سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

کانبان (Kanban) و اسکرام (Scrum) چیست؟ کدام یک مناسب‌تر است؟

روش کانبان و روش اسکرام چیست؟ برای کسب و کار شما Kanban مناسب‌تر است یا Scrum؟ این سوالات همواره مطرح بوده و بحثی مفصل در مورد دو استراتژی مختلف برای اجرای توسعه سریع (agile) یا سیستم مدیریت پروژه است. به طور کلی روش کانبان در مدیریت پروژه تداومی و روان‌تر هستند، در حالی که اسکرام بر اساس دو بازه کاری کوتاه و ساختاری است.

برای خرید سرور مجازی تحویل آنی که در  آراز ارائه می‌شود، به صفحه محصولات سایت مراجعه کرده و لذت استفاده از یک سرور امن و به صرفه را تجربه کنید.

با ما همراه باشید تا به بررسی و پاسخ به این سوالات بپردازیم:

Agile چیست؟

DevOps چیست؟

Kanban چیست؟

Scrum چیست؟

تفاوت اسکرام و کانبان چیست؟

Agile چیست؟

Agile یا سریع و چابک بودن، مجموعه‌ای از آرمان‌ها و اصولی است که به مانند ستاره شمالی ما را راهنمایی می‌کند.

Agile ( اجایل ) یک رویکرد ساختاری و تکرار شونده برای مدیریت پروژه و توسعه محصول است. این رویکرد، نوسانات توسعه محصول را تشخیص داده و یک روش برای تیم‌های خود سازماندهی شده فراهم می‌کند تا بتوانند بدون خارج شدن از مسیر به تغییرات پاسخ دهند.

امروزه Agile ( اجایل ) به سختی یک مزیت رقابتی محسوب می‌شود. برای هیچ کس این امکان وجود ندارد که سال‌ها یا حتی ماه‌ها محصولی را در جعبه سیاه (black box) تولید کند. این بدان معناست که بیش از هر زمان دیگری، درست کردن آن اهمیت دارد.

متدهای Agile که اسکرام, XP ,Kanban و مواردی شبیه این را شامل می‌شوند، روش‌هایی برای دست یابی به تفکر Agile می‌باشند.

به عبارتی، Agile ( اجایل ) تفکری در زمینه توسعه نرم افزار و اسکرام روشی برای پیاده سازی این تفکر است.

DevOps چیست؟

 DevOps راهی برای اتوماسیون و تلفیق فرآیندهای میان تیم‌های توسعه نرم افزار و عملیات است. هنگام اجرای Agile و DevOps، کانبان و اسکرام روش‌های مختلفی برای مدیریت کارهای پیچیده ارائه می دهند؛ برای آشنایی بیشتر با مفهوم دواپس پیشنهاد می‌کنیم مقاله دواپس چیست را مطالعه فرمایید تا با فرآیند دواپس و مزایای آن به خوبی آشنا شوید.

به راحتی می‌توان تفاوت روش اسکرام و کانبان را نشان داد، اما فقط به صورت سطحی. در حالی که عملکردها و روش‌ها متفاوت بوده اما اصول تا حد زیادی یکسان هستند. هر دو چارچوب به شما کمک می‌کند محصولات و خدمات بهتر با دردسر کمتری را ارائه دهید.

کانبان (kanban) چیست؟

سیستم کانبان به زبان ساده، روشی مخصوص برای تجسم و محدود کردن کار در حال انجام و به حداکثر رساندن کارایی (یا جریان) است. تیم های کانبان بر کاهش زمان لازم برای انجام یک پروژه (یا به اصطلاح user story به معنای داستان کاربر) از ابتدا تا انتها تمرکز دارند. آن‌ها این کار را با استفاده از یک کانبان بورد (a kanban board) و بهبود مداوم جریان کار انجام می‌دهند.

کانبان چیست ؟

اسکرام (scrum) چیست؟

اسکرام یک رویکرد چابک یا  agile scrum ساختار یافته است که به وسیله آن، تیم شما قول می‌دهد تا پایان هر بازه کاری مشخص، کار ارزشمندی را انجام دهد. اسکرام بر اساس رویکرد تجربه گرایی ساخته شده است و تمرکز خود را بر انجام کارهای کوچک می‌گذارد. این به شما کمک می‌کند تا از مشتریان خود بیاموزید و بتوانید کارهای بعدی خود را بهتر اطلاع رسانی کنید.

تیم های اسکرام متعهد می‌شوند که نرم افزارهای کاری را از طریق بازه‌های زمانی مشخص به نام sprints ارسال کنند. هدف آن‌ها ایجاد حلقه‌های یادگیری برای جمع آوری و تلفیق سریع بازخوردهای مشتریان است.

تیم های اسکرام نقش‌های خاصی را اتخاذ، مصنوعات خاصی ایجاد و مراسم منظمی را برای پیشبرد امور اجرا می‌کنند.

اسکرام چیست

تقسیم بندی اسکرام

اسکرام به این صورت تقسیم بندی می‌شود:

Scrum cadence

اسکرام با دو بازه زمانی حداکثر دو تا چهار هفته‌ای با تاریخ‌های شروع و پایان مشخص، با سرعت حرکت می‌کند. چارچوب زمانی کوتاه، وظایف پیچیده را به داستان‌های کوچک‌تر تقسیم کرده و به تیم شما در یادگیری سریع‌تر کمک کند. حال یک سوال اساسی پیش می‌آید: آیا تیم شما می‌تواند کد قابل استفاده را به همین سرعت ارسال کند؟

اسپرینت‌ها (Sprints) با برنامه‌ریزی اسپرینت (sprint planning)، مرور اسپرینت (sprint review)، و جلسات بازنگرانه (retrospective meetings) نقطه گذاری و با جلسات روزانه اسکرام (استندآپ) درگیر می‌شوند. این عملیات یا به اصطلاح مراسم اسکرام سبک است و به صورت مداوم اجرا می‌شود.

روش انتشار اسکرام

امروزه، داشتن نسخه‌ های ad-hoc در اسکرام معمول است. اما مدت‌هاست که ad-hoc بهترین متدولوژی scrum برای انتشار در پایان هر بازه زمانی است. تیم‌ها برای بازه زمانی، هدفی را تعیین کرده و در جلسه بررسی اسپرینت تصمیم می‌گیرند آن را برای انتشار تصویب کنند یا خیر.

نقش های اسکرام

اسکرام سه نقش کاملاً مشخص دارد:

  1. مالک محصول از مشتری حمایت می‌کند، فایل‌های موجود در محصول را مدیریت کرده و به اولویت‌بندی کارهای انجام شده توسط تیم توسعه کمک می‌کند.

2. استاد اسکرام یا اسکرام مستر (scrum master ) به تیم کمک می‌کند تا اصول اسکرام را رعایت کنند.

3. تیم توسعه، کاری که باید انجام شود را انتخاب نموده، سبب رشد شده و مسئولیت‌پذیری پاسخگویی جمعی را نشان می‌دهد.

چه کسی تیم اسکرام را مدیریت می کند؟

باید بگوییم هیچ کس. تیم های اسکرام با وجود داشتن مسئولیت های متفاوت، خود سازماندهی شده و همه برابر هستند. این تیم با هدف انتقال ارزش به مشتریان متحد شده است.

سنجش های کلیدی در تیم های اسکرام

سرعت – تعداد نقاط داستانی انجام شده در یک اسپرینت – معیار اصلی تیم های اسکرام است. این متریکس‌ها، تعهدات اسپرینت‌های آینده یا میزان کار تیم اسکرام در اسپرینت‌های آینده را هدایت کرده و جهت می‌دهند. اگر تیم به طور متوسط ​​35 امتیاز داستانی در هر اسپرینت کسب کند (سرعت=35)، با یک اسپرینت عقب‌مانده که 45 امتیاز دارد سازگاری نمی‌کند.

تغییر فلسفه اسکرام

تیم‌ها تلاش می‌کنند تا در یک بازه زمانی، تغییر دامنه ایجاد نکنند. برخی مواقع تیم های اسکرام با بررسی بازخوردهای مشتریان درمی‌یابند آنچه را که روی آن کار می‌کنند، به میزانی که تصور می‌کردند برای مشتری ارزشمند نیست.

در چنین مواردی، دامنه اسپرینت باید تغییر کند تا اهمیت و ارزش انتقال را برای مشتری مهم‌تر نشان دهد. در طی بازنگری اسپرینت، تیم های اسکرام باید در مورد چگونگی محدود کردن تغییرات در آینده بحث کنند، زیرا تغییرات، افزایش قابل انتقال بالقوه را در معرض خطر قرار می دهد.

کانبان: بهبود مستمر، فرآیندهای انعطاف پذیر

مدل Kanban در تجسم کار، محدود کردن کار در حال انجام (WIP) و انتقال سریع از مرحله “در حال انجام” به مرحله “انجام شده” کمک می‌کند.

Kanban برای تیم‌هایی که درخواست‌های ورودی زیادی دارند که از نظر اولویت و اندازه متفاوت هستند، عالی است. در حالی که فرایندهای اسکرام به کنترلی بالا بر آنچه که در دامنه آن است نیاز دارند، نرم افزار کانبان به شما اجازه می‌دهد تا با جریان پیش بروید. بیایید نگاهی به مواردی که باید در نظر گرفته شوند بیندازیم تا به شما در تصمیم گیری کمک کنیم.

Kanban cadence

سیستم کانبان مبتنی بر یک ساختار گردش کار تداومی است. این ساختار تیم‌ها را هوشیار و جهت سازگاری با اولویت‌های تغییر یافته آماده نگه می‌دارد. اقلام کار- که توسط کارت نشان داده می‌شوند- بر روی یک کانبان بورد سازماندهی می‌شوند که در آن از یک مرحله گردش کار (ستون در جدول) به مرحله دیگر جریان می‌یابد.

مراحل معمول کار عبارتند از انجام ، در حال انجام، در حال بررسی، مسدود شده و انجام شده است. اما این گردش خسته کننده است.

بهترین قسمت در کانبان، ساخت ستون‌های سفارشی در جدول برای نحوه کار تیم شما است. تیم محتوا را ارسال می‌کند، بنابراین ستون‌های (ساده شده) از قسمت Backlog یا انباشته، به قسمت اولویت بندی شده یا Priorized می‌روند. پس از آن به Outlines Ready ،Writing ، Design، بررسی فنی و ارسال، منتقل می‌شوند. در این قسمت بورد به ما کمک کرد تا بفهمیم که هر هفته تقریباً یک قطعه محتوا ارسال می‌کنیم. در نهایت ما در می‌یابیم که bottlenecks ما (با بررسی فنی!) در کجا قرار دارد.

روش انتشار کانبان

در kanban، بروزرسانی‌ها هر زمان که آماده شوند، بدون برنامه منظم یا تاریخ از پیش تعیین شده منتشر می‌شوند.

از نظر تئوری، کانبان زمان مشخصی را برای تحویل کار تعیین نمی کند. اگر کار زودتر و یا دیرتر به پایان برسد، می‌توان آن را بدون منتظر بودن برای انجام یک مرحله برای انتشار (مانند بررسی اسپرینت) منتشر کرد.

نقش های کانبان

کل تیم صاحب هیئت مدیره و بورد کانبان هستند. برخی از تیم‌ها یک مربی سریع را برمی‌گزینند؛ اما برخلاف اسکرام، “کانبان مستری” وجود ندارد که روند همه کارها را حفظ کند. این مسئولیت جمعی کل تیم است که در زمینه همکاری و ارائه وظایف هیئت مدیره همکاری کنند.

سنجش های کلیدی کانبان

زمان بین شروع و اتمام فرآیند تولید و زمان چرخه آن تا ارسال (Lead time and cycle time)، معیارهای مهمی برای تیم های کانبان هستند. در واقع میانگین مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک کار از ابتدا تا انتها انجام شود بسیار اهمیت دارد. بهبود زمان این چرخه موفقیت تیم های کانبان را نشان می‌دهد.

نمودار جریان تجمعی (CFD) یکی دیگر از ابزارهای تحلیلی است که توسط تیم های kanban برای درک تعداد موارد کار در هر وضعیت استفاده می‌شود. CFD به شناسایی  bottleneck یا به اصطلاح، گلوگاه‌های خاصی که برای  توان عملیاتی بهتر، نیاز به حل شدن دارند، کمک می‌کند.

راه دیگر برای مقابله با  bottleneckها محدودیت‌های Work In Progress (WIP) یا کار در حال پیشرفت است. محدودیت WIP تعداد کارت‌هایی را که می‌توانند همزمان در هر ستون باشند را محدود می‌کند.

وقتی به محدودیت WIP خود رسیدید، ابزاری مانند Jira Software آن ستون را محدود می‌کند. در این شرایط، تیم روی آن موارد تمرکز می‌کند تا آن‌ها را پیش ببرد.

سرورهای ابر آراز چه ویژگی هایی دارند؟

سرور ابری ابر آراز پرسرعت‌ترین سرور ابری با آپتایم 99/9 به شمار می‌رود. همچنین با مبلغی مناسب سرورهایی با سریع‌ترین و پرقدرت‌ترین سخت‌افزارهای موجود را به شما ارائه می‌دهد

برای دسترسی به مطالب آموزشی بیشتر در کانال تلگرامی ابرآراز عضو شوید.

سرور مجازی آراز سرور مجازی آراز

ادمین

نویسنده ابرآراز متخصص فناوری اطلاعات و علاقه‌مند به رایانش ابری است که تلاش می‌کند با ارائه مقالات آموزشی و کاربردی، مفاهیم پیچیده فناوری را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه کاربران ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا