تلنت Telnet چیست ؟ همراه با ویدئو آموزشی
در پاسخ به سوال تلنت Telnet چیست باید بگوییم که تلنت یک پروتکل کامپیوتری است که مسیر ارتباطی دوطرفه برای کامپیوترهای شبکه داخلی و خارجی ایجاد مینماید. پروتکل Telnet ، یک رابط کاربری دستوری دارد و عمده شهرت آن به این دلیل است که نخستین پروتکلی بود که اینترنت از طریق آن در سال 1969 استفاده شد.
telnet مخفف چیست ؟
تلنت مخفف network virtual terminal protocol است. این کلمات ازteletype network ,terminal network telecommunications network برگرفته شده و به عنوان یک نسخه از rdp ایجاد شده بود که بتواند کامپیوترها را از راه دور کنترل کند. Telnet به افراد مختلفی اجازه داد که از ترمینالهای مختلف در دانشگاهها و سازمانها به قسمت های مختلف دیگر آن ساختمان و سازمان دسترسی داشته باشند. این موضوع سبب شد تا به میزان قابل توجهی در وقت افراد صرفه جویی شود.
پروتکل Telnet چگونه کار می کند؟ پورت telnet چیست ؟
Telnet درواقع نوعی پروتکل کلاینت- سرور است که میتواند برای باز کردن خط فرمان بر روی رایانه جهت اتصال از راه دور، به طور معمول یک سرور ، استفاده شود. کاربران میتوانند از این ابزار برای پینگ پورت استفاده کنند و بدانند که آیا یک پورت باز است یا خیر. همچنین ممکن است پروتکل FTP به همراه Telnet برای کاربرانی که در ارسال و دریافت فایلها کار میکنند، مورد استفاده قرار بگیرد. پس اگر برای شما سوال پیش آمد که کاربرد Telnet چیست و عملکرد فرمان های برنامه telnet به چه صورت است، میتوان به پینگ گرفتن از یک پورت نیز اشاره کرد.
کاربران Remote به یک دستگاه با استفاده از Telnet متصل میشوند که به آن نیز Telnetting به یک سیستم گفته میشود. از آنها خواسته میشود نام کاربری و رمز عبور خود را برای دسترسی به رایانه از راه دور وارد کنند، که امکان اجرای خط فرمان به ورود شخص به رایانه را فراهم میکند. علیرغم موقعیت فیزیکی کاربران، آدرس IP آنها با رایانه وارد شده به جای شماره فیزیکی که برای اتصال استفاده میشود مطابقت دارد و حتی شما میتوانید لیست آدرس آیپیهای مجاز را محدود کنید تا حداقل امنیت شبکه کامپیوتری شما بیشتر شود.
نکتهای که بد نیست بدانید این است که دستورات telnet در سیستم عامل ویندوز ، لینوکس و مک کاملا یکسان است.
ssh ؛ پر استفادهترین پروتکل در سرور های لینوکسی
telnet چیست ؟ در دنیای امروزی ، تلنت ( Telnet ) تکنولوژی منسوخ شدهای محسوب میشود اما با این حال، در دوران خود بسیار نوآورانه بود و کمک کرد تا بسیاری از دیگر پروتکلها و تکنولوژیها شکل بگیرند. با گذشت زمان، پروتکل telnet که بسیار ناامن بود، کم کم به پروتکل ssh تبدیل شد. این پروتکل که امروزه پر استفاده ترین پروتکل استفاده شده توسط مدیران سیستم عامل های لینوکسی است که با استفاده از آن سیستم عامل های لینوکسی و یونیکس را مدیریت میکنند. این پروتکل احراز هویت امنی را ارائه داده و اطلاعات رد و بدل شده حتی روی شبکه کامپیوتری نا امن را رمزنگاری میکند.
به عبارتی ssh یک پروتکل ارتباطی بین سرور و کلاینت ( client ) یا کاربر می باشد که با استفاده از آن، کاربر می تواند server خود را تحت کنترل قرار داده و مانند یک ترمینال از آن استفاده کند. اگر میخواهید دربارهی این پروتکل و نحوهی دسترسی به آن در سرور لینوکس بیشتر بدانید، به شما پیشنهاد میکنیم مقالهی آموزش دسترسی به ssh را مطالعه کنید.
الزام استفاده از server ، برای یادگیری و استفاده از ssh
برای یادگیری و استفاده از ssh ، ملزم به استفاده از server لینوکسی هستیم. سرور مجازی لینوکس از یکی از انواع سیستم عامل های لینوکس ساخته شده است و نام دیگر آن توزیع لینوکس میباشد. سرور های مجازی CentOS وUbuntu نیز از این نوع هستند. امروزه در سراسر جهان، اکثر سایت ها برای میزبانی سایت های خود از این نوع server استفاده می کنند. با ادامهی مقالهی تلنت چیست با ما همراه باشید.
دستور telnet چیست ؟
بسیار اتفاق میافتد که قصد دارید اتصال از سیستم و کلاینتی ( client ) که در اختیار دارید را نسبت به سرور داخل یا خارج از شبکه بررسی نمائید. در این موارد میبایست از دستور Ping استفاده نمایید. به وسیله دستور Ping میتوانید Packet هایی با سایز دلخواه ولی مقدار حداقل/ حداکثر مشخص به سرور مقصد ارسال نمائید و در صورت دریافت پاسخ آن سرور ها متوجه میشوید که ارتباط برقرار است.
اما در مواردی دیگر شما میدانید ارتباط برقرار است ولی به طور مثال امکان ارسال و دریافت ایمیل را ندارید و یا صفحه از یکی از سایتهای سرور برای شما Load نمیگردد. در این موارد دیگر دستور Ping کاربردی نداشته و نمیتواند به شما کمک نماید. ما در این موارد از دستورات Telnet استفاده میکنیم.
ساختار استفاده از این دستور به شکل ذیل است:
Telnet [IP] [Port]
منظور از اطلاع از پورت telnet چیست ؟
برای استفاده از این دستور نیاز است شما از پورتها اطلاعاتی داشته باشید.
به طور مثال، اگر ارسال ایمیل ندارید میبایست پورتهای 25 و 587 را بررسی کنید و اگر نمیتوانید صفحه سایت را باز کنید، هدف شما بررسی پورت 80 میباشد. اجازه دهید در این رابطه مثالی بزنیم. تصور کنید شما قادر به مشاهده سایتتان روی سرو 87.247.179.40 نیستید. دستور Telnet برای بررسی این موضوع به صورت ذیل میباشد:
telnet 87.247.179.40 80
اگر نتیجه به صورت ذیل بود:
Connecting To 80...Could not open connection to the host, on port 87.247.179.40: Connect failed
یعنی پورت 80 روی سرور بسته است. در غیر این صورت اتصال با این پورت برقرار بوده و می توانید نسبت به مشاهده سایتتان اقدام نمایید.
مطلبی که در این جا باید مجدد بدان اشاره کرد این است که دستور telnet در ویندوز 10 ، دستور telnet در لینوکس و دستور telnet در مک کاملا یکسان بوده و تفاوتی با یکدیگر ندارند.
تلنت ( Telnet ) پروتکلی بدون محیط گرافیکی
بر خلاف chrome و firefox، صفحات تلنت سیاه و بدون محیط گرافیکی هستند و هنگام استفاده از آن، شما فقط میتوانید از کیبورد برای تایپ کردن استفاده کنید. به عبارتی دیگر، هیچ یک از عناصر گرافیکیای که در محیطهای وب میبینیم در تلنت وجود ندارد. بعضی دستورات پروتکل Telnet رمزآلود بوده و دارای حروفی مثل prompt% fg هستند به نحوی که بسیاری از کاربران امروزی تل نت را گمراهکننده و کند میدانند. علاوه بر آن، به دلیل مشکلات امنیتی بالای تل نت ، امروزه خیلی کم از آن استفاده میشود؛ اما همچنان برخی قابلیتهای آن قابل استفادهاند و بعضی افراد از آن استفاده میکنند. امیدواریم به پاسخ سوال تل نت چیست دست یافته باشید. ما را در دیگر مقالاتمان همراهی کنید.