سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

icmp چیست ؟ پروتکل icmp در کدام لایه مدل osi کار می کند

پروتکل icmp چیست ؟ پروتکل icmp در کدام لایه است و چگونه کار می‌کند؟ در ادامه معرفی کارکرد انواع پروتکل ها، در این مقاله قصد داریم تا در مورد چیستی و ساختار پروتکل icmpصحبت کرده و به تمامی سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم؛ با ما همراه باشید.

در همین ابتدا لازم می‌دانیم عنوان کنیم که اگر قصد خرید سرور مجازی ایران را دارید به سایت ابر آراز مراجعه کرده و لذت استفاده از یک سرور امن و به صرفه را تجربه کنید.

پروتکل icmp چیست ؟

پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله یعنی پروتکل icmp ( ای سی ام پی ) در شبکه برویم، لازم است تا با مفهوم و معنای پروتکل به درستی آشنا شوید. به طورکلی پروتکل های شبکه ، به قراردادی گفته می‌شود که امکان برقراری ارتباط میان مرورگر وب سایت و کاربر را با وضع قوانین مختلف ایجاد می‌نماید. این برقراری ارتباط به نحوی است که هیچ یک از طرفین مشکلی برای درک منظور یکدیگر نداشته باشند.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

از آنجایی که ما در مقاله‌ای دیگر به تفصیل در مورد پروتکل توضیح داده‌ایم، به سرعت به سراغ موضوع اصلی مقاله می‌رویم. اگر می‌خواهید در مورد پروتکل و کارایی آن بیشتر بدانید پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی آشنایی با انواع پروتکل های شبکه را مطالعه نمایید.

پروتکل چیست

بسته icmp چیست ؟

به طورکلی، icmp از اساسی‌ترین و پایه‌ترین پروتکل اینترنت است که توسط دیوایس‌های تحت شبکه (برای مثال روتر ) جهت نمایش ارور پیام‌های ارسالی مانند عدم برقراری اتصال به روتر یا هاست مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به بیانی دیگر، کار پروتکل icmp این است که اطلاعات مربوط به مشکلات اتصال شبکه را به منبع انتقالی که دچار مشکل شده، برساند. در نهایت این کار پیام‌هایی مانند شبکه مقصد غیرقابل دسترسی، مسیر منبع ناموفق و خاموش شدن منبع به نمایش درمی‌آیند. این پروتکل برای این کار از یک ساختار بسته داده با یک هدر 8 بایت و بخش داده با اندازه متغیر استفاده می‌نماید.

در نهایت اینکه حفظ ارتباط موفقیت آمیز میان دستگاه‌ها به منظور به منظور حفظ امنیت شبکه بسیار حائز اهمیت است؛ به همین منظور پروتکل های icmp بسیار مهم و پرکاربرد هستند. در ادامه‌ی مقاله ما در مورد چرایی اهمیت این پروتکل بیشتر صحبت می‌کنیم.

icmp مخفف چیست ؟

پروتکل های icmp مخفف عبارت internet control message protocol است که در زبان فارسی با نام پروتکل کنترل پیام‌های اینترنتی شناخته می‌شود.

اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که کار پروتکل icmp چیست باید عنوان کنیم که این پروتکل امکانات متعددی را ارائه می‌دهد، ‌امکاناتی از جمله:

  • اشکال زدایی
  • گزارش خطاها
  • مبادله‌ی اطلاعات محدود در بستر یک شبکه

نکته‌ای که لازم است در این جا متذکر شویم این است که پورت پروتکل icmp صرفا مسئول ارائه و ارسال پیام‌های کنترلی، گزارش خطاها و در نهایت ارائه‌ی بازخوردهای لازم در جهت تحقق یک وضعیت خاص است؛ به همین دلیل، حاوی هیچ‌گونه اطلاعاتی مبنی بر اعلام وصول بسته‌های اطلاعاتی (acknowledgment) نیست.

icmp مخفف چیست
پروتکل icmp در کدام لایه مدل osi کار می کند ؟

تا چه اندازه با مدل مرجع OSI آشنایی دارید؟ به بیانی ساده، این مدل می‌تواند ارتباطات شبکه را به 7 لایه مختلف تقسیم نماید که هر کدام از این لایه‌ها برای بررسی مسائل مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. مدل OSI سیستم‌های ارتباطی متنوع را قادر می‌سازد تا با استفاده از انواع پروتکل های استاندارد این مدل، ارتباط برقرار کنند. ساختار پروتکل icmp در این لایه قرار می‌گیرد.

لازم به ذکر است که با اینکه پروتکل icmp در لایه‌ی شبکه قرار می‌گیرد،‌ اما عملکرد و کارکرد آن مشابه با دیگر پروتکل های لایه‌ی انتقال مانند tcp ip و UDP است. (برای آشنایی با مفهوم TCP پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی ما با عنوان پروتکل tcp ip چیست را مطالعه نمایید)

کار پروتکل icmp چیست ؟

ساختار آدرس IP ( آی پی ) سبب می‌شود که خود نتواند تضمینی برای رسیدن پیام باشد. به همین دلیل از دستورات پروتکل icmp استفاده می‌شود تا درباره‌ی خطاها در زمان ارسال و دریافت بسته‌های IP اطلاعات بهتری در دسترس باشد. با تمام این تفاصیل،‌ باز هم هیچ تضمینی برای رسیدن بسته به مقصد یا رسیدن خود پیام‌های خطا‌ وجود ندارد.

ساختار پروتکل icmp

این پروتکل ساختار پیچیده‌ای ندارد و به طور کلی، از 3 بخش تشکیل می‌شود که عبارتند از:

بخش یا فیلد type

در این بخش عدی قرار می‌گیرد که نشانگر نوع پیام است. ساختار بخش ‌های data و parameters با توجه به عددی که در این فیلد قرار می‌گیرد، متفاوت است.

ساختار پروتکل icmp

فیلد code

گاهی یک پیام به چند زیرمجموعه‌ی دیگر تقسیم می‌شود که هر کدام از آن زیر مجموعه‌ها در این فیلد قرار می‌گیرند.

فیلد checksum پروتکل icmp چیست ؟

برای سنجش اعتبار و سلامت شماره پورت icmp (icmp port) از محتوای این فیلد استفاده می‌شود. تمامی بسته‌های icmp به صورت دو بایت دوبایت جمع‌آوری شده و نهایتا از کنار هم گذاشتن آنها، عددی ۱۶ بیتی به دست می‌آید که درون این فیلد قرار می‌گیرد.

icmp echo چیست ؟

یکی از جمله سوالاتی که در این زمینه پرسیده می‌شود،‌ این است که icmp scan چیست و چگونه کار می‌کند؟ به بیان کلی، ICMP Echo Scanning به منظور شناسایی سیستم‌های روشن در شبکه با پینگ کردن ( Ping ) تمامی ماشین‌هایی که در محدوده‌ی آدرس تعریف شده وجود دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این نوع حمله از روش جالبی استفاده می‌کند؛ مهاجم در بسته‌هایی، پورت پروتکل icmp را به Address شبکه مورد نظر ارسال می‌کند. پس از آن، رسال تنها یک درخواست به این آدرس سبب می‌شود تا درخواست Echo Request به تمامی سیستم‌های موجود در آن Subnet ارسال شود. در نهایت تمامی سیستم‌های فعال در شبکه، با استفاده از دستور Echo Reply به درخواست مهاجم پاسخ داده و اعلام موجودیت می‌کنند.

قابل ذکر است که ICMP Echo تنها در سیستم عامل های خانواده‌ی لینوکس، یونیکس و BSD قابل استفاده‌اند.

icmp flood چیست ؟

در این قسمت از مقاله‌ی icmp چیست قصد داریم تا یکی از مهم‌ترین حمله‌های این پروتکل یعنی icmp flood را بررسی کنیم. این حمله یکی از انواع حملات منع سرویس (DoS) است که در آن هکر، پیام‌های فراوانی را به منبع ارسال می‌کند تا سرور را از کار بیندازد. اگر این پیام‌ها از مبداهای متفاوتی ارسال شوند، به آن حمله، منع سرویس توزیع شده (DDoS)  گفته می‌شود.

اگر می‌ترسید که از این نوع حمله برای دسترسی به سیستم‌های شما نیز استفاده شود، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی ما تحت عنوان محافظت از وب سایت در مقابل حملات DDoS را مطالعه کنید. ما در این ماله به شما کمک می‌کنیم سایت خود را در برابر این حملات ایمن کنید.

icmp flood چیست ؟

icmp ping چیست ؟

دستور Ping در شبکه یکی از جمله دستورات محیط cmd است که برای تست و عیب‌یابی در شبکه، مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این دستور، می‌توانیم به اطلاعات مختلفی دسترسی پیدا کنیم، اطلاعاتی از جمله اینکه:

  • آیا کامپیوتری به شبکه وصل است یا خیر؟
  • ارسال و دریافت اطلاعات با چه سرعتی انجام می‌شود؟
  • فاصله فیزیکی تا کامپیوتر مورد نظر چقدر است؟
  • و…

لازم به ذکر است که دستور پینگ از جمله دستورات پرکاربرد و مهم در دنیای شبکه کامپیوترهاست که از پروتکل ICMP در کنار IP استفاده می‌کند.

icmp redirect چیست ؟

زمانی که یک مسیریاب احساس کند بسته یا بسته‌های ارسالی به او در مسیر درست قرار ندارند، پیام redirect را ارسال می‌کند.

icmp tunnel چیست ؟

روتر ها فقط به سرصفحات یک بسته ICMP، از جمله هدر TCP / UDP که در پشت داده‌های ICMP است، نگاه می‌کنند. بنابراین یک بسته عادی که حاوی داده‌های زیادی است، دقیقاً تا زمانی که یک بخش ICMP در آن وجود داشته باشد، انتقال می‌یابند. با این کار، بازدیدکنندگان می‌توانند مراحل احراز هویت و شارژ شبکه‌های عمومی را بیابند. به این عملیات، تونل ICMP یا تونل پینگ گفته می‌شود.

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم به طور کامل توضیح دهیم که پروتکل icmp چیست . اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در میان بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازه‌ترین اخبار حوزه‌ی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا