سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز
آموزش برنامه نویسی و توسعه وب

اس کیو ال چیست ؟ آشنایی کامل با SQL و تمامی کاربردهای آن

اس کیو ال چیست ؟ مهم‌ترین کاربردهای sql چیست ؟ کلمه sql مخفف کدام عبارت است ؟ پروژه اس کیو ال یکی از محبوب‌ترین زبان‌هایی است که در زمان کار با داده‌های مختلف برای ما کمک کننده است. مطمئنا به عنوان کسی که با زبان‌های برنامه نویسی مختلف کار می‌کنید از اهمیت داده‌ها و اطلاعات آگاهی دارید. شما برای پیشبرد درست و منطقی فعالیت‌هایتان نیاز دارید که با داده‌ها ارتباط برقرار کرده و در نهایت تغییرات موردنظرتان را روی آن‌ها اعمال کنید. ما در این مقاله می‌خواهیم به طور کامل به این سوال پاسخ دهیم که سرویس های اس کیو ال به زبان ساده چه خدماتی را در اختیار شما می‌گذارند؛ با ما همراه باشید.

ابرآراز یکی از ارائه‌دهندگان برتر تکنولوژي‌های ابری است که با رعایت استانداردهای بین‌المللی در ارائه خدمات میزبانی وب سایت، تلاش می‌کند تا رضایت مشتریان خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کند. اگر قصد خرید زیرساخت رایانش ابری دارید، ابرآراز می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌های شما باشد. پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به وبسایت ما از خدمات پیشتیبانی 24 ساعته و رایگان توسط متخصصین دواپس و پشتیبانی ما بهره‌مند شوید.

دیتابیس و پایگاه داده چیست؟

پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در این مورد صحبت کنیم که منظور از محیط اس کیو ال چیست ، لازم است که در ابتدا بدانیم که اصلا دیتابیس چیست.

برای درک بهتر دیتابیس، ترجیح می‌دهیم توضیح این مفهوم را با یک مثال انجام دهیم. تصور کنید که در اتاقتان هیچ کمدی وجود ندارد و شما مجبورید بین انبوهی از وسایل و لباس راه بروید. مطمئنا در این صورت برای بیرون رفتن، کارکردن، درس خواندن و… به مشکل می‌خورید. برای رهایی از چنین شرایطی شما تصمیم می‌گیرید کمدی تهیه کنید تا به راحتی از هر لباسی که می‌خواهید استفاده کنید. پایگاه داده یا دیتابیس نیز چیزی شبیه به همین کمد درون اتاقتان است. لباس‌هایی که در این کمد قرار می‌گیرند نیز حکم داده (data) را دارند.

تعاریفی که عنوان کردیم تنها برای درک درست مفهوم دیتابیس بوده است اما اگر می‌خواهید با مزایا و معایب پایگاه داده به طورکامل آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه مقاله database دیتابیس چیست از تمامی نکاتی که در این مورد وجود دارد، اطلاع یابید.

اس کیو ال چیست ؟

sql یعنی چه ؟ به ساده‌ترین بیان، sql برنامه و زبانی استاندارد است که در زمان کار با دیتابیس‌های رابطه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. این زبان به شما امکان می‌دهد تا به راحتی اقداماتی را که در ادامه عنوان می‌کنیم را پیش بگیرید:

  • افزودن داده‌های جدید به داده‌های قبلی دیتابیس
  • جستجوی داده‌های خاص در میان حجم انبوهی از اطلاعات
  • حذف و یا بروزرسانی داده‌ها
  • امکان بهینه سازی، تعمیر و نگهداری دستابیس‌ها
  • و…

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سرور ابری ساعتی این صفحه را دنبال کنید.

sql مخفف چیست ؟

sql پایگاه داده که مخففی از عبارت Structured Query Language است در زمان استفاده از دیتابیس‌های رابطه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است که تمامی دیتابیس‌های رابطه‌ای مانند MySQL Database، Oracle، MS SQL Server، Sybase و… از استانداردهای ANSI SQL برخوردارند.

حال سوالی که پیش می‌آید این است که دلیل اهمیت اس کیو ال چیست ؟ اهمیت این موضوع زمانی مشخص می‌شود که تمام این پایگاه داده‌های گفته شده از طریق زبان SQL با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.

انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خدمات دواپس را از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.

تاریخچه sql به زبان ساده

اس کیو ال نرم افزار محبوب این روزها برای تحلیل داده‌ها تاریخچه جذابی دارد که در این بخش قصد داریم به صورت کاملا مختصر شما را با آ آشنا کنیم.

  • سال 1970: دکتر ادگار به عنوان پدر پایگاه داده‌های رابطه‌ای، مدلی از این نوع دیتابیس‌ها را معرفی کرد.
  • سال 1974: زبان‌های پرس‌وجو ساختار یافته زاده شدند.
  • سال 1979: کمپانی IBM ایده‌های “اِدگار” را توسعه داد و محصولی با نام SYSTEM/R معرفی شد.
  • سال 1986: کمپانی IMB نمونه اولیه پایگاه داده‌های رابطه‌ای استانداردسازی شده با ANSI را توسعه داد. اولین پایگاه داده رابطه‌ای به نام نرم‌افزار رابطه‌ای معرفی شد که بعدها به “Oracle” تغییر نام یافت.

برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه خرید vps مراجعه کنید، قیمت‌ها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.

آشنایی با کاربرد اس کیو ال

تا به اینجا توضیح دادیم که sql به چه معناست و اصلا دیتابیس چه معنایی دارد. حال در این قسمت می‌خواهیم شما را با کاربرد سرویس های اس کیو ال آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.

  • اجرای کوئری‌ها علیه یک دیتابیس
  • بازیابی داده‌ها از یک دیتابیس
  • وارد کردن سوابق و داده‌ها در یک دیتابیس
  • بروزرسانی داده‌های یک دیتابیس
  • حذف کردن داده‌ها از دیتابیس
  • ایجاد دیتابیس‌های جدید
  • ایجاد جداول جدید (Table) در یک پایگاه داده
  • ایجاد پروسیجرهای ذخیره‌شده (Stored Procedures) در یک دیتابیس
  • ایجاد View در یک دیتابیس
  • کنترل سطح دسترسی در جداول، پروسیجرها و View

روش کار زبان sql چیست ؟

تصور کنید که شما یک دستور SQL را برای انجام هر RDBMS اجرا کرده‌اید. در اینصورت، سیستم بهترین راه را برای انجام دستور شما تعیین می‌کند. در نهایت نیز SQL نحوه تفسیر کار شما را تفسیر می‌کند. این فرآیند اجزای مختلفی را دربرمی‌گیرد؛ ازجمله:

  • اعزام پرس و جو (Query Dispatcher)
  • موتورهای بهینه سازی (Optimization Engines)
  • موتور پرس‌و‌جو کلاسیک (Classic Query Engine)
  • موتور پرس‌و‌جو SQL و … (SQL Query Engine)

به یاد داشته باشید که موتور پرس‌و‌جو کلاسیک (Classic Query Engine)، تمام پرس‌و‌جوهایی که SQL نیستند را مدیریت می‌کند. در مقابل اما SQL Query Engine قادر به انجام چنین کاری نیست.

مهم‌ترین دستورات اس کیو ال چیست ؟

در sql دستورات استاندارد متنوعی وجود دارد که با پایگاه داده‌های رابطه‌ای تعامل دارند. برخی از مهم‌ترین این دستورات، Create، Select، Insert، Update، Delete و Drop شامل می‌شوند که می‌توان آن‌ها را در دسته‌بندی‌های زیر قرار داد:

  • DDL یا Data Definition Language: زبان تعریف داده شامل Create، Alter و Drop
  • DML یا Data Manipulation Language: زبان تغییر داده شامل Select، Insert، Update و Delete
  • DCL یا Data Control Language: زبان کنترل داده شامل Grant و Revoke

RDBMS چیست؟

RDBMS اختصاری از عبارت Relational Database Management System است که در زبان فارسی با نام سیستم مدیریت پایگاه داده‌های رابطه‌ای نیز شناخته می‌شود. این برنامه پایه‌ی اصلی و اساسی سرویس های اس کیو ال و تمامی پایگاه داده‌های مدرن دیگر است. برخی از مهم‌ترین این دیتابیس‌ها که بر پایه RDBMS هستند، عبارتند از:

  • Oracle
  • MySQL
  • IBM BD2
  • MS SQL Server
  • Microsoft Access

بررسی وضعیت بازار کار sql زبان برنامه نویسی محبوب

حال که دریافتید اس کیو ال چیست و چه قابلیت‌ها و کاربردهایی دارد، نیاز است که بدانیم آیا آموزش اس کیو ال دیتابیس به شما کمک می‌کند تا در آینده بتوانید در بازار کار، جایگاه مناسبی کسب کرده و درآمد بالایی داشته باشید؟

این نکته گفتنی است که سازمان‌ها و شرکت‌ها همیشه به شخصی با دانش و توانایی بالا نیازمندند. در نتیجه در صورت داشتن دانش کافی و تسلط در sql می‌توانید اطمینان داشته باشید که هیچگاه بدون شغل نخواهید ماند. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که دستمزد موقعیت‌های شغلی بر پایه SQL بسیار وابسته به نوع شغل و تجربه شماست؛ اما به‌صورت کلی میانگین بالایی دارند.

در ادامه برخی از محبوب‌ترین مشاغل در حوزه SQL ( اس کیو ال ) را باهم بررسی می‌کنیم.

1. Database Administrator (DBA)

Database Administrator یا به طور خلاصه کارشناس DBA وظیفه دارد که با روش‌های مختلف از ذخیره‌سازی درست داده‌ها اطمینان حاصل کرده و در نهایت آن‌ها را مدیریت کند. این نکته را به یاد داشته باشید که پایگاه داده‌هایی که کاربر می‌تواند ترکیب دلخواه با فیلترسازی شخصی داده‌ها را از آن‌ها بازیابی کند، از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند.

2. Database Migration Engineer

Database Migration Engineer متخصصی است که وظیفه دارد داده‌ها را به شکلی درست و به صورت اصولی از دیتابیس‌های مختلف به یک سرور SQL انتقال دهند. در نهایت نیز اطمینان حاصل کند که اطلاعات منتقل شده هیج مشکلی ندارند.

3. Data Scientist

Data Scientist یا متخصص داده شغلی مشابه با آنالیزر داده دارد. تنها تفاوت آن این است که متخصصین داده حجم بیشتری از اطلاعات را مدیریت کرده و در نهایت داده‌ها را با سرعت بیشتری جمع‌آوری می‌کنند.

4. Big Data Architect

Big Data Architect وظیفه دارد تا محصولاتی را ساخته و در اختیار دیگر بخش‌ها بگذارد که می‌تواند داده‌هایی با حجم‌های بالا را به درستی مدیریت کند.

سخن پایانی

در این مقاله ما تلاش کردیم تا به طور کامل توضیح دهیم که اس کیو ال چیست sql چه کاربردهایی دارد. اگر در خصوص هر کدام از مطالب گفته شده به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاوه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازه‌ترین اخبار حوزه‌ی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. ما را در اینستاگرام ابرآراز دنبال کنید.

 

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا