سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

یونیکس چیست ؟معرفی یونیکس ( unix ) و تفاوت‌های آن با لینوکس

یونیکس چیست ؟ طراح سیستم عامل یونیکس کیست ؟ مهم‌ترین تفاوت‌های میان سیستم عامل unix و لینوکس چیست ؟ یونیکس ( unix ) یکی از مهم‌ترین، قدرتمند‌ترین و پرکاربردترین سیستم‌عامل‌های مورد استفاده کاربران امروزی است که برای نخستین بار در سال 1970 توسعه پیدا کرد. انعطاف‌پذیری بالای این سیستم عامل سبب شده تا از آن باید در موسسات علمی، مهندسی و دانشگاهی به شکل گسترده‌ای استفاده شود. اهمیت بالای کاربرد سیستم عامل یونیکس سبب شد تا ما در این مقاله به طور تخصصی در مورد محیط یونیکس و کاربردهایی که دارد، توضیح دهیم: با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به تمام سوالات شما در مورد این سیستم عامل پرکاربرد توضیح دهیم.

در همین ابتدا لازم می‌دانیم عنوان کنیم که اگر قصد خرید هاست لینوکس ابری پرسرعت را دارید، ابرآراز می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌های شما باشد. ابن شرکت، ضمن ارائه ترافیک نامحدود ماهیانه، به شما امکان می‌دهد تا در هرزمان که نیاز داشتید، از طریق پنل مدیریتی، سرویس خود را روشن و خاموش کنید. اگر قصد خرید دارید مي‌توانید به سایت ابرآراز مراجعه کرده و یا با شماره 86084594-021 تماس بگیرید.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

  • سیستم عامل unix چیست ؟
  • مروری بر تاریخچه unix
  • موارد استفاده از سیستم فایل یونیکس چیست ؟
  • بررسی دلیل اهمیت یونیکس unix
  • آشنایی با انواع سیستم عامل یونیکس

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سرور ابری ساعتی این صفحه را دنبال کنید.

سیستم عامل یونیکس چیست ؟

unix سیستم عامل چندکاربره‌ای است که به منظور انعطاف‌پذیری و سازگاری بهتر سیستم‌ها طزراحی و عرضه شده است. این برنامه از نخستین سیستم‌عامل‌هایی بود که با زبان برنامه‌نویسی C نوشته شده و از زمان ارائه تاکنون، تاثیر عمیقی بر صنعت کامپیوتر و فناوری داشته است.

انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خدمات دواپس را از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.

مروری بر تاریخچه یونیکس

در اواخر سال 1960، چند شرکت و آزمایشگاه مختلف برای حل مشکلات دسترسی کاربران خود، تلاش کردند تا یک سیستم کاربردی بسازند که به چند کاربر امکان دهد به طور همزمان به یک پردازنده مرکزی دسترسی داشته باشند.

نتایج چندان موفقیت آمیز پیش نمی‌رفت و افراد کم‌کم از گروه ساخت این ایده خارج می‌شدند تا در نهایت Ken Thompson و Dennis Ritchie تصمیم گرفتند به تنهایی عملیات ساخت این پروژه را پیش ببرند. در نتیجه تلاش‌های اولیه، پایه‌ای برای سیستم عامل به وجود آمد. اجزای این پایه اولیه یک سیستم فایل سلسله مراتبی، یک رابط خط فرمان (CLI) و چندین برنامه کاربردی کوچک را شامل می‌شدند که با مفاهیم فرآیندهای کامپیوتری و فایل‌های دستگاه نیز همراه بود.

پس از مدتی نیز توانستند به این نسخه، یک سیستم عامل خود میزبان با اسمبلر، ویرایشگر و پوسته نیز مستقر کنند. تمام چیزی که در این مدت ساخته شده بود، چیزی بسیار کمتر از نسخه‌ای بود که توسعه دهندگان اصلی برای یونیکس نهایی در نظر داشتند و در تلاش وبدند تا هرچه زودتر نسخه‌ای را که در ذهن داشتند، پیاده‌سازی کنند.

پیش از سال 1973، یونیکس به زبان اسمبلر نوشته می‌شد، اما در نهایت نسخه چهارم آن به زبان C بازنویسی شد. این موضوع در آن سال، انقلابی در زمینه فناوری و تکنولوژی ایجاد کرد. زیرا تا آن زمان تصور می‌شد که نوشتن سیستم عامل‌ها با زبان C، بسیار پیچیده‌تر از آن است که بتوان آن را اجرایی کرد. در نهایت و با استفاده از زان برنامه نویسی C، قابلیت حمل یونیکس در چندین پلتفرم محاسباتی افزایش پیدا کرد.

پس از آن، در اواخر دهه 1970، یونیکس توانست طرفداران زیادی در محیط‌های دانشگاهی به دست آورد. در نهایت نیز، بسیاری از شرکت‌های بزرگ تصمیم گرفتند تا از سیستم عامل حمایت کرده و کمک کنند تا پروسه رشد آن بسیار سریع‌تر طی شود.

برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه خرید vps مراجعه کنید، قیمت‌ها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.

موارد استفاده از یونیکس چیست ؟

تا به اینج به این سوالا پاسخ دادیم که سیستم فایل یونیکس چیست و چه مسیری را طی کرده تا به نسخه ایده‌آل امروزی تبدیل شود. در ادامه می‌خواهیم بررسی کنیم که موارد استفاده و کاربرد سیستم عامل یونیکس کدامند؛ با ما همراه باشید.

همانطور که می‌دانید یونیکس یک سیستم عامل ماژولار است که از چندین بخش مهم مانند هسته، پوسته، سیستم فایل و مجموعه‌ای از ابزارها و برنامه‌ها تشکیل شده است.

بررسی هسته یونیکس

در قلب سیستم عامل یونیکس ، هسته، یک برنامه کنترل اصلی قرار دارد که وظیفه ارائه خدمات مختلف برای شروع و پایان برنامه‌ها را برعهده دارد. همچنین عملیات‌های سطح پایین مانند تخصیص حافظه، مدیریت فایل‌ها، پاسخگویی به تماس‌های سیستم و زمان‌بندی وظایف نیز توسط این بخش انجام می‌شود.

منظور از پوسته یونیکس چیست ؟

از طرفی دیگر، کاربران از طریق پوسته با محیط یونیکس تعامل دارند؛ یک CLI برای وارد کردن دستوراتی که برای اجرا به هسته ارسال می‌شوند و یک دستور برای فراخوانی یکی از ابزارهای موجود. به طور کلی، هر ابزار یک عملیات خاص مانند ایجاد فایل‌ها، حذف دایرکتوری‌ها، بازیابی اطلاعات سیستم یا پیکربندی محیط کاربر را انجام می‌دهد.

برخی از دستورات یونیکس یک یا چند آرگومان می‌گیرند که راهی برای اصلاح رفتار ابزار ارائه می‌دهد. برای مثال، یک کاربر ممکن است دستور rm OldFIle.txt را وارد کند. این دستور ابزار rm را فراخوانی می‌کند که فایل‌های موجود در یک فهرست را حذف می‌کند. هنگامی که کاربر این دستور را در پوسته وارد می‌کند، هسته برنامه rm را اجرا کرده و فایل مشخص شده را حذف می‌کند.

معرفی سیستم عامل یونیکس ؛ بررسی پوسته‌ها

یونیکس از چندین پوسته مختلف و متنوع مانند sh، csh، ksh، tcsh و bash پشتیبانی می‌کند. توزیع یونیکس معمولاً یک پوسته پیش‌فرض را مشخص می‌کند، اما کاربران می‌توانند از میان پوسته‌های پشتیبانی‌شده یکی را انتخاب کنند. همچنین کاربران می‌توانند محیط پوسته را سفارشی کرده و یا اسکریپت‌های پوسته خود را بنویسند.

علاوه بر تمام این‌ها، پوسته یونیکس از پایپ (|) نیز پشتیبانی می‌کند؛ ابزاری قدرتمند برای پیوند دادن چندین دستور مختلف و با هدف ایجاد گردش‌های کاری پیچیده. هنگامی که دو یا چند دستور با هم پایپ می‌شوند، خروجی فرمان اول به عنوان ورودی برای فرمان دوم، خروجی فرمان دوم به عنوان ورودی برای فرمان سوم و… استفاده می‌شود.

بررسی ویژگی های سیستم عامل یونیکس ؛ سیستم فایل

یکی دیگر از ویژگی های محیط یونیکس ، سیستم فایل آن است که یک ساختار سلسله مراتبی برای کار با فایل‌ها ارائه می‌دهد. سیستم فایل دایرکتوری‌ها را در یک درخت وارونه با دایرکتوری ریشه در بالا سازماندهی کرده و سپس فایل‌ها به دایرکتوری‌های خاصی اختصاص داده می‌شوند و از طریق ساختار دایرکتوری قابل دسترسی هستند.

یونیکس همه انواع فایل‌ها را به عنوان آرایه‌های بایتی ساده در نظر می‌گیرد و در نتیجه مدل فایل بسیار ساده‌تری نسبت به سایر سیستم عامل ها ایجاد می‌کند.

دلیل اهمیت سیستم عامل یونیکس چیست ؟

دلایل زیادی وجود دارد که اهمیت یونیکس را افزایش می‌دهند، اما مهم‌ترین این عوامل عبارتند از:

  • یونیکس نیروی محرکه توسعه اینترنت و تبدیل محاسبات به پارادایم شبکه محور بود.
  • توسعه دهندگان یونیکس به دلیل ایجاد ماژولار بودن و قابلیت استفاده مجدد در عمل مهندسی نرم افزار و تحریک جنبش ابزارهای نرم افزاری از اعتبار بالایی برخوردارند.
  • توسعه‌دهندگان یونیکس مجموعه‌ای از قوانین فرهنگی را برای توسعه نرم افزار ایجاد کردند. این قوانین که فلسفه یونیکس نام گرفته‌اند بر جامعه فناوری اطلاعات بسیار تأثیرگذار بوده است.

آشنایی با انواع سیستم عامل یونیکس

یونیکس اولین سیستم‌عاملی بود که در دنیای فناوری می‌توانست توسط هر کسی بهبود یا ارتقا پیدا کند. دلیل این اتفاق می‌توانست به دلیل استفاده از زبان C و بهره‌گیری از ایده‌های محبوب باشد. با اینحال، موفقیت اولیه نسخه‌های آن منجر به ایجاد انواع مختلفی شد که فاقد سازگاری و قابلیت همکاری بودند. برای رسیدگی به این مسائل، تعدادی از فروشندگان و افراد در دهه 1980 گرد هم آمدند تا سیستم عامل را استاندارد کنند. ابتدا با ایجاد استاندارد رابط سیستم عامل قابل حمل و سپس با تعریف مشخصات یونیکس واحد (SUS).

از آن زمان، یونیکس با اضافه شدن انواع جدید، برخی اختصاصی و برخی منبع باز، به تکامل خود ادامه داده است. بسیاری از پیشرفت‌ها نتیجه شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و افراد است که در برنامه‌های توسعه و ایده‌های جدید مشارکت می‌کنند.

مجوز یونیکس به نوع خاصی بستگی دارد. برخی از انواع یونیکس مناسب و دارای هزینه مجوز هستند، مانند IBM Advanced Interactive eXecutive (AIX) یا Oracle Solaris، و انواع دیگر رایگان و منبع باز هستند، از جمله Linux، FreeBSD و OpenBSD.

سخن پایانی

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم به طور کامل به این سوال پاسخ دهیم که یونیکس چیست و چه کاربردی دارد. اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاوه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازه‌ترین اخبار حوزه‌ی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا