web3 چیست ؟ آشنایی با پروژه های وب ۳ و ارزهای دیجیتال آن
web3 چیست ؟ مهمترین توکن های web3 ( ارز های وب ۳ ) کداماند؟ اینترنت نسل سوم یا تکنولوژی web3 ، ایده نوینی برای گسترش اینترنت جهانی است. نکتهی جالبی که در مورد این تکنولوژی وجود دارد این است که ساختار آن، مبتنی بر فناوری بلاک چین بوده و از ویژگیهای مختلفی مانن غیرمتمرکز بودن و اتصال به توکنها برخوردار است. در ادامه به طور کامل توضیح میدهیم که وب ۳ چیست و مهمترین پروژه های web3 کداماند.
اینترنتی که در حال حاضر از آن استفاده میکنیم یکی از خارقالعادهترین فناوریهای ساخته شده به دست انسان است که از سال 1983 زندگی انسان را وارد مرحله جدیدی کرده است. این تکنولوژی به قدری با تاروپود زندگی انسان درهم تنیده شده است که حتی نمیتوان زندگی بدون آن را برای ثانیهای تصور کرد.
اینترنت از اولین روز تولد خود تا به امروز، علاوهبر تغییراتی که در زمینههای مختلف موجب شده، خود نیز با تغییرات متعددی مواجه شده است. شاید تصور کنید این حجم از پیشرفتی که در اینترنت امروزی وجود دارد، دیگر قابل ارتقای دوباره نیست. اما متخصصان و فناوران این حوزه، معتقدند که مشکل اینترنت امروزی، متمرکز بودن آن است که با وجود حوزه وب ۳ این مشکل برطرف میشود.
انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه سرور مجازی تحویل فوری از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.
مهمترین علت ایجاد حوزه web3 چیست ؟
مهمترین هدف ایجاد پروژه های وب ۳ ، غیرمتمرکز کردن اینترنت است. البته این تکنولوژی، مشخصههای منحصربه فردی دارد؛ اما مهمترین و جذابترین بخش آن، تلاش برای غیرمتمرکز کردن اینترنت است. منظور از غیر متمرکز کردن اینترنت در حوزه web3 چیست ؟ منظور از این عبارت این است که اینترنت، به صورت همگانی در اختیار عموم مردم قرار گرفته و تمام افراد بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند؛ بدون اینکه نهاد یا افراد خاص، بتوانند آن را مدیریت و کنترل کنند.
اینترنت امروزی، توسط دولتها یا شرکتهای بزرگ فناوری مدیریت میشود. آنچه در اینترنت web3 اتفاق میافتد، کاملا برعکس آن چیزی است که در حال حاضر اتفاق میافتد و نمیتوان این تکنولوژی را به انحصار درآورد. همچنین بسیاری از پروژههای بلاکچینی که امروزه فعالیت دارند نیز در آینده، بخشی از زیرمجموعههای این تکنولوژی به شمار میروند.
از آنجایی که وب نسل 3 در آینده و درصورت همگانی شدن در اختیار همگان قرار میگیرد، شما به عنوان کاربری که زندگی وابسته به اینترنت و وب دارید، باید به طور کامل بدانید که معنى web3 چیه ؛ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به طور کامل توضیح دهیم که این نسل جدید اینترنت چه مفهومی داشته و بهترین ارز های وب ۳ کدامند .
به هیچ وجه این فرصت طلایی را از دست ندهید! با کلیک کردن بر روی vps ابری، اطلاعات بیشتری دریافت کنید تا بیشتر از ما مطمئن شوید!
منظور از web3 چیست ؟
نخستین بار، پروژه وب ۳ توسط Gawin Wood از بنیانگذاران اتریوم و Polkadat عنوان شد. همانطور که پیش از این عنوان کردیم، اینترنت از روزهای نخست تا به الان، سه نسل تغییر و تحول اساسی را پشت سر گذاشته است و اینترنتی که در حال حاضر از آن استفاده میکنیم، نسل دوم اینترنت است که وب 2.0 نامگذاری شده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به مباحث حوزه فناوری و تکنولوژی علاقهمندید، پیشنهاد میکنیم با مراجعه به وبلاگ ابرآراز در مورد دنیای متاورس یکی از محبوبترین مباحث دنیای تکنولوژی امروز، اطلاعات بیشتری کسب کرده و مقاله دنیای متاورس چیست را مطالعه کنید.
وب ۳ چه خصوصیاتی دارد؟
درباره web3 موضوعات متفاوت و گوناگونی وجود دارد که میتوان در مورد آنها صحبت کرد. اما در این قسمت از این مقاله لازم میدانیم تا در مورد خصوصیات مختلفی که این نسل جدید اینترنت دارد، صحبت کنیم.
همانطور که مشخص است در حال حاضر، اینترنت نسل سوم و وب 3.0 اجرایی نشده و در حال توسعه بیشتر است. اما خصوصیات و ویژگیهایی که توسط توسعهدهندگان آن، منتشر شدهاند، عبارتند از:
برای مشاهده همه محصولات ما به صفحه راه اندازی سرور اختصاصی مراجعه کنید، قیمتها را مقایسه کنید و سپس به سبد خرید خود اضافه کنید.
-
برقراری ارتباطات غیرمتمرکز اطلاعات
در وب 2 (همان وبی که در حال حاض در حال استفاده از آن هستیم)، سرورهای متمرکز، وظیفه نگهداری دادهها را به عهده دارند. اما در وب نسخه 3 وضع کاملا متفاوتی حاکم است و دادهها به صورت غیرمتمرکز در کامپیوترهای مختلف نگهداری شده و به هم متصل میشوند. در نهایت این امر، اشخاص و نهادهای دولتی، نمیتوانند به تنهایی رد مورد چگونگی دسترسی به اطلاعات و دادهها تصمیمگیری کنند.
به عبارتی دیگر، در اینترنت امروزی، سرورهایی، دادهها را مدیریت میکنند که به صورت متمرکز مدیریت میشوند. یکی از بهترین نمونههای آن، سرور آمازون با نماد AWS است.
-
ایجاد سایت و اپلیکیشن بر پایه هوش مصنوعی
web 3 پروژه های متعددی را در برنامه اجرایی خود قرار داده است که یکی از مهمترین آنها ایجاد سایت و اپلیکیشن برپایه هوش مصنوعی است. کارشناسان به دنبال آن هستند تا بتوانند زبان برنامه نویسی ماشینها را به زبان انسانها نزدیک کنند. از این طریق، زمانی که شما اطلاعاتی راز ا طریق اینترنت به ماشین متقل میکنید، آنها میتوانند به راحتی، مقصود شما را درک کرده و به راحتی آن را تفسیر کنند.
-
منظور از جستوی دادهها با استفاده از هوش مصنوعی در web3 چیست ؟
مهمترین کاربرد فناوری web3 این است که فرآیند جستجوی دادهها به طور کامل تغییر کرده و تمامی این عملیات با استفاده از هوش مصنوعی انجام میگیرد. بدین طریق، هرچه شما جستجو میکنید* به طور کامل توسط موتورهای جستجو درک شده و نزدیکترین و مرتبطترین نتیجه به شما نمایش داده میشود.
در وب 2.0 و اینترنت امروزی نیز این موضوع به شکل قابل توجهی قابل انجام است، اما توسعهدهندگان پروژه web3 وعده دادهاند که امکان اشتباه در نتایج جستجو تقریبا صفر میشود.
به هیچ وجه این فرصت طلایی را از دست ندهید! با کلیک کردن بر روی سرور vps ایران، اطلاعات بیشتری دریافت کنید تا بیشتر از ما مطمئن شوید!
-
در نظر گرفتن درآمد برای کاربران پروژه های وب ۳
وب ۳ خصوصیات مثبت و قابل توجه متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها این است که کاربر میتواند در برابر زمانیکه از اینترنت استفاده میکند، درآمد کسب کند. در اینترنت امروزی، تنها صاحبان کسبوکارها هستند که میتوانند درآمدهای هنگفت داشته و سودهای کلان به دست آورند. در مقابل اما کاربران سودی به دست نمیآورند. کارشناسان وب 3 به زبان ساده به دنبال آن هستند که کاربران نیز بتوانند در مقابل استفاده از اینترنت، درآمد کسب کنند؛ زیرا بدون استفاده آنها از اینترنت، اصلا نمیتوان به درآمدهای کلان فکر کرد.
مهمترین تفاوتهای میان وب 2.0 و web3 چیست ؟
تاکنون دریافتید که منظور از وب 3 یعنی چه و چه اهدافی را در نظر دارد. حال بیایید به صورت اساسیتر بررسی کنیم که این وب نسل هزاره سوم چه تفاوتی با اینترنت نسل 2.0 دارد.
همانطور که پیش از این نیز عنوان کردیم، دادههای وب 2.0 در چند سرور متمرکز و قدرتمند ذخیره میشوند. در مقابل اما 3 web برروی بلاکچین و شبکههای غیرمتمرکز اجرا میشوند که از نودهای نظیر به نظیر متعددی ساخته شدهاند. این برنامههای غیرمتمرکز DApp نامیده میشوند که در پروژه های وب ۳ کاربرد زیادی دارند. همین موضوع سبب میشود که از وب 3 به عنوان اینترنتی غیرمتمرکز نام برده شود.
ازطرفی دیگر، زیرساختهای Web3 در مقایسه با Web2، تغییرات متعددی داشته و توانسته به شکل قابل توجهی با پیشرفت همراه باشد. در پروژه های web3 واسطههای متمرکز به طور کامل از میان رفته و دادهها میتوانند در تمامی مناطق دنیا نگهداری شوند. در کنار تمامی این موارد، استفاده گسترده از هوش مصنوعی در این پروژه، سبب میشود که نتایج با دقت و سرعت بیشتری برای کاربران به نمایش دربیاید. از طرفی دیگر، گرافیکهای سه بعدی و تصاویر، نقش مهم و قابل توجهی دارند.
مهمترین مزیتهای web3 چیست ؟
یکی از مهمترین مزیتهای پروژه های web3 این است که هیچ کس نمیتواند بر دادههای کاربران نظارتی داشته باشد. در نتیجه این امر، احتمال کنترل و سانسور اطلاعات توسط نهادهای مختلف به شدت کاهش پیدا کرده و از طرفی دیگر نیز احتمال وقوع حملات DoS کاهش پیدا میکند.
از طرفی دیگر، به دلیل اینکه حجم اطلاعات گسترش پیدا کرده، برای ارزیابی و بررسی دادهها و ارتباط مطالب به یکدیگر از الگوریتمهای بیشتر و پیشرفتهتری استفاده میشود. این موضوع سبب میشود تا اطلاعات شفافتر و دقیقتر عرضه شده و با خواستهها و جستجوی کاربران ارتباط و انطباق بیشتری داشته باشد.
همانطور که پیش از این درباره web3 شرح دادیم، در این نسل جدید اینترنت، توانایی موتورهای جستجو بهبود پیدا کرده و به نزدیکترین حالت به زبان انسان قرار میگیرند. به طوریکه کاربران میتوانند عباراتی که در زندگی روزمره مورد استفاده قرار میدهند را استفاده کرده و به بهترین نتیجه ممکن برسند. این کار، وبگردی را به یکی از راحتترین کارهای عامه مردم تبدیل کرده و آنها میتوانند پاسخ سوالات خود را در سریعترین زمان ممکن دریافت کنند.
منظور از ارزهای web3 چیست ؟ (ارتباط وب 3 و بلاکچین)
همانطور که تا به الان، بارها تاکید کردیم، مهمترین مشخصه پروژه های web3 غیرمتمکز بودن آن است. از طرفی دیگر، از اصلیترین پایههای بلاکچین نیز تلاش برای تمرکززدایی آن است. بنابراین ارتباطی غیرقابل انکار میان رمز ارز web3 و بلاکچین وجود دارد.
به دلیل استفاده از قراردادهای هوشمند در بلاک چین، نیاز به واسطه ها در تراکنش های آن از بین رفته است. تمامی فعالیت هایی که در بلاک چین صورت می گیرد، توسط کدهای برنامه نویسیِ قراردادهای هوشمند، کنترل می گردد. به همین دلیل نظارت انسانی در این فعالیت ها به حداقل مقدار خود رسیده است. در زمان تصمیم گیری، آن موضوع به رای گذاشته شده و در صورتیکه اکثریت اعضا موافقت نمایند، کسی به تنهایی قادر به حذف یا سانسور قسمت ویژه ای از داده ها نخواهد بود.
فعالیت های بلاک چین بسیار شفاف است و هر عضوی فعالیتی انجام دهد، دیگر اعضا هم می توانند آن را مشاهده کنند. می توان دید که بسیاری از مشخصه هایی که کارشناسان در توسعه وب 3.0 به دنبال آن هستند، در فناوری بلاک چین وجود دارد.
باید توجه داشت که اصول تئوری در وب 3.0 و بلاک چین دارای مفهوم یکسانی نمی باشند. در واقع وب ۳.۰ فضایی وسیع تر است که شامل پروژه های بلاک چینی هم می گردد. به این معنا که پروژه های بلاک چینی زیرمجموعه ای از وب 3.0 به حساب می آیند. البته هر پروژه ای که در حوزه وب 3.0 کار می کند، الزاماً از نوع بلاک چینی نمی باشد.
ایده وب 3.0 توانست با امکاناتی که بلاک چین در اختیار آن قرار داده است، از حالت تئوری خارج شده و به عملی شدن نزدیک شود. برخی از پروژه های موفق حوزه وب 3.0 از جمله اتریوم، سولانا و پولکادات مبتنی بر بلاک چین می باشند.
ارتباط وب 3.0 و بلاک چین چیست؟
پروژه هایی که بر روی وب 3.0 فعالیت دارند کدامند؟
بلاک چین بهترین دفترکل توزیع شده یا Ledger است. ولی بعضی از پروژه های وب 3.0 مبتنی بر لِجِر های توزیع شده دیگری به غیر از بلاک چین می باشند. به عنوان مثال، پروژه آیوتا (IOTA) یک شبکه غیر متمرکز است که از لجر توزیع شده Tangle استفاده می کند. این شبکه دارای توکن کریپتو مخصوص خود است ولی از نوع بلاک چین نیست.
بلاک چین Ethereum شبکه غیر متمرکزی است که واسطه ها را حذف نموده و میزبان چندین هزار پروژه غیر متمرکز دیگر شده است. پروژه های موجود بر روی اکوسیستم اتریوم جهت کدنویسی های خود از قراردادهای هوشمند بهره برده اند.
میزان کاربردهای اتریوم بسیار زیاد است، به طوریکه امروزه بسیاری از پلتفرم هایی که بر روی وب 3.0 قابل اجرا هستند بر روی شبکه اتریوم قرار دارند. به عنوان نمونه پروژه اعطای وام اتریوم بر مبنای Defi، انجام مبادلات ارزهای کریپتو با صرافی های غیر متمرکز موجود روی شبکه اتریوم، مشارکت در مدیریت سازمان های مستقل غیر متمرکز یا DAO ها، استفاده از بازی های مبتنی بر بلاک چین و چندین پروژه کاربردی دیگر که در حال افزایش می باشند.
این مطلب هم میتونه کمک تون کنه:
بیکسبی کوین Bixbcoin؛ ارزی آینده دار یا کلاهبرداری؟!
پروژه هایی که بر روی وب 3.0 فعالیت دارند کدامند؟
اکوسیستم سولانا نیز یکی دیگر از پروژه های معروف مبتنی بر بلاک چین است. سولانا از محبوبیت نسبتا زیادی برخوردار شده است و میزان تراکنش های آن در یک ثانیه در تاریخ 20 فوریه 2022 به 1000 عدد رسیده است. به سولانا لقب قاتل اتریوم را داده اند، از این جهت که از همه امکانات اتریوم بهره مند است ولی در پی حل کردن مشکل اصلی اتریوم که کم بودن مقیاسپذیری آن است نیز می باشد. سولانا برای آنکه بتواند سرعت انجام تراکنش های خود را بالا برده و کارمزدهای تراکنش های خود را کم کند هم از فناوری قراردادهای هوشمند حمایت می کند و هم با کمک الگوریتم اجماع اثبات سهام یا PoS، در نظر دارد که مقیاس پذیری بالاتری داشته باشد.
شبکه سولانا میزبان پروژه های غیر متمرکز زیادی از جمله صرافی های غیر متمرکز، پلتفرم های عرضه سهام، ابزارهای آنالیز داده ها و بازیهای غیر متمرکز می باشد.
اکوسیستم پولکادات یک پروتکل شبکه است که به آن لقب اینترنت بلاک چین ها را داده اند. این پروتکل امکانات تعامل بین بلاک چین ها را فراهم کرده است. پولکادات هم مبادلات توکن های کریپتو و هم نقل و انتقال اطلاعات را در میان بلاک چین های مختلف برقرار می سازد. در واقع پولکادات یک اکوسیستم چند بلاک چینی را فراهم کرده است که هدف آن تسهیل فعالیت هایی از جمله احراز هویت و محاسبات میان چند بلاک چین است.
پولکادات می تواند به نقل و انتقال اطلاعات و داده ها هم در میان بلاک چین های منبع باز و عمومی و هم میان بلاک چین های خصوصی و دارای مجوز بپردازد. در نتیجه می توان از این پلتفرم برای تولید و انتشار اپلیکیشن هایی استفاده کرد که داده ها را از بلاک چین های خصوصی گرفته و سپس آنها را در بلاک چین های عمومی منتشر می نماید.
پروژه هایی که بر روی وب 3.0 فعالیت دارند کدامند؟
نقش وب 3.0 در دنیای ارزهای رمزنگاری چیست؟
بسیاری از موافقت نامه هایی که وب 3.0 به آن تکیه دارد به شدت به ارزهای رمزنگاری وابسته است. هر کاربری که بخواهد در ایجاد، مدیریت، مشارکت یا بهینه سازی هر یک از پروژه های web3 کمک کند، در ازای فعالیت او، پاداشی به صورت ارز دیجیتال داده می شود.
توکن های مبتنی بر وب 3.0 دارایی های دیجیتالی هستند که در ارتباط با ایجاد یک اینترنت غیر متمرکز به کار گرفته می شوند. پروتکل ها و موافقت نامه هایی که در وب 3.0 نقش دارند، سرویس های گوناگونی که در اینترنت نسل دوم توسط میزبان های ابری داده می شد را، ارائه می دهند. این سرویس ها به صورت آنلاین بوده و شامل رایانش ابری یا Cloud computing، ذخیره سازی، میزبانی فایل ها و منابع داده چند مشتری در یک سرور و دیگر خدمات آنلاین می باشد.
یک نمونه از این پروتکل ها، Livepeer می باشد که بر مبنای اتریوم پایه گذاری شده است. لایوپیر، بازاری را جهت عرضه کنندگان زیرساخت های ویدئویی و اپلیکیشن های استریم ایجاد می کند. پروتکل هلیوم Helium استفاده کنندگان و مشاغل کوچک را تشویق می کند تا اطلاعات دستگاه های خود را از طریق شبکه بلاک چین و به کار بردن توکن ها ارسال نمایند.
همچنین web3 به شدت مبتنی بر توکن های غیر مثلی یا NFT، ارزهای رمزنگاری و دیگر محصولات بلاک چین ها می باشد. به طور نمونه، Reddit سعی دارد تا با ایجاد سازوکاری جهت به کارگیری ارزهای رمزنگاری در وب استقرار یابد و به کاربران مجوز کنترل قسمت هایی از جوامع را بدهد.
نقش وب 3.0 در دنیای ارزهای رمزنگاری چیست؟
وب 3.0 از چه ارزهای رمزنگاری پشتیبانی می کند؟
فراگیر شدن وب 3.0 امکان دارد از نسل نوینی از ارزهای رمزنگاری و سرمایه گذاران جدیدی در بازار کریپتو حمایت کند. تکنولوژی بلاک چین در حال تغییر دادن بسیاری از سیستم ها و فناوری ها از جمله اینترنت می باشد. در حال حاضر بسیاری از کاربران سعی برآن دارند که روش های جدیدی جهت سرمایه گذاری در حوزه بلاک چین و ارزهای رمزنگاری ابداع کنند.
وب 3.0 در حال ظهور به عنوان صنعتی خارج از تصور می باشد که قصد دارد به اینترنت غیر متمرکز در دنیای مجازی مبدل شود. کاربران در این شبکه قادرند بدون نگرانی در مورد پایگاه های داده مرکزی و خصوصی، همکاری هوشمندانه ای را با هم و با برنامه های کاربردی داشته باشند.
فعالیت ها و موافقت نامه ها در وب 3.0 شفاف، دقیق و قابل دسترسی برای همگان است. ارزهای Web3 از نوع پروژه های غیر متمرکزی هستند که از قراردادهای هوشمند و اتوماتیک کردن تبادلات از طریق اینترنت بهره مند می شوند. در ادامه فهرستی از برترین ارزهای وب 3.0 آورده شده است:
پولکادات Polkadot، در میان کاربران ارزهای رمزنگاری مشهور است و در اینترنت امروزی، به عنوان یک پروژه وب 3 کار می کند. شبکه پولکادات کارمزدهای پایین تری دریافت کرده و سرعت های تراکنش های بالاتری دارد. رتبه شبکه DOT از شبکه اتر بالاتر است و چون ارزش بازار آن رو به افزایش است در اینترنت غیر متمرکز رتبه بالایی را خواهد داشت.
وب 3.0 از چه ارزهای رمزنگاری پشتیبانی می کند؟
هلیوم Helium، شبکه ای بر مبنای بلاکچین است که با تمرکز زدایی برای دستگاه های IOT استفاده می شود. این شبکه از ارتباطات بی سیم امواج رادیویی جهت توزیع داده ها برای ذخیره در بلاک چین استفاده می کند. الگوریتم جدیدی که به تایید تراکنش ها می پردازد، Proof of Coverage می باشد که از این طریق هات اسپات ها پوشش وایرلس قانونی را عرضه می کنند.
لایوپیر Livepeer، شبکه غیر متمرکزی می باشد که امکان و خدمات پخش ویدئو را در Web3 فراهم می کند. این شبکه بر روی بلاک چین Ethereum ساخته شده است. پروتکل Livepeer بسیار ایمن بوده و برای افرادی که بخواهند در آن مشارکت کنند، مقرون به صرفه است.
فایل کوین Filecoin، مشابه یک بایگانی درWeb3 عمل می کند. وظیفه این شبکه ذخیره سازی غیر متمرکز است که مانند یک جانشین ایمن برای ذخیره سازی ابری متمرکز، کار می کند. کاربران شبکه می توانند از آن به عنوان یک روش غیرفعال جهت کسب درآمد استفاده نمایند. فایل کوین امکان ذخیره سازی انواع داده ها از قبیل فایل های شنیداری، فیلم، عکس یا متن را دارد. همچنین جهت ذخیره سازی داده های مهم و سوابق شرکت های خصوصی کاملا ایمن است.
این مطلب هم میتونه کمک تون کنه:
ارز دیجیتال وو Woo چیست و آیا ارزی آیندهدار است؟
وب 3.0 از چه ارزهای رمزنگاری پشتیبانی می کند؟
کوساما Kusama، شبکه ای است که به تیم های توسعه اجازه میدهد پروژه های مختلف خود را در یک شبکه زنده، کاملاً غیر متمرکز و تحت کنترل جامعه با شرایط واقعی آزمایش کنند. آنها می توانند مشکلات یا باگ هایی که به وجود می آید را مورد تست قرار دهند. تیم های توسعه می توانند جهت به دست آوردن جایگاهی در شبکه Kusama از طریق مزایده Parachain با هم به رقابت بپردازند.
بیت تورنت BitTorrent، شبکه بسیار قوی است که نظیر به نظیر عمل می کند. در این شبکه فایل های حجیم به بخش های گوناگونی تقسیم می گردد. هر بخش به صورت جداگانه از طریق وب ارسال می شوند و در سخت افزار گیرنده با هم ادغام می گردند. هر کس که بخشی از فایل را از شبکه دریافت کند خود به گروه توزیع کنندگان می پیوندد.
وب 3.0 از چه ارزهای رمزنگاری پشتیبانی می کند؟
اوشن پروتکل Ocean Protocol، از توکن هایی است که تمامی ابزارهای مورد نیاز جهت توسعه برنامه های وب 3.0 را در بر دارد. کاربرانی که به دنبال سرمایه گذاری سودآور در توکن های Web3 هستند، می توانند در این توکن سرمایه گذاری کنند. این پروتکل امکان اشتراک گذاری غیر متمرکز داده در اینترنت را فراهم کرده و مدیریت شفاف داده ها را ارائه می دهد.
کادنا Kadena، پروتکلی مبتنی بر بلاک چین است که از الگوریتم PoW پشتیبانی می کند. این شبکه ادعا دارد که مقیاس پذیر بوده و قادر است تا 480000 تراکنش در ثانیه را پردازش نماید. کادنا همچنین دارای قابلیت ارائه قرارداد های هوشمند، مشابه آنچه در Ethereum وجود دارد، می باشد.
وب 3.0 از چه ارزهای رمزنگاری پشتیبانی می کند؟
زی کش ZCash، از اولین ارزهای دیجیتال است که جهت حفظ حریم خصوصی طراحی شده است. این کوین به وسیله تیمی از کارشناسان و متخصصان و موسسات معروف علمی انتشار داده شده است. کوین ZCash گرچه دارای حریم خصوصی است ولی بر روی شبکه بیت کوین کدنویسی و ساخته شده است.
نتیجه گیری
در جواب اینکه web3 چیست، باید گفت وب 3.0 مفاهیمی از جمله تمرکز زدایی و اقتصاد مبتنی بر توکن های کریپتو را در بر می گیرد و هوش مصنوعی نقش زیادی در کارآیی های آن دارد. وب 3.0 یا اینترنت نسل سوم، دارای عملکردهایی است که در نسل اول و دوم اینترنت وجود نداشته و کمبود آنها احساس می شده است.
وب 3.0 و بلاک چین از نظر ساختاری و مفهومی ارتباط زیادی با هم دارند. وب 3.0 ایده ای برای وب جهانی آینده است که مبتنی بر فناوری بلاک چین یا هر شبکه توزیع شده غیر متمرکز می باشد. البته اینترنت نسل سوم، مفهوم وسیع تری در قیاس با بلاک چین دارد. گرچه در شرایط کنونی بلاک چین قدرتمندترین لجر توزیع شده و غیر متمرکز محسوب می شود.
به هر حال تا زمانی که وب ۳.۰ به مرحله اجرایی و عملی نرسد، ماهیت دقیق آن را نمی توان توصیف کرد. زیرا در طول پروسه شکل گیری آن، رویدادهایی ممکن است اتفاق بیفتد که بر آن اثر گذاشته و موارد جدیدی به آن اضافه شود یا مواردی حذف گردد. اما قوانین بنیادی آن بر مواردی چون تمرکز زدایی، توزیع پذیری، استفاده از هوش مصنوعی، حذف کنترل مرکزی و تقسیم منافع میان کاربران استوار شده است.
سوالات متداول
اصول مهم در ساختار وب 3.0 چیست؟
هدف از ایجاد وب 3.0 آن است که کاستی های وب 2.0 برطرف شده و تکنولوژی اینترنت دارای ویژگی هایی از قبیل هوشمندی، استقلال، و آزادی ارتباطات گردد. اجرایی کردن ساختار این تکنولوژی بر مبنای فناوری های پیشرفته هوش مصنوعی، بلاک چین، ساخت گرافیک های سه بعدی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده عملی خواهد شد.
ویژگی های اصلی وب 3.0 کدامند؟
از آنجا که وب 3.0 هنوز به مرحله پیاده سازی عملی نرسیده است، بنابراین امکان تعریف دقیق از ویژگی های آن وجود ندارد. ولی دو ویژگی اساسی برای وب 3.0 می توان برشمرد که مفاهیم اینترنت معناگرا یا Semantic Web و هوش مصنوعی یا Artificial Intelligence را شامل می باشند. جهت اجرایی شدن وب ۳.۰ رسیدن به این مفاهیم مورد نیاز است. تیم برنرز-لی، بنیانگذاری شبکه جهانی وب را بر این عقیده استوار کرد که اینترنت معناگرا آینده نهایی وب خواهد بود. این عقیده در وب 2.0 به مرحله اجرایی نرسیده است و امکان دارد در وب 3.0 عملی گردد.
غیر متمرکز بودن اینترنت به این معناست که هوش مصنوعی در مدیریت و کنترل آن نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین نقش شرکت های متمرکز در اداره و مدیریت آن بسیار کم رنگ تر شده است.