sre چیست ؟ تیم sre چه وظایفی را برعهده دارد؟
sre چیست ؟ sre مخفف چه کلمهای است؟ کسی که در یک تیم sre فعالیت میکند، چه وظایفی را برعهده دارد؟ ما در این مقاله با پاسخ به تمامی این سوالات کمک میکنیم تا از این رویکرد به درستی استفاده کنید. اگر شما هم با این سوال مواجهید که از میان دواپس و sre کدام یک برای کسبوکارتان مناسبتر است، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها با ما همراه باشید.
sre چیست ؟
sre مخفف عبارت Site reliability engineering است که در زبان فارسی با نام مهندسی قابلیت اطمینان سایت نیز شناخته میشود. شغل sre یک رویکرد مهندسی نرم افزار برای عملیات فناوری اطلاعات است که برای پیشبرد اهداف و عملکردهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرد. بهطور مثال، تیم sre از نرمافزار به عنوان ابزاری برای مدیریت سیستمها، حل مشکلات و خودکارسازی وظایف عملیات بهره میگیرد.
امتیازات استفاده از sre چیست ؟
SRE وظایفی را که در طول تاریخ توسط تیمهای عملیات و اغلب به صورت دستی انجام میشد را برعهدهی مهندسان یا تیمهای عملیاتی قرار میداد تا با استفاده از نرمافزار و اتوماسیونهای مختلف برای حل مشکلات و مدیریت سیستمهای تولید استفاده کنند. همین امر، SRE را به یک روش ارزشمند و قابل اعتماد در زمان ایجاد سیستمهای نرمافزاری مقیاسپذیر تبدیل کرده است.
SRE به شما کمک میکند تا سیستمهای بزرگ را از طریق کدها مدیریت کنید که همین امر موجب میشود sysadmin هایی که هزاران یا صدها هزار ماشین را مدیریت میکنند، مقیاس پذیرتر و پایدارتر عمل نمایند.
معنی sre چیست ؟
مفهوم و معنی SRE (مهندسی قابلیت اطمینان سایت) برگرفته از تیم مهندسی گوگل است که به Ben Treynor Sloss نسبت داده میشود. تیم sre با استفاده از این مهندسی میتواند میان انتشار ویژگیهای جدید و قابلیت اعتماد آنها برای کاربران تعادل ایجاد نماید.
استانداردسازی و اتوماسیون دو جزء مهم مدل SRE هستند که مهندسان این زمینه همواره باید به دنبال راههایی جهت بهبود و خودکارسازی وظایف عملیات باشند. به این ترتیب، SRE به بهبود قابلیت اطمینان یک سیستم امروزی کمک میکند، در حالی که آن را با رشد خود در طول زمان بهبود میبخشد.
پس به بیانی ساده، SRE از تیمهایی پشتیبانی میکند که از یک رویکرد سنتی به یک رویکرد بومی ابری حرکت میکنند تا نحوهی عملکرد خود را ارتقا دهند.
مهندس قابلیت اطمینان سایت چه میکند؟
اگر با این سوال مواجهید که به معنای دقیق وظایف یک تیم sre چیست در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت جامع به این پرسش پاسخ دهیم. مهندس SRE یک نقش منحصربهفرد دارد که نیاز به تجربهی کاری زیادی در زمینههای مختلف دارد؛ زمینههای کاری از جمله:
- توسعهدهنده نرمافزار با تجربه عملیات اضافی
- بهعنوان سیس ادمین
- در نقش عملیات فناوری اطلاعات که دارای مهارتهای توسعه نرمافزار است
تیم SRE مسئول نحوه استقرار، پیکربندی و نظارت کد، دردسترس بودن، تأخیر، مدیریت تغییر، پاسخ اضطراری و مدیریت ظرفیت خدمات در تولید هستند. این رویکرد مهندسی به تیمها کمک میکند تا مشخص کنند چه ویژگیهای جدیدی را میتوان راهاندازی کرد. علاوه بر آنبا استفاده از توافقنامههای سطح سرویس (SLA) قابلیت اطمینان مورد نیاز سیستم را از طریق شاخصهای سطح سرویس (SLI) و اهداف سطح سرویس (SLO) تعریف خواهد کرد.
SLI و SLO چیستند؟
ممکن است با این سوال مواجه شوید که ارتباط میان SLI و SLO با SRE چیست ؟ ما با تعریف مختصری پیرامون این دو موضوع تلاش میکنیم به این سوال پاسخ دهیم.
SLI چیست؟
به طورکلی، SLI یک معیار تعریف شده از جنبههای خاص سطوح خدمات ارائه شده است. SLI کلیدی شامل تأخیر درخواست، در دسترس بودن، نرخ خطا و توان عملیاتی سیستم هستند که بر اساس مقدار یا محدوده هدف برای یک سطح خدمات مشخص فعالیت میکند.
SLO چیست؟
SLO دردسترس بودن و میزان توانایی یک سیستم برای انجام وظایف از پیش تعیین شده در یک زمان معین را بررسی مینماید. همانطور که میدانید Availability و دسترسی بالا اولین قدم برای موفقت یک کسبوکار آنلاین است. در نتیجه سیستمی که همیشه در دسترس نباشد، نمیتواند به درستی وظایف خود را انجام دهد و اساسا معیوب محسوب میگردد.
تیم توسعه در زمان ارائهی یک ویژگی جدید با استفاده از SLO و بودجه خطا میتواند تعیین کند که آیا محصول یا خدمات موردنظر بر اساس بودجه خطای موجود میتواند راهاندازی شود یا خیر.
اگر سرویسی در محدوده بودجه خطا اجرا میشود، تیم توسعه میتواند هر زمان که بخواهد، ویژگی جدید را راهاندازی کند، اما اگر سیستم دارای خطاهای زیادی باشد یا به مدت طولانیتری از زمانی که بودجه خطا اجازه میدهد از کار بیفتند، هیچ راهاندازی جدیدی نمیتواند انجام شود تا زمانی که خطاها به طور کامل برطرف شوند.
فواید استفاده از sre چیست ؟
مهندسان sre با استفاده از این روش میتوانند زمان خود را میان وظایف عملیات و کار پروژه تقسیم کنند. با توجه به نتایجی که از شیوههای SRE از Google به دست آمده است، مهندس و تیم sre میتواند حداکثر 50 درصد از زمان خود را صرف عملیات کند، که البته باید برای اطمینان از عدم انجام آنها نظارت شود.
بقیه زمان نیز صرف فعالیتهای توسعه مانند ایجاد ویژگیهای جدید، مقیاسپذیری سیستم و پیادهسازی اتوماسیون میشود. کارهای عملیاتی اضافی و خدمات ضعیف را میتوان به تیم توسعهدهنده ارجاع داد تا زمان تیم متخصص برای انجام فعالیت موثرتری صرف شود.
اتوماسیون بخش مهمی از نقش مهندس sre است. اگر آنها به طور مکرر با یک مشکل مواجه هستند، میتوانند از یک راهحل خودکار استفاده نمایند. این موضوع، همچنین کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که کار عملیات در نیمی از حجم کاری خود باقی میماند. لازم به ذکر است که حفظ تعادل میان عملیات و کار توسعه یک جزء کلیدی SRE است.
DevOps در مقابل SRE؛ کدام برای کسبوکار شما حیاتیتر است؟
DevOps رویکردی به فرهنگ، اتوماسیون و طراحی پلتفرم است که هدف آن افزایش ارزش تجاری و پاسخگویی از طریق ارائه خدمات سریع و باکیفیت بالا است. در مقابل اما، SRE را میتوان پیادهسازی DevOps در نظر گرفت. همانند DevOps، SRE نیز در مورد فرهنگ و روابط تیمی است. SRE و DevOps هرکدام برای پرکردن شکاف میان تیمهای توسعه و عملیات برای ارائه سریعتر خدمات تلاش میکنند.
تا چه اندازه با دواپس و معنا و مفهوم آن آشنایی دارید؟ پیشنهاد میکنیم پیش از اینکه ادامهی این متن را مطالعه کنید به مقالهی دواپس چیست مراجعه کرده و به طور کامل با این خدمات ویژه آشنا شوید.
چرخه عمر توسعه سریعتر برنامه، بهبود کیفیت و قابلیت اطمینان خدمات و کاهش زمان فناوری اطلاعات به ازای هر برنامه توسعهیافته مزایایی هستند که میتوان با روشهای DevOps و SRE به آنها دست یافت. با تمام این تفاصیل SRE عملکردی متفاوتتر دارد؛ زیرا به مهندسان متخصصی در تیم توسعه متکی است که باید دارای پیشینه عملیاتی برای حذف مشکلات ارتباطات و گردش کار باشند.
برای درک بهتری پاسخ این سوال که تفاوت دواپس و sre چیست بیان کنیم که SRE میتواند به تیمهای DevOps کمک کند که توسعهدهندگان آنها به وظایف عملیاتی خود رسیدگی کنند و عملا در تمامی مراحل به فردی با مهارتهای عملیاتی تخصصیتر نیاز است.
از نظر کد و ویژگیهای جدید، DevOps بر حرکت کارآمد در خط توسعه تمرکز دارد، در حالی که SRE بر ایجاد تعادل در قابلیت اطمینان سایت با ایجاد ویژگیهای جدید متمرکز است. علاوه بر آن، پلتفرمهای کاربردی مدرن مبتنی بر فناوری کانتینر، Kubernetes و میکروسرویسها برای رویههای DevOps حیاتی هستند و به ارائه خدمات نرمافزاری ایمن و نوآورانه کمک میکنند.
(برای آشنایی بیشتر با مفهوم کوبرنتیز پیشنهاد میکنیم به وبلاگ ما سر زده و مقالهی معرفی کوبرنتیز (Kubernetes) را مطالعه نمایید.)
استفاده از خدمات دواپس ابرآراز
در دنیای امروز، کسب و کارها باید توانایی بروزرسانی سریع و صحیح نرمافزار را داشته باشند، تاثیرات بروزرسانی را پیشبینی نموده و کاربری نرمافزار را برای مشتری آسان کنند. به این ترتیب نیازهای مشتری به راحتی رفع شده و اعتماد بیشتری به سازمان خواهد داشت. از آنجاییکه امروزه با پیشرفت فناوری، توسعه نرم افزارها به صورت سنتی امکان پذیر نیست، ما در ابرآراز با خدمات دواپس خود به کمک شما آمدهایم تا سرعت، کیفیت و امنیت توسعه نرم افزارهای شما را بهبود ببخشیم. ما با ارائهی خدمات دواپس میتوانیم به شما کمک کنیم تا دیگر زمانی برای این قسم فعالیتها نگذاشته و زمان خود را روی رشد کسب وکارتان اختصاص دهید. برای دریافت خدمات دواپس به سایت ما سر بزنید.
فناوری برای پشتیبانی از SRE
SRE به خودکارسازی وظایف عملیاتی معمول و استانداردسازی در طول چرخه عمر برنامه متکی است. ظروف Linux® فناوری اساسی مورد نیاز برای سبک توسعه ابری را به تیم شما میدهند. کانتینرها از یک محیط یکپارچه برای توسعه، تحویل، یکپارچه سازی و اتوماسیون پشتیبانی می کنند.
و Kubernetes راه مدرن برای خودکار کردن عملیات کانتینر لینوکس است. Kubernetes به شما کمک می کند تا به راحتی و کارآمد کلاسترهایی را که کانتینرهای لینوکس را در میان ابرهای عمومی، خصوصی یا ترکیبی اجرا می کنند مدیریت کنید. با پلتفرم مناسب، می توانید به بهترین وجه از تغییرات فرهنگ و فرآیندی که اعمال کرده اید بهره ببرید. Red Hat® OpenShift® پلت فرم Kubernetes آماده برای پشتیبانی از طرح های SRE است.