap از اهمیت بیشتری برخوردا است اما توصیه می‌کنیم شما از هردوی این نقشه‌های استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هرکدام از آنها کارکردهای مخصوص به خود را دارند.

در پایان لازم می‌دانیم عنون کنیم که نقسه یات تاثیر مستقیمی بر سئو سایت شما ندارد. بلکه به گوگل و خزنده‌های آن کمک می‌کند تا زورتر و راحت‌تر سایت شما را از میان میلیون‌ها صفحه‌ی دیگر دیده و بررسی نماید. Sitemap یکی از چندین مواردی است که به سئو سایت شما کمک می‌کند. اگر می‌خواهید با دیگر مواردی که باعث افزایش ترافیک شما می‌شوند، آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم فرصت مطالعه‌ی مقاله‌ی روش های سئو پیشرفته را در بلاگ ابرآراز از دست ندهید.

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین موضوعات و آموزش‌های حوزه سئو و دیجیتال مارکتینگ به پیج اینستاگرامی ابرآراز مراجعه نمایید.

 

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا