آموزشیرایانش ابریشبکه ابریلینوکسهمه

وی ان سی یا VNC چیست و چه کاربردی دارد؟

امروزه، سیستم‌های فناوری دسکتاپ از راه دور مانند VNC در شبکه‌های کامپیوتر ی خانگی بسیار مفید هستند. این تکنولوژی به کاربران اجازه می‌دهد که حتی اگر در خانه نیستند و یا به سیستم خود دسترسی ندارند، بتوانند از دسکتاپ خود استفاده کنند. همچنین برای مدیران شبکه در محیط‌های کسب‌وکار، مانند بخش‌های فناوری اطلاعات (IT) مفید است؛ زیرا زمانیکه باید از راه دور مشکلات سیستم‌های کارکنان را رفع کنند این تکنولوژی به آنها کمک می‌کند. در این مقاله قصد داریم کنسول وی ان اس رو شرح داده و درمورد اینکه VNC چیست و چه کاربردی دارد اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

برای خرید و ساخت سرور ابری سفارشی آراز به وب سایت ابر آراز مراجعه کرده لذت استفاده از یک سرور امن و به صرفه را تجربه کنید.

تاریخچه نرم افزار VNC چیست ؟

اولین استفاده‌ی VNC چیست ؟ باید عنوان کنیم که تکنولوژی VNC به عنوان یک پروژه تحقیقاتی باز در اواخر دهه 1990 به وجود آمد. بعد از ایجاد این نرم افزار چندین راهکار دسکتاپ از راه دور نیز بر اساس VNC ایجاد شد. سپس تیم توسعه اصلی VNC، بسته‌ای به نام RealVNC تولید کرد. همچنین دیگر مشتقات محبوب وی ان سی شامل UltraVNC وTightVNCهستند. VNC از تمام سیستم عامل های مدرن شامل ویندوز ، MacOS و لینوکس پشتیبانی می کند.

برنامه VNC چیست ؟

vnc server چیست ؟ VNC مخفف کلمات Virtual Network Computing به معنی پردازش مجازی اینترنتی است. این اصطلاح بسیار رایج و کاربردی است و در امور سرور مجازی ( vps ) و سرور ابری نیز بسیار استفاده می‌شود. استفاده از VNC می‌تواند مزایای بسیار زیادی برای کاربران در هنگام وقوع مشکلات داشته باشد. از دیگر مزایای این تکنولوژی این است که استفاده از آن بسیار ساده و راحت بوده و نیاز کاربران به پشتیبانی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

همچنین با استفاده از VNC خواهید توانست در مواقع وقوع بسیاری از مشکلات، بدون این که تیکتی به بخش پشتیبانی ارسال کنید، خودتان مشکل سرور را پیگیری و رفع کنید. (نمی‌دانید چگونه باید تیکت ارسال کنید؟ اگر می‌خواهید با مفهوم تیکت و نحوه‌ی ارسال آن آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله‌ی آموزش ارسال تیکت را در وبلاگ ابرآراز مطالعه کنید.)

برنامه وی ان سی چیست

به عبارت دیگر، برای مشاهده وضعیت لحظه‌ای سرور در هنگام قطعی شبکه و عدم دسترسی VNC  راه حلی آسان و مناسب است. توسط VNC می‌توانید وضعیت سرور خود را مشاهده کرده و در صورت وجود مشکل آن را بررسی کنید. مشکلاتی مانند: عدم امکان دسترسی به سرور خود.

به طور مثال: بسیاری از سرور ها هنگام بوت ممکن است هنگ کنند و یا ممکن است در سرور لینوکس ، سرویس ssh به درستی اجرا نشده باشد، یا در سرور ویندوز ، نرم افزار remote desktop غیرفعال شود و بسیاری مشکلات نرم افزار ی دیگر که تمامی این امور توسط VNC قابل بررسی است. تنها کافی است وارد سرور شده و توسط وی ان سی مشکل را بررسی و حل کنید. به همین دلیل VNC را بسیاری از افراد با نام console نیز می‌شناسند. در ادامه‌ی مقاله‌ی vnc server چیست با ما همراه باشید تا در کنار هم با کاربردهای برنامه vnc آشنا شویم.

VNC چگونه کار می کند ؟

VNC در یک مدل سرویس گیرنده/ سرور کار کرده و از یک پروتکل شبکه تخصصی با نام Remot  Buffer Frame (RFB) استفاده می‌کند. مشتریان VNC که گاهی اوقات بینندگان نیز نامیده می‌شوند، ورودی کاربر (اعمال کلید، به علاوه حرکات موس و کلیک و لمس فشار) را با سرور به اشتراک می‌گذارد. سرور های VNC محتویات فایرفاکس با محتویات صفحه به اشتراک می‌گذارند. سپس آنها را به دست کاربران می‌رسانند. علاوه بر اینها مراقبت از ترجمه ورودی مشتری به ورودی محلی نیز انجام می‌شود. به طور معمول، اتصالات بیش از RFB به سرور TCP port 5900 ارسال می‌شوند.

کاربردهای ابزار VNC چیست ؟

  • کار در محیط گرافیکی سیستم عامل لینوکس از راه دور.
  • دسترسی به سرور مجازی ( vps ) در مواقعی که شبکه‌ی آن مختل شده باشد و یا سرویس SSH در دسترس نباشد.
  • نصب سیستم عامل بر روی سرور مجازی یا سرور ابری.

یکی از ساده‌ترین راه‌های نصب سیستم‌عامل بر روی سرور مجازی و یا سرور ابری این است که از نرم افزار VNC  استفاده کنید. توسط Vnc می‌توان به راحتی سیستم عامل خود را بر روی سرور مجازی بوت کرده و مراحل نصب آن را انجام داد.

نرم افزار vnc viewer چیست ؟

نرم افزار Vnc Viewer برای ریموت کردن کامپیوتر بر روی گوشی موبایل مورد استفاده قرار می‌گیرد. VNC Viewer دستگاه شما را به هر کامپیوتر ی در هر نقطه از جهان متصل کرده و دسکتاپ آن را به شما نشان می‌دهد. و با این کار، به شما اجازه می‌دهد تا آن را کنترل کنید. شما به وسیله‌ی VNC Viewer می‌توانید به راحتی، کامپیوتر خود را بر روی گوشی تنظیم کرده و در زمانی که به سیستم خود دسترسی ندارید کارهای خود را از طریق موبایل انجام دهید.

برای این کار کافی است IP سیستم خود را بر روی موبایل وارد کرده و در کنار آن به اینترنت نیز دسترسی داشته باشید. جالب است بدانید که هیچ محدودیتی از نظر کانکت تعداد سیستم بر روی موبایل وجود نداشته و شما می‌توانید به صورت شبکه و یا اینترنت بدون محدودیت زمانی سیستم خود را بر روی موبایل ریموت کنید. این برنامه از انواع سیستم عامل مانند Windows, Mac OS X, Linux, یا UNIX پشتیبانی می‌کند.

آشنایی با نرم افزار vnc viewer

تفاوت RDC و VNC چیست‌ ؟

مطمئنا تا به اینجا با معنای نرم افزار vnc چیست به خوبی آشنا شده‌اید. حال بیایید تفاوت آن را با RDC یا remote desktop connection بررسی کنیم. به طور کلی، نرم افزار VNC به عنوان رابط کاربر با رابط گرافیکی سیستم‌عامل remote desktop  عمل می‌کند.

VNC تصویر مانیتور سرور را به کامپیوتر و یا لپتاپ شما ارسال می‌کند. علاوه بر این اطلاعات کلیدهای صفحه کلید یا موس را که شما کلید می‌کنید را  به سرور می‌رساند. به عبارت دیگر VNC  محیط گرافیکی دسکتاپ ( Desktop ) را تحت پروتکل RFB به شما نشان می دهد. بنابراین  می‌توان گفت VNC، در عمل مانند remote desktop connection ویندوز که به آن RDC نیز می‌گوییم عمل می‌کند، اما  تفاوت‌های بسیاری دارد.

پیشنهاد مطالعه

برای اطلاعات بیشتر در مورد نرم افزار remote desktop مقاله‌ی آموزش اتصال به سرور مجازی با گوشی اندروید را در بلاگ ابر آر از مطالعه نمایید.

RDC یا ریموت دسکتاپ چیست ؟

نرم افزار ریموت دسکتاپ یا  RDC مخفف کلمات Remote Desktop Connection  است. امکان کنترل یک سیستم عامل ویندوز را از طریق یک سیستم عامل ویندوز دیگر به کاربران می‌دهد. به عبارت دیگر، مدیریت سرور ویندوز از طریق نرم افزار RDC امکان‌پذیر است.همچنین صاحب سرور از طریق RDC می‌تواند تمامی تنظیمات سرور خود را که ممکن است به آن دسترسی نداشته باشد با سرعت زیاد انجام دهد.

RDC یا ریموت دسکتاپ

اتصال از راه دور با RDC و VNC

مطمئناً بهترین پیشنهاد برای اتصال دو سیستم عامل ویندوز به یک دیگر استفاده از RDC یا برنامه ریموت دسکتاپ است. اما زمانی که سیستم عامل لینوکس باشد، به چه شکل باید به سرور خود متصل شد؟ یکی از راه‌های اتصال، استفاده از نرم افزار putty است. این نرم افزار مورد علاقه اشخاصی است که در کار با سیستم عامل لینوکس حرفه‌ای هستند. اما کسانی که با نحوه‌ی استفاده از Command ها در لینوکس آشنایی ندارند، بهتر است با استفاده از راه حل دوم به کامپیوتر خود متصل شوند. با نصب نرم افزار VNC، می‌توانند سرور لینوکس خود را مشاهده کنند.

VNC نرم افزار ی است که می‌توان آن را بر روی هر سیستم عاملی نصب کرد. بنابراین، به کاربران، امکان می‌دهد که بتوانند از هر سیستم عاملی به عنوان کلاینت به هر سیستم عامل دیگری به عنوان سرور وصل شده و با محیط گرافیکی آن را کنترل کنند. در واقع وی ان سی به عنوان یک استاندارد شناخته شده است که شرکت‌های مختلف نرم افزاری مانند tightvnc و یا realvnc به منظور توسعه آن، نرم افزار های خود را مبتنی بر استانداردهای VNC نوشته‌اند.

telnet چیست ؟

تلنت یک پروتکل کامپیوتری است که مسیر ارتباطی دوطرفه برای کامپیوترهای شبکه داخلی و خارجی ایجاد می‌نماید. پروتکل Telnet ، یک رابط کاربری دستوری دارد و عمده شهرت آن به این دلیل است که نخستین پروتکلی بود که اینترنت از طریق آن در سال 1969 استفاده شد. Telnet درواقع نوعی پروتکل کلاینت- سرور است که می‌تواند برای باز کردن خط فرمان بر روی رایانه جهت اتصال از راه دور، به طور معمول یک سرور ، استفاده شود. کاربران می‌توانند از این ابزار برای پینگ پورت استفاده کنند و بدانند که آیا یک پورت باز است یا خیر.

همچنین ممکن است پروتکل FTP به همراه Telnet برای کاربرانی که در ارسال و دریافت فایل‌ها کار می‌کنند، مورد استفاده قرار بگیرد. پس اگر برای شما سوال پیش آمد که کاربرد Telnet چیست و عملکرد فرمان های برنامه telnet به چه صورت است، می‌توان به پینگ گرفتن از یک پورت نیز اشاره کرد. اگر می‌خواهید به درستی در مورد پرسش تلنت چیست اطلاعات کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم فرصت مطالعه‌ی این مقاله را از دست ندهید.

telnet چیست

جایگزین VNC چیست ؟

با وجود تمام مزایای گفته شده در مورد وی ان سی، برنامه‌های VNC به طور کلی کاهش یافته است و ویژگی‌های امنیتی و گزینه‌های امنیتی کمتری نسبت به  گزینه‌های جدیدتر را ارائه می‌دهد.

مایکروسافت عملکرد دسکتاپ را در سیستم عامل خود با شروع ویندوز XP  وارد کرد. دسکتاپ ویندوز از راه دوربه  (WRD) یک کامپیوتر این امکان را می دهد تا درخواست‌های اتصال از راه دور از مشتریان سازگار را دریافت کند. همچنین، علاوه بر پشتیبانی از سرویس گیرنده ساخته شده به سایر سیستم های ویندوز ، تبلت های اپل iOS و Android و دستگاه‌های موبایل‌های هوشمند نیز می‌توانند از طریق برنامه‌های در دسترس به عنوان سرویس گیرنده ویندوز دسک‌تاپ Windows (اما نه سرور ) عمل کنند.

WRD بر خلاف وی ان سی که از پروتکل RFB خود استفاده می کند، از پروتکل دسکتاپ از راه دور ( RDP ) استفاده می کند. RDP به طور مستقیم با فریمورفایرها مثل RFB کار نمی کند. بلکه، RDP یک صفحه دسکتاپ را به مجموعه ای از دستورالعمل ها برای تولید حافظه های فریم و انتقال تنها آن دستورالعمل ها در سراسر اتصال از راه دور را تجزیه می کند.

موارد موردنیاز برای استفاده از VNC چیست ؟

برای استفاده از virtual network computing نیازی به چیز زیادی ندارید. برای اتصال به رایانه ای که سرور را اجرا می‌کند، یک اتصال TCP / IP شبکه، یک سرور VNC و مشاهده گر VNC کافی است. مشاهده گر VNC می تواند مورد استقبال انواع کاربران قرار گیرد. همچنین برنامه‌هایی موجود دارد  که به کاربران امکان می دهد تا به طور مستقیم از تلفن همراه  به رایانه خود دسترسی پیدا کنند.

نصب VNC بر روی کالی لینوکس چگونه است؟

برای اتصال به 2 ابزار VNC Client و VNC Server دارید. ابتدا باید برنامه vnc server را بر کالی لینوکس نصب کنید. به همین منظور ابتدا با دستوری که در زیر مشاهده می کنید ، سیستم عامل خود را بروزرسانی نموده و سپس وی ان سی را نصب کنید. در این قسمت از آموزش نصب با ما همراه باشید.

Apt-get update

سپس با دستور زیر می‌توانید vnc server را نصب کنید:

Apt-get install tightvncserver

هنگامیکه نصب وی ان سی تمام شد، با استفاده از دستور زیر برای اتصال، یک پورت باز نمایید. مانند: پورت 2580

vncserver :2580

پس از وارد کردن دستوری که در بالا نوشته ایم، سیستم از ما پسورد می خواهد. تا  برای اتصال از آن استفاده کنیم. اگر دکمه ی اینتر را بزنیم اتصال بدون پسورد صورت خواهد گرفت.  لازم به ذکر است که این  کار امنیت پایینی دارد وباعث می شود که هر کس بتواند به راحتی به کامپیوتر شما وصل شود. بنابراین  پیشنهاد می کنیم یک پسورد سخت برای نرم افزار خود انتخاب کنید. این سرویس هم مانند سرویس RDP قابل کرک شدن است. به دلیل این که ممکن است به آن حمله بروت فورس کنند، بهتر است که از پسوردهای قوی که شامل حروف کوچک، بزرگ ، نماد و اعداد است استفاده کنید.

نتیجه گیری

VNC مخفف عبارت VIRTUAL NETWORK COMPUTING و به معنای پردازشات شبکه مجازی است. هنگام کار با سرور مجازی و سرور اختصاصی کلمه VNC به وفور شنیده می‌شود. این بخش در زمان بروز مشکلات کارایی دارد. از طریق بخش NVC می‌توانیم مشکلات سرور را پیگیری، شناسایی و رفع کنیم. یعنی در زمان‌های عدم دسترسی به سرور و قطعی آن، می‌توانیم از طریق بخش VNNC وارد شده و مشکلات را رفع کنیم.

زمانی که به محیط VIRTUALIZOR وادر می‌شوید، بخشی تحت عنوان NVC وجود دارد. بخش NCV برای خطایابی سرور و بخش VNC Password به منظور تغییر رمز NVC  است.

برای دسترسی به  مطالب آموزشی بیشتر در کانال تلگرامی ابر آراز عضو شوید. امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد.

چرا ابر آراز را انتخاب کنید؟

یکی از مزایای کلیدی ابر سرور یا سرور ابری آراز قیمت مقرون به صرفه است و پشتیبانی 24 ساعته رایگان آن است، که می‌توانند نقش و تاثیر زیادی در انتخاب شما داشته باشند. با اطمینان می‌توان گفت که سرور مجازی ابری ارزان ترین گزینه برای شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا