whm چیست ؟ چرا باید با کنترل پنل whm کار کنیم؟
whm چیست ؟ درباره whm چه میدانید؟ whm در سی پنل کجاست ؟ WebHost Manager که در زبان فارسی با نام مدیریت وب هاستینگ نیز شناخته میشود، یک ابزار کنترل مدیریتی است که به کاربران اجازه میدهد چندین حساب cPanel را بهراحتی مدیریت کنند. لازم به ذکر است که کار با whm بیشتر برای سرورهای VPS و سرورهای اختصاصی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مواردی که سبب میشود تا کنترل پنل whm بسیار مورداستقبال قرار بگیرد، امکاناتی مانند ایجاد، مدیریت و حذف حساب های cPanel است که در اختیار کاربران قرار میدهد.
در این مقاله به طور کامل به شما توضیح میدهیم که whm چیه و چرا در مدیریت وبسایتها مفید واقع میشود؛ با ما همراه باشید.
ابرآراز، مفتخر است که همراه با ارائه سرور مجازی به شما کاربران گرامی، SSl را نیز در اختیارتان قرار میدهد. شما میتوانید برای دریافت ssl رایگان به وب سایت ابر اراز مراجه کنید و اقدام به خرید سرور مجازی ایران نمایید. علاوه بر آن، اگر به مشکلی برخوردید، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در سریعترین زمان ممکن، مشکلاتتان برطرف شود.
whm چیست ؟
همانطور که عنوان کردیم whm پنل مدیریتی است که به شما امکان میدهد چندین حساب سی پنل را به راحتی مدیریت کنید. موارد زیادی وجود دارد که کاربران را ترغیب میکند از این پنل مدیریت برای کنترل حسابهای خود استفاده کنند. برخی از مهمترنی آنها عبارتند از:
- همانطور که گفتیم بسیاری از کسبوکارها از cPanel های متفاوتی برای مدیریت سایتها استفاده میکنند. این بدان معناست که اگر یک دامنه هک شود، مشکلی برای سایر دامنهها بهجود نمیآید. در نتیجه امنیت سایت شما به شکل قابلتوجهی افزایش پیدا میکند.
- ورود به whm به شما امکان میدهد تا تمامی فعالیتهای سایت خود را زیرنظر داشته باشید.
- دسترسی whm به شما امکان میدهد پهنای باند و فضای دیسک مربوط به هر حساب را تنظیم کنید.
- WHM به کاربران امکان میدهد به نصب و مدیریت گواهینامههای SSL اقدام کنند. اگر نمیدانید گواهی SSL چیست، با مراجعه به وبلاگ ابرآراز حتما مقالهی SSL Certificate چیست را مطالعه کنید.
- با استفاده از whm میتوانید بستههای میزبانی سفارشی ایجاد کنید.
- رمزهای عبور/آدرسهای ایمیل تماس برای حسابهای cPanel را بازنشانی کنید.
- Name server خصوصی را روی سرور تنظیم کنید.
- محدودیتهای منابع را برای حساب های cPanel ویرایش کنید.
- وضعیت سرور و منابع را کنترل کنید.
مواردی که عنوان کردیم تنها گوشهای از مزایایی است که اتصال به whm برای شما به همراه دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا موضوعات بیشتری را در مورد این کنترل پنل سودمند با هم بررسی کنیم.
انتظارها به پایان رسید، برای اینکه بیشتر با ما آشنا شوید، صفحه خدمات دواپس را از دست ندهید و برای اینکه بیشتر درباره ما بدانید، همین الان کلیک کنید.
تفاوت سی پنل و WHM چیست ؟
WHM و سی پنل تفاوتهای عمدهای با یکدیگر دارند که در ادامه برخی از مهمترین آنها را با هم بررسی خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
بهطورکلی، WHM یک کنترل پنل Reseller است که توسط مدیران سایت برای مدیریت حسابها مورد استفاده قرار میگیرد. در مقابل اما cPanel پس از خرید هاست به خریداران تحول داده میشود تا بتوانند به راحتی حسابهای میزبانی خود را مدیریت کنید.
نکتهی قابلتوجهی که درباره whm باید عنوان کرد این است که از آن تنها برای اضافه کردن دامنه میتوان استفاده کرد؛ نه ساب دامین. اما در سی پنل به راحتی ميتوان افزودن و حذف دامنه ها و ساب دامنه های الحاقی را انجام داد. اگر تفاوت میان ساب دامین و دیگر انواع دامین مانند ادان دامین و پارک دامین را نمیدانید، پیشنهاد میکنیم حتما از مطالب مقالهی بررسی تفاوت بین ساب دامین و پارک دامین و ادان دامین را مطالعه کنید.
در نهایت اینکه WHM دسترسی سطح root را در اختیار ارائهدهندگان قرار میدهد. درحالیکه Cpanel تنها دسترسی به حساب میزبانی وب روی سرور را برای کاربران خود فراهم میکند.
به عنوان یک جمعبندی میتوان اینگونه عنوان کرد که WHM پنل مدیریت حساب است که به ارائهدهنده هاست امکان میدهد به راحتی حساب مشتریان خود را کنترل کند. ایجاد حسابهای cPanel جدید و پیکربندی محدودیتها برای حسابهای cPanel نمونههایی از کارهایی است که در WHM انجام میشوند.
cPanel اما پنل مدیریتی سایت است که هرفردی میتواند تنظیمات حساب خود را با استفاده از آن کنترل کند. ایجاد حسابهای ایمیل و مدیریت فایلهای آنها برای یک دامنه خاص، وظایفی هستند که در cPanel به جای WHM انجام میشوند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سرور ابری ساعتی این صفحه را دنبال کنید.
مراحل ایجاد، حذف یا تعلیق حسابها در WHM چیست ؟
همانطور که پیشتر نیز عنوان کردیم، WHM به شما امکان میدهد چندین حساب cPanel داشته و یک صفحه پیش فرض برای هر یک از آنها تنظیم کنید. برای انجام این کار، به توابع حساب رفته و تمام اطلاعات از جمله جزئیات دامنه، تنظیمات DNS و گزینههای مسیریابی نامه را پر کنید. در نهایت نیز برروی گزینهی ایجاد کلیک کنید.
همچنین شما میتوانید در صورت نقض قوانین از سمت کاربران و یا منقضی شدن حسابها، با رفتن به منوی فهرست حسابها، آنها را حذف یا تعلیق کنید.
قابلیتهای whm چیست ؟
حال که با تعریف whm و مزایایی که استفاده از آن در اختیار شما قرار میدهد آشنا شدید، زمان آن است تا با قابلیتهای بیشمار این سرویس نیز آشنا شوید.
مانیتورینگ سرورها
تمام فعالیتهای سرور شما از طریق WHM قابل پیگیری است. به عنوان مثال، Process Manager وجود دارد که تمام فرآیندهای در حال اجرا را در سرور ثبت میکند. همچنین استفاده کنونی دیسک در مورد فضای ذخیرهسازی و باقیمانده فضای دیسک را نشان میدهد.
تنظیم چندین بسته میزبانی
شما این آزادی را دارید که تصمیم بگیرید چگونه فضای ذخیره سازی را تقسیم کنید. این زمانی مفید است که بخواهید بستههای میزبانی مختلف را با قیمتهای متفاوت ارائه دهید. نکته جالب این است که میتوانید به راحتی دامنه موجود را بدون نیاز به جابجایی تمامی فایل ها ارتقا دهید.
منظور از انتقال فایلها با whm چیست ؟
این امکان وجود دارد که فایلها را از سرور راه دور به هاست خود منتقل کنید؛ تنها در صورتیکه مشتری جدید، وبسایت خود را در مکان دیگری ایجاد کرده باشد.
مدیریت گواهینامه های SSL
اگر فروشنده هستید، مشتریان انتظار دارند که هاست شما همه چیز مورد نیاز خود از جمله SSL را داشته باشد. خوشبختانه، قابلیت نصب و مدیریت آن را در تب SSL/TLS پیدا خواهید کرد.
ابرآراز، مفتخر است که همراه با ارائه سرور مجازی به شما کاربران گرام، SSL رایگان نیز در اختیارتان قرار دهد. به عبارتی اگر شما هر نوع سرویس خریداری کنید، همراه با آن از SSL رایگان نیز بهرهمند میشوید.
بکاپ فایل
میتوانید پشتیبانگیری خودکار را برای اجرا بر روی یک یا همه حسابهای سرور خود فعال کنید. سپس دادهها در فضای ذخیرهسازی راه دور مانند Google Drive ، WebDAV و… آپلود خواهند شد. تنظیمات بکاپ گیری، در کنار ویژگیهای بازیابی، در تب Backup قرار دارند.
سخن پایانی
WHM یک ابزار قدرتمند برای مدیریت چندین وب سایت به طور همزمان است. علاوه بر این، WHM فروش متعدد را ممکن میکند. بدین منظور، بسیاری از قابلیت های WHM وجود دارد که شما را قادر میسازد تا کنترل کاملی بر مدیریت چند سایت داشته باشید.
امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم درباره اینکه whm چیست و چه کاربردی دارد به طور کامل پاسخ داده باشیم. اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریعترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاوه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازهترین اخبار حوزهی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. ما را در اینستاگرام ابرآراز دنبال کنید.